Opalování v těhotenství, je dobré si zakrýt bříško?

luciferek9
21. dub 2018

Když se člověk chce trochu slunit je dobré zakrýt si bříško?(jsem ve 3měsíci) Některé těhulty jezdí i k moři.

mary.jane
21. dub 2018

@luciferek9 priznam se, ze mi to prijde jako blbost. Dite je v brise pod tukovou vrstvou, ktera slouzi jako tepelny izolant a nejaky "kus hadru" tu tepelnou izolaci moc nevytrhne. Ja chodila az do porodu do sauny a bricho jsem mela na dotek chladne.

packaf
21. dub 2018

20 min. denně na slunci je doporučováno jako dostatečné doplnění vit. D, po zimě obzvlášť. Po narození, kdyby dítě mělo novorozeneckou žloutenku, tak ho stejně na to sluníčko dávat budete, ať je to co nejdříve pryč. Nic na tom špatného nevidím, berte takové rady trochu s nadhledem.

2hanah
21. dub 2018

@luciferek9 nedoporučuje se proto, že dítě nemá svou vlastní termoregulaci a na přímém slunci mu hrozí přehřátí, Vy se třeba zpotíte, ale ten tvoreček se nemá jak zchladit. A hlavně pozor na pigmentové skvrny nebo sluneční vyrážku, v těhu je kůže jiná

35_a_budu_mamka
21. dub 2018

Ja se slunila tak pul hodky denne, ale je nutne namazat si oblicej, to jsem nedelala a mela jsem ho samou pigmentovou skvrnu😎

barchen
21. dub 2018

@luciferek9 Bříško se zakrývá proto, že kůže se pomalu natahuje, ztenčuje a případné spálení je snazší a tím i vyšší tvorba pigmentových fleků a skvrn, kterých se už nemusí žena zbavit.

leniczka23
21. dub 2018

Normalne se slun jak chces..dite je v ohrozeni tehdy jeli matka v ohrozeni, takze mimi by bylo v ohrozeni tehdy pokud bys byla prehrata i ty..ja se opalivala uplne normalne a telo mi dali jasne najevo kdy mam jit do stinu nebo se schladit. Samozrejmosti teda je opalovaci krem..

petrapetule
21. dub 2018

Byla jsem tehotna asi mesic,kdyz jsme byli v Turecku a nevedela jsem to 🙂))...smazila jsem se na slunci pekne cele dny. Az predposledni den jsem zalezla pul telem do stinu a vystrcila jen nohy,protoze mi to zaclo vadit

dreana
21. dub 2018

holky a jak po ET ci KET? muze clovek v dobe cekani na vysledek na slunce? (ano, uz si pripadam jako magor !)

luccy556
23. dub 2018

@dreana Klidně běž, prostě všeho s mírou 😉

renca1996
8. kvě 2018

Pokud ses dlouho na slunci treba vic jak dve hodiny zalezi taky jak silne zareni treba do solarka nebo myslim i sauny by se nemelo chodit aby se dite neprehralo🙂

nikolab20
8. kvě 2018

Mě to vysvětlila zdravotní sestra, že to vadi kvůli srdíčku miminka.