Krásný nedělní den,
Po více jak třičtvrtě roku snažení, mi přítel sdělil, že dítě ještě nechce, že už není připravený a situace tomu také nepřispívá. Sice s těžkým srdcem, ale domluvili jsme se, že se přestaneme snažit o miminko. Budu nastupovat do nové práce, naopak on se dozví příští měsíc, jestli jeho firma vůbec bude pokračovat, nebo vyhlásí bankrot. Bojím se jen toho, až bude (znovu) připravený, nepůjde to ještě dýl než teď. Hlavně nevím jak dlouho bude pauza mezi dalším snažením. Měla to některá z Vás taky z vlastní zkušenosti? Nebo si to jen namlouvám a může se zadarit ihned. 🙂
chapala bych to, ze situace tomu nenahrava, ale najednou po x mesicich zjistit, ze neni pripraveny.. to mi trochu smrdi.
Ja som si v osemnástich našla o sedem rokov staršieho priatela. Pred tým ako sme spolu začali spávať som mu povedala, že keby náhodou otehotniem, tak si chcem dieťa nechať, a on nato, že samozrejme že on deti chce. Hneď po škole sme sa spolu nasťahovali do podnájmu a keď už sme spolu ten rok-dva bývali, tak som začala s tým, že by som už reálne dieťa chcela a on, že na to nemáme podmienky. Zohnali sme svoj byt a on že ešte nie, že mám počkať kým mi v práci dajú zmluvu na neurčito. Potom zas že mám počkať na jeho tridsiatku. Keď som na jeho narodeniny prišla s tým, žeby sme to mohli skúsiť tak chcel zas vymýšlať no nejak som ho ukecala. No mala som pocit že to nejak tak schválne sabotuje a vždycky potom začal robiť paniku, že musíme rýchlo kupovať kočík a výbavičku a že čo preboha budeme robiť keď budem tehotná. Aj keď už sme sa na všetkých doležitých veciach dohodli predtým. Nakoniec sa priznal, že on vlastne nikdy reálne nepočítal s tým, žeby mal deti. Po 6ročnom vzťahu sme sa rozišli a potom mi začal fňukať ako všetci majú deti a on zomrie sám lebo žiadne nemá a podobne.
Teraz mám priatela, ktorý nazačiatku vzťahu vravel, že by deti možno raz chcel ale že ešte nie. Mal 29 keď sme sa zoznámili a ja som sa vážne bála, že to dopadne podobne. No nedávno zamnou sám prišiel s tým, že už by chcel a teraz sa zrovna začíname snažiť. Mimochodom tiež mi vravel, že povodne chcel deti už v dvadsiatke a potom nejakú dobu si zas vravel, že deti nechce. Tiež to úplne nechápem.
Takže podla mňa je to dosť oindividuálne a ide len o to sa ozaj úprimne porozprávať.
@lobelka28 ja vam nevim.opravdu s nim chcete dite?pokud je sobec a mysli vic na sebe nez na vas(rodinu),bude to pro vas hodne tezke.myslite ze se zvladnete o dite starat sama a jeste k tomu mit muze o ktereho se budete muset asi taky starat? jinak nevim zda bych zkousla kdyby partner zmenil v takhle dulezite veci nazor,nedokazala bych verit ze se o nas postara v dobrem i zlem...spis bych premyslela zda jste tim nedostala druhou sanci prehodnotit svuj vztah...
@lobelka28 To vypadá, že je len vystresovaný z tej práce a celej tejto covid situácie. Zo skúsenosi z mojím priatelom viem, že chlapi niekedy povedia veci čo znejú horšie ako ich myslia a my sa stým potom zbytočne trápime. Keď sa to ukludní a bude mať zas nejakú istotu v práci, tak si myslím, že sa bude zas tešiť z plánovania. 🙂
Já se s manželem také domluvila na "odložení snažení o dítě" a vyřešení mé pracovní situace (snažili jsme se skoro 3 roky). Po nástupu do nové práce, ještě ve zkušební době, jsem otěhotněla. Radost velká.
@lobelka28 chapu tvego muze,nejistota v praco a kolem covidu je silena,souhlasila bych s odlozenim snazeni jen o 3-6 mesicu,nedala bych bianko sek na nekdy,to totiz zavani tom,aby vubec nekdy jeste chtel...
taky jsme kvůli financím odložili snažení o druhé, ale jasně jsme se domluvili, dokdy odložíme (jak se musí situace zlepšit, abychom do toho zase šli). Chtěla bych asi od přítele vědět, jestli až budeš mít smlouvu (na neurčito bych nečekala, ale až nebudeš ve zkušebce), půjdete do toho znovu nebo ne.
@lobelka28 A kolik ti je?
@lobelka28 no tak hold jste si o tom asi poradne nepromluvili,ty znas jeho duvody a pocity,jen nevim zda zna on ty tve...pockej az opadne tato vlna a pak to zkus znovu,treba se hodne veci samo vyresi i v jeho praci...
Má na to právo, je svobodný, bez závazků. Každý člověk může změnit názor, nejen na základě faktů a skutečností, ale i na základě pocitů.
Ani žádná žena by nechtěla pokračovat ve snažení o miminko, když by ho přestala chtít. Je to jako utéct ze svatby - ublíží to druhé straně, ale je to poslední chvíle, kdy musí člověk myslet na sebe, pak už na sebe vezme celoživotní závazek a to je velká věc. Nevnímám to jako sobectví.
@lobelka28 pokud má obavy, že ztratí práci, docela ho chápu. Zodpovědní muži berou jako gro, že musí být živitelem rodiny.
Teď k otázce, na to Ti nikdo s jistotou neodpoví, je to hodně indi vindi. Záleží, v jaké budeš kondici, jaké budeš nebo nebudeš mít živiny, jaká bude psychika atd. A u partnera, zda má ok spermie (když tak doporučuji tbl.se silným extraktem z kotvičníku). Já to třeba měla tak, že o prvního jsme se snažili 2 měsíce, druhátko na sebe nechalo čekat rok, než se nám zadařilo a teď, když jsme si řekli, že třeťátko, tak snad (ťuk ťuk) na první dobrou. Avšak ono se říká, že miminka si nás vybírají a když si nás vyberou, vždy si najdou cestu.
Držím pěsti
@lobelka28 mohu se zeptat co má být tím nástrojem,který chce víc jak dítě,ať si mohu udělat lepší názor?
V téhle šílené době ho trochu chápu. První mít co nejvíc pojištěné, že to finančně zvládneme a máte dobré zázemí. To s tím hudebním nástrojem je, ale docela deb*lní komentář.
My máme s manželem jako společný koníček historický šerm. Kdyby mi řekl, že dítě odložíme, protože by si chtěl koupit repliku meče cca za 40 tisíc, tak mu jednu fláknu tím co má momentálně doma. 😀
@lobelka28 ježíš,kolik může stát harmonika,že kvůli tomu šetří a je to priorita nad dítětem?! Neřeknu třeba motorka. Ta něco stojí,nejen peněz,ale i času. Pokud umí dobře hrát,může si přivydělat na různých akcích. Ale to,že se najednou rozhodne přestat se snažit...dobře,je nejistota,ale,ta z mého pohledu bude pořád,pokud se nezmění systém. V nejistotě žili už naši prapraprapredci a kdyby měli oddalovat kvůli tomu děti,tak tu nejsme. Jasně,neprivedu dítě do totální bídy,ale je to o určení si priorit.
@lobelka28
a kdy bude "dobrá situace", že bude připravený? tohle mi prostě smrdí...
9měsíců už se snažíte o miminko, ano je to nápor na nervy, ale takhle to vzdávat??? proč??? existují holky, co se snaží x let a taky zrovna nekončí se snažením, že teď není dobrá situace...
@lobelka28 no sakra,tak ta bude echt...
Možná se bojí, teď není lehká doba a chápu to. Na druhou stranu, my jsme také dlouho odkládali a důvod proč se o dítě nesnažit se vždycky najde, když se chce.
Asi to nechcete slyšet, ale mě se zdá být rozumné, že chce mít vyřešenou praci jak svou a vy ste asi byla bez práce? Osobně bych si počkala na smlouvu na neurčito, vyřešit práci a třeba pak začít.pokud teda za tím není něco jiného.