Odpor k sexu, líbání je fajn. Jak to vyřešit?

3. pro 2023

zdravím, chci si vyslechnout vaše názory. Takže mám takový problém, že odmítám sex. Necítím se normálně, nepřijde mi to komfortně/přirozeně. Panna tedy nejsem a ani jsem nebyla nikdy zneužitá pokud byste to připisovali tomu. Zato mám ráda líbání, mazlení.. ale nechci aby to zaslo dál. A je to dost vážný problém, protože chci mít děti a rodinu, ale bez sexu se nepohnu. Nechci to dělat a ani nebudu. Jak vyřešit tento problém?

zuzkasim
3. pro 2023

Náhradní rodinná péče? Dá se i jako jednotlivec, pokud nenajdeš protějšek, podobně smýšlející.

levandule_k
3. pro 2023

Jako řešení mě napadlo umělé oplodnění, nicméně je škoda mít odpor k sexu. Tohle bych řešila na terapii, to vypadá na nějaký blok, kromě klasické psychoterapie, bych to kombinovala i nějakou alternativou typu kineziologie, regresní terapie, vaginální mapování, rodinné konstelace. Já mám s alternativou u sebe dobrou zkušenost (bylo to něco mezi kineziologií a regresní terapií).

sorboni30
3. pro 2023

A kolik ti je let?

autor
4. pro 2023
julie290
4. pro 2023

Asexualita? Mam to podobne a u mňa to je asexualita. Rozdiel je, že občas ten sex mam. Ale je to utrpenie. Ale mam aj rôzne bloky ktoré mi bránia v sexe.

levandule_k
4. pro 2023

Neptala jsi se už tady někdy, co s tím? Jako ono i kdyby jsi si pořídila děti přes IVF, nebo šla do adopce, tak k partnerskému životu sex patří. Nemusíš se milovat třikrát denně, ani třikrát týdně, ale občas jo a dělat to, jenom protože to chce on musí být strašné. Jako při totálním odporu k sexu bys musela najít partnera, co také nemá sexuální potřebu, jinak ten vztah bude skřípat.

irmamala
4. pro 2023

No, bez sexu se děti pořizují těžko, i když v dnešní době je možné vše 🙂 Ale spíš bych jako větší problém viděla v navázání nějakého partnerského vztahu. Najít si chlapa pro život, který to bude cítit stejně, to bude asi oříšek.

ninive211
4. pro 2023

22 je možná ještě relativně "brzo" na to to hodnotit, je možné, že jsi fakt prostě nepotkala toho pravého, se kterých bys prostě ten sex, to spojení se vším všudy chtěla mít...je možné, že na tebe třeba partneři tlačí, spěchají, přijde jim, že např. po měsíci známosti je přece v tomto věku "normální" mít sex??? Jako ještě bych úplně neházela flintu do žita, prostě hledej a třeba to jednou přijde...no a kdyby fakt ne, no tak leda umělé oplodnění v dnešní době s darovanými spermiemi. Úplně frigidní asi nebudeš, pokud pociťuješ vzrušení při líbání, mazlení...já to mám trochu podobně, že sex úplně nevyhledávám, málokdy jsem ta aktivní iniciátorka, spíš pasivně přijímám...no a manželovi to holt musí stačit jednou týdně (brble, jasně, ale když na mě moc tlačí příliš často, spíš se zatvrdím, že ne, a to není dobře)

vitezove
7. pro 2023

Najdi si partnera co to bude mit stejne. A pak zvolte umele oplodneni.

trdelnik234
7. pro 2023

Ahoj, chces to riesit len kvoli tomu,ze chces mat deti alebo kvoli sebe?
Mas teraz priatela? Ako to riesite?
Je on s tymto v pohode? Alebo mate dohodu,ze si toto on riesi mimo domu?

trdelnik234
7. pro 2023

@vitezove
Bolo by fajn,keby sa stretli dvaja ludia,co to maju rovnako.
Bolo by to krasne.Bohuzial vo väcsine pripadov to tak nie je a nestastie je na svete

trdelnik234
7. pro 2023

@julie290
A mas staleho partnera?
Prepac,ze som taka zvedava.Nemusis odpovedat samozrejme

julie290
7. pro 2023

@trdelnik234 áno mam.

trdelnik234
7. pro 2023

@julie290
A mas aj deti? Podarilo sa ti najst podobneho partnera?

julie290
7. pro 2023

@trdelnik234 sme mladí čiže nie. Nepodarilo sa mi ale keďže priateľ robí v zahraničí tak náš intímný život veľmi neexistuje. Sex mame len keď je doma ale keďže zatiaľ spolu nežijeme tak je to minimum a mne to ako tak vyhovuje

exbordelar
7. pro 2023

Mozna mezi vami nevznikla ta prava chemie. Mne napr. sex bez chemie nejde vubec.
Kolik jsi mela partneru? Jak dlouho jsi s nynejsim partnerem? Je on pro tebe ten pravy? Tj. citis vsemi smysly, ze vychovavate deti spolu? Jsou mezi vami nejake temata, kterym se vyhybate? Uz jste se spolu nekdy pohadali? Bydlite spolu? Kolik mu je let? Jak vypada? Libi se ti??

exbordelar
7. pro 2023

Osobne si myslim, ze je jeste brzo delat v tomto ohledu nejake zavery. Je ti 22 a je mozne, ze jsi zkratka jen jeste nenarazila na kluka, ze ktereho by se ti podlomila kolena.

hansoc
7. pro 2023

@levandule_k což snad nemusí být zase takový problém, n.... Patří, nepatří, každý to má jinak. Tyhle komentáře jsou fakt super 🤣

zanett
7. pro 2023

Takhle; jako samotna zena na IVF v CR zapomen, alespon do te doby, nez se zmeni zakony. Leda bys na umele oplodneni jela do zahranici (napr. Spanelsko, Dansko atd), kde to samotne zene udelaji, v CR ne. I kdyz jsou zpusoby, jak to i v CR obejit...pry...

Kazdopadne, priprav se na to, ze jako zenska, ktera nema rada sex, to budes mit dost tezke s vyberem partnera. Maloktery chlap (notabene v tvem veku!) si dobrovolne nabali frigidku. A to ani presto, ze jsou internetove diskuze plne stesku zen, ktere si zoufaji, ze maji doma impotenta nebo asexuala (bohuzel i ja jsem zazila). Proste maloktery chlap se navenek prizna, ze mu nestoji, nebo ze mu sex nic nerika. Leda by sis nasla specializovanou seznamku pro asexualy, existuje to vubec?

Jsi mlada, nehazela bych flintu do zita, treba si myslis, ze te sex nebere, ale je to treba proto, ze jsi zatim nezazila nic poradneho s tim, ktery by te umel nazhavit. Ja mam obecne sex velmi rada, ale proste ani ja nemuzu jit do postele s nekym, kdo me nepritahuje. Jak me chlap nebere, tak proste pres to vlak nejede a jsem chladna jako led, i kdyby se na hlavu stavel.

zanett
7. pro 2023

@ninive211 Az na to, ze na to oplodneni darovanymi spermiemi, jak rikas, by musela vyjet do zahranici, neni to levne. Bez partnera je v CR bez sance (leda by zapojila fantazii a nejak obelhala ty reprodukcni centra s nejakym manikem, co by se vydaval za jejiho partnera). Pokud jsi tedy temi 'darovanymi spermiemi' nemela namysli nejakeho anonymniho darce z internetu - to bych ja osobne neriskla, ani bych to nikomu neradila....pokud nechce riskovat zdravi sve a i mozna zdravi budouciho ditete.

hansoc
7. pro 2023

Zjisti si, jak si pořizují děti lesby, jde to....a asexuálů je ve společnosti také dost

lennus
8. pro 2023

@levandule_k Jo, rodinné konstelace mě taky napadly, absolvovala jsek po předčasných porodech/potratech

ninive211
8. pro 2023

@zanett Já taky neříkám, že je to nějak jednoduché, jen že je tady ta možnost. Vždycky je možné se domluvit s "kamarádem"...ale osobně si myslím, že to řeší příliš brzo, je dost možné, že prostě nenarazila na chlapa, kterej byl ON, se kterým by to prostě chtěla dělat.

zanett
8. pro 2023

@ninive211 Vim, jak to myslis. Ale ja nesouhlasim, ze ma kazdy moznost 'domluvit se s kamaradem', jak pises. Oni ti chlapi jsou dost opatrni na tohle. Jasne, jsou takove pripady, ale to jsou casto chlapi, kteri dite chteji (nebo by jim alespon nevadilo), ale nemohou najit normalni partnerku. Chlap, ktery dite chce a nema problem si najit zenskou, nebude delat 'zachranare' pro nejakou zoufalku. Jak to vim? V mem veku mam kolem sebe nekolik zen, ktere zoufale hledaly nekoho na posledni chvili, aby jim neujel vlak a presvedcovaly kamarady, aby s nima sli do reprodukcniho centra a predstirali, ze jsou partneri, ale vsichni, ktere znam z toho vycouvali. Jakmile doslo na to, ze budou v CAR muset podepsat papiry, nechtelo se jim do toho - i kdyz vedeli, ze to automaticky neznamena, ze by byli v RL ditete, ale proste je jedna vec zahrat divadlo nekde a je jina vec podepsat papiry, meli z toho zavazku (a pripadnych nasledku a komplikaci) strach o to, jak by jim to mohlo zkomplikovat budoucnost. Takze ne, ne vzdycky je mozne se domluvit s kamaradem, jak pises. Ale chapu, jak to myslis, nechci, aby to vypadalo, ze jsem na tebe vysazena a jenom nesouhlasim 😉

levandule_k
8. pro 2023

@hansoc Sexualita je naší přirozenou součástí, někdo potřebuje sex více, někdo méně ano jsou mezi námi asexuálové a sex jim nic neříká. Někoho třeba může ničit, že má sexualitu "urvanou z řetězu" a co před ním neuteče na strom, tak to neop**á. Tady to autorku očividně trápí, soudím dle toho, že to řeší na diskuzi. Cítí, že jí to limituje. Jako je možnost najíst si partnera asexuála, respektive takového, co má stejnou potřebu jako ona, ale dost se ji tím limituje výběr partnera a dítě můžou řešit přes IVF, ale stojí to dost peněz a není záruka, že se to podaří. Jsou tady mezi na MK takové, které do toho dali s partnerem dost peněz a miminko nikde, IVF není zárukou dítěte.

Někdo si může na terapii řešit strach z lítání, někdo odpor k sexu. Je to jen téma ke zpracování, nic víc, nic míň. Mezi námi je lepší zkusit prozkoumat svůj odpor k sexu na terapii s tím, že výsledek je nejistý. Na terapii člověk může objevit něco zajímavého a když se podaří si na terapii téma zpracovat, tak je to super a ochuzovat se o sex je škoda.

levandule_k
8. pro 2023

@lennus Ono je zajímavé s čím vším se dá v životě "pohnout" i když mainstream tvrdí, že to nelze.

lennus
8. pro 2023

@levandule_k Přesně, psychosomatika a víra tvá tě uzdravila. Jsem toho důkazem - 3 těhotenství problémy - předčasný porod, potrat a opět předčasný porod s úmrtím, 4. donošené miminko, hodně jsem na sobě pracovala. Jen to chce převzít zodpovědnost za svůj život a zdraví.

levandule_k
8. pro 2023

@julie290 Za tohle schytám od některých kritiku, ale rozejdi se s partnerem, očividně nejste sexuálně kompatibilní a najdi si někoho jako jsi ty. Ty při sexu trpíš. On sex potřebuje Intimní spojení je krásné. Ubíráš mu nejlepší roky života, kdy může mít plnohodnotný vztah. Si polož otázku, jestli ho skutečně miluješ, nebo ho máš jenom proto, abys nebyla sama.