Odměna pro čerta, Mikuláše, anděla. Co nebo kolik dáváte?

24. lis 2024

Zdravím, co nebo kolik tak dáváte? Není to nikdo znamej a letos k nám jdou poprvé, tak vůbec nemám představu. Dekuju za tipy

janule0123
24. lis 2024

U nás chtějí 500kč i víc za návštěvu …

palja
24. lis 2024

U nás 1200 za návštěvu.

hennrietta
24. lis 2024

U nás je příspěvek dobrovolný. Mám v plánu dávat 600,-.

zmrzlinka
24. lis 2024

@palja tak to je masakr

miryp
24. lis 2024

My tedy Mikuláše a spol domů nezveme, balíčky děti buď objeví za dveřmi bytu, nebo hned po probuzení v pokojíku pod stromem (mají ho tam vždy od začátku adventu), ale z veřejně dostupných nacení na naší městské skupině se ty ceny návštěv pohybovaly mezi 500 - 1000 Kč za rodinu.

martt
24. lis 2024

My jsme na vesnici tady jen návštěva se pohybuje 100 Kč s tim že balíček máme svůj. Pokud bychom od nich chtěli balíček tak 700 Kč.

evellin123
24. lis 2024

My jsme z Prahy ,u nás to dělají vedoucí dětských kroužku a vzhledem k tomu,že peníze opět použijí pro děti dáváme taky 500( jinak měli na stránkách ,že je to dobrovolné. Někde jsem četla ,že se to má pohybovat 300 až 500 za návštěvu samozřejmě bez balíčku .

felis
24. lis 2024

A oni nemají nějaký ceník? To muze byt napříč CR hrozně individuální 🤷🏼‍♀️

palja
24. lis 2024

@zmrzlinka jj je. Je to bez balíčku. My je domů nezveme, ale švagrová si na tom strašně zakládá a každý rok chce, abychom šli k nim a ta částka se rozpočítala.
Naše děti najdou balíček za oknem. A pak ještě chodíme do volnočasového centra za mikulášem a čertem. Tam mám předplacenou vstupenku, děti plní různé úkoly a něco málo vyrobí, pak dostávají razítka a až je vše splněno, tak jdou k mikulasovi pro balíček. Tohle mi přijde lepší, než platit tolik peněz za návštěvu. Za tuhle akci platím 300 Kč za jedno dítě a v ceně je i ten balíček.

sigyn
24. lis 2024

U nás ve městě se platí asi 350 Kč, ale čerta našim dětem dělám já. Máme to pak lépe pod kontrolou. Navíc čert u nás předává dopis Ježíškovi 🙂. A když zrovna nejsme nemocní, tak chodíme do Domu dětí, kde je hromadná akce s úkoly a nakonec Mikuláš.

mourovatakocka
24. lis 2024

My jdeme potřetí nebo počtvrté, nevím, do místní herničky, kde dělají mikulášskou - něco se vyrábí, každý rok jiné tvoření, letos je to všední den, tak není prostor na zpívání jako jindy, pak přijde Mikuláš a spol, předá dětem balíčky připravené rodiči, pokecá si s nima 😁 a čert zachřestí řetězem. Letos za 330,-- za jedno dítě. Zkusila bych pohledat, jestli někde někdo poblíž neorganizuje něco podobného - já tohle objevila před lety, když jsem se zhrozila těch cen...

hanka_12345
24. lis 2024

ja teda cumim, 500 je sileny za tech 10 min a kor kdyz i balicek si ifinancuje rodic. To obejdou 30 baraku i vic(?) za vecer..me to prijde nehorazny a 1500 i vic jak zde nekdo psal je snad vtip

somalicats
24. lis 2024

U nás (Praha) si ti, co chodí, standardně říkají 200 Kč/dítě. Bez balíčku.

cherie24
24. lis 2024

My jsme loni dávali něco kolem 400 až 500. Balíčky své. Chodí 4, tak stovka pro každého za těch pár minut... Chodí po vesnici, cena dobrovolná. Letos už ale zvát nebudeme. Jdeme na jiné veřejné akce, kde budou čerti, takže strašení si užijí myslím dost. Nepotřebují to ještě i doma. 🙂

indulina21
24. lis 2024

@hanka_12345 my chodíme jako mikulášská skupinka, jsme 4, a můžu vás ubezpečit, že obejít 30 baráků za večer je naprosto nereálné. Návštěva u rodiny trvá 10 minut jen v případě, že je tam jen jedno dítě a vše jde jak po drátkách. Návštěvy máme zpravidla domluvené dopředu a na nějaký čas, tedy musíme počítat i s přejezdy. A stihnout takto více jak 10 návštěv je časově nemožné. My si tedy neúčtujeme žadnou pevnou cenu, vše necháváme na dobrovolnosti rodičů, ale také to není o výdělku tímto stylem, nýbrž o tom, že nás baví 🙂.

eviicka
24. lis 2024

@hanka_12345 30 bytů za večer? Co je to za číslo? Chodí se po setmění, takže když nechám maximální rozsah 4 hodiny, tak by na každou rodinu bylo 8 minut včetně přejezdu/přechodu/zvonění/parkování... což je nesmysl, takže to zase tak moc výhodný kšeft nebude... (zvláště když se výdělek dělí mezi 3-4 osoby).

(Jinak u nás čerta s Mikulášem zajišťuje obecní úřad pro celou vesnici)

lennus
25. lis 2024

Zeptala bych se

2veverka
25. lis 2024

@palja To si delas srandu...

pospis
25. lis 2024

Brno - příspěvek je dobrovolný. Dáváme 200kč/dítě a máme tři děti.

cherryadomca
25. lis 2024

Tak u nás v Liberci je to různé skupina od skupiny. Od 500kc až klidně do 1500kč. Já jsem měla před lety štěstí že jsem narazila na skupinku která to dělá protože je to těší. Druhým rokem budeme spolu se sestrou a jejími dětmi a dáváme za každé dítě 100kc což je ve finále 400kč

hanka_12345
25. lis 2024

@eviicka tak kolik?

zaludova
25. lis 2024

U nás chodí za dobrovolný příspěvek, ale určitě bych nedala trojici méně než 600 Kč. Aby každý z nich měl ty 200. Tráví tím čas, mají náklad na kostým, na dopravu...

hanka_12345
25. lis 2024

@indulina21 aha tak ja jsem nevedela nikdy jsem za mikulase nesla. Ale vim ze u nas zacinaji v pul 4 a jedna mamina rikala ze na ne cekali do pul 10 a dockali se jich az po tom co slo dite spat takze pocitam k 10.hodine (asi samozrejme u vetsich) takze jsem si myslela kolik toho neobejdou