Odkdy jste chodili s miminkem do chlorované vody? Napřed nám řekli, že to nemají omezené věkově a můžeme kdykoliv, ale když už jsme se chtěli jít objednat tak nám nakonec další řekla že do roka nedoporučuje, ale že to je na naše riziko. Zajímalo by mě tedy kdy jste začali chodit s dětičkami do chlorovaného bazénu? Mám doma i koupené plenky do vody, ale pokud tam v půl roce nebudeme moc jít tak bohužel už je za 5,5 měsíců nevyužije, protože jí budou malé ... už teď vypadají, že jí budou jen tak tak i přesto že píšou 3 - 8 kg a malá má 5700 gramů
Nevim jake jsou vyhlaskove znemy, ale kdyz budete jen v detskem tak tam je chlor obecne o neco nizsi nez v rekreacnich a plav3ckych. Dalsi varianou jsou slane bazeny a nebo osetrene ozonem. Treba to taky mate a ani nevite... nebo nekde ve meste pobliz. Omlpuvam se za chyby. Pisi rychle z tel.
@ela90 právě že tam dětičky malé chodí normálně, ale každá říká něco jiného ... jedna řekne že bez problému můžeme a druhá zase že nedoporučuje a máme si raději počkat do 1 roka, proto mě zajímá názor ostatních maminek 🙂 u nás kurz není ... máme akorát v lázních, kam chodíme i na vojtovu metodu veřejný malý bazén a to je jediný co tu je .. potom ve vedlejším městě 25 km daleko je akorát aquapark a tam můžou až od jednoho roka dětičky
Ano do roka se do chlóru nedoporučuje. S malým bych tam ani nešla. Naše instruktorka plavání doporučuje nejdřív od 3 let. Jinak my na plavání máme jen bazén čistě pro kojenecké plavání, tehurobik, aquaerobik a mají velice přísné podmínky před vstupem do bazénu. Nemůže tam vstoupit kdo chce
@ela90 my tu právě máme jeden jediný vnitřní bazén, který je určený pro veřejnost, ale můžou tam i miminka. Jsou to lázně, kde jsou i procedury atd ... chodíme tam na vojtovu metodu a tím pádem je bazén chlorovaný ... je to takový menší bazén kde můžou chodit tak cca 10 lidí najednou ... zajímalo mě hlavně reakce miminek na chlorovanou vodu .... říkala jsem si, že by jsme jí tam zkusili vzít na chvilku co to udělá ... malá vodu miluje a tak jsme chtěli využít tuhle variantu ... vše mám nakoupené, protože nám bylo od jedné zděleno že tam můžeme od jakéhokoliv věku, ale další recepční zase nedoporučuje ... tak nevím co si mám myslet ... kamarádka tam taky chodila s prckem a bez problému .. tak právě jestli někdo nemá zkušenosti z běžným veřejným bazénem s chlorovanou vodou půlročního dítěte ....
@ivuse20 tak to u nás právě bohužel nic takového není a nechci jí odradit od bazénu, když vodu miluje a zase ve vaničce to není ono ....
@bartakova_veronika jestli tam chodí takhle mimča a jedna to schválila tak bych to možná tak neřešila. Chce to zjistit přímo o těch lázních. Ono 100 lidí 100 názoru. My tu taky máme takovýhle veřejný lázně kam můžou i mimča. Ale my tam nebyly, chodíme jen na to kojenecký
@bartakova_veronika my na bazen nechodime, porotoze ma maly AE. Ale kamaradka, co ma holcicku se o to zajimala a zjistila (osobne to moc nechapu), ze chlapecci bez problemu od pul roku, holcicky od roku 😉
@priefi tak to také nechápu proč by chlapečci měli mít výhodu oproti holčičkám
Tak u nas se do roka nesmi do zadneho bazenu. A radeji to dodrzujeme.
S takovým prckem bych nešla, zkus najít v okolí něco lepšího 👍
@bartakova_veronika protože přirození u malých holčiček je náchylnější než u malých chlapečků, znám několik holek různého věku co měly různé gyn. potíže právě z plavání
@bartakova_veronika chodime na kurzy od 6 mesicu. Ale jsou tam prisnejsi hygienicka opatreni-takze ne kazdy bazen to splnuje. Jinak na bezne plavani te pusti az od 1 roku.
@bamak u nás právě kurzy nejsou .. jenom malý veřejný bazén, kde se vejde cca 10 - 15 lidí .... většinou pouštějí tak 8 lidí aby si opravdu člověk zaplaval, ale je chlorovaná a malé dětičky tam pustí bez problému, ale na vlastní riziko ... znám spousty maminek co tam s miminky chodí a tak mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s půl ročními dětmi s chlorovanou vodou ...
@becicka právě že není a nechci jí odradit od bazénu, když koupání miluje ... tak jsem čekala že se třeba někdo najde kdo má zkušenosti s chlorovanou vodou s půlroční dcerkou
@bartakova_veronika Já tomu rozumím, ale v tomto případě je to zcela na tobě. Mně samotné nedělá chlor extra super dobře natož miminku. My chodíme plavat od čtyř měsíců (vaničky pak bazén) voda je přizpůsobena plavání miminek, naši to taky hodně baví. Pokud bych ale neměla tuto možnost, tak bych to prostě odložila na pozděj.
@bartakova_veronika Kupte bazének, ať se cáká přes léto venku a zkuste třeba až na podzim až bude větší?
@becicka bazének koupený máme ... na ten čekáme až bude léto a dáme jí ho na zahrádku ... tedy pokud bude už sedět, hlavně to už jí podle mě ty plenk do vody nebudou .... ty jsou sice do 8 kg ale příjdou mi už teď maličké :-/ ale tak ty se dají klidně prodat .. jsou celé jen rozbalené ... no uvidíme ... říkali jsme si že jí zkusíme jenom na chvíli namočit jestli jí to něco bude dlěat nebo ne .. ale ještě počkáme až jí budou tak 7 - 8 měsíců ... což je zachvíli 🙂 a nebo mi bylo doporučeno ve večerních hodinách kdy toho chloru je méně než ráno
@bartakova_veronika Pokud to nezkusis sama, tak ti prispevky od druhych nebudou k nicemu. Deti do 6 mesicu se vanickuji-nemyslim si, ze by to bylo jen kvuli vode, ale spis o prostredi, teplote vody....v bazenu je hluk, ozvena....to bych videla jako vetsi problem. Nespechej, napust doma vanu a zacni pomalu, prirozene.
@bartakova_veronika jeste k tem vecernim hodinam a chloru....to je sice pravda, ale budou tam za cely den vyluhovani lidi, nacurano od deti....kurzy od 6 mesicu jsou rano leave proto, ze je voda nejcistejsi.
@bamak proč by mělo být načuráno od dětí, když malé děti mají ty pelnkové plavky a velké děti snad umí si dojít na záchod
@bartakova_veronika ne vsechny deti maji plenkove plavky a ne vsichni chodi na wc-vcetne dospelych. Jen pisu duvody proc jsou kurzy rano.....delej jak myslis 🙂
@bamak tak děti mají určitě všechny plenkové plavky .. je to tam povinné a hlídané ... v tom bazéně projde maximálně 20 - 30 lidí za den .. takže si nemyslím, že by to bylo ve špatném stavu voda ... a to je to samé jako kdyby jsme chodili do kurzu od půl roka ... plno dětí, též nemají plenkové plavky? asi těžko ... dospělý v tom případě také nemusejí odcházet na WC a můžou to klidně pustit do bazénu ... když to tu tak píšete ... takže si vlastně člověk nevybere ... to že tu kurzy nemáme za to já nemůžu a přeci kvůli tomu jí odradim od bazénu .... až bude léto tak se bude čvachtat ve svém bazénku, ale není to ono ...
jen bych napsala, že @bartakova_veronika to napsala realisticky. Ony ani ty plavkové kalhotky nejsou samospásné. Řekněme, že jsem pracovala v oboru vod a mimo jiné i wellness a bazénových a viděla jsem to právě z té strany čistoty a kvality vody (a kolikrát se člověk divil a žasnul čeho jsou návštěvníci schopni). Pokud jste rozhodnuta chodit a jak už někdo zmiňoval, každé dítě je jiné, někomu to může kůži sušit, ekzémy a jinému dítěti to nemusí dělat nic, tak prostě do toho a uvidíte. Ale určitě souhlasím s tím, že po ránu je voda čistější. A neplatí, že večer je méně chlóru, to by muselo být nějaké zatraceně staré zařízení. Chlór se dávkuje kontinuálně a hlídá se množství.
@bartakova_veronika Myslim, ze jste to posunula do uplne jine roviny. Chtela jste nazor, napsala jsem ho. Nevim proc se rozcilujete. Chodte si s ditetem kam chtete a kdy chcete. V kurzech ma 90% deti plavky pro batolata-ty zadrzi jen stolici.
V masem meste je koupani s miminka jako kurz. V tu dobu je konkretni bazen pro verejnost uzavren a chlor se udrzuje o polovinu mene nez kdyz je pro vsechny. Jinak bez kurzu je vsup pro deti na bazen od 1r. Tak to funguje u nas.... s malou jsem byla az od roku a obcas je po bazenu jako susenka i kdyz ju poradne manazu. Taky mam zjiszene, ze i ve sprchach na bazene tece chlorovana vic nez v panelaku tepla. Takze koupu doma. Zjistete si jak to chodi, jestli neni kurz s podobnymi upravami vody a pripadne to risknout jednou normalne pokud mate vstup vekove neomezeny a uvidite jak bude na chlorovanou vodu reagovat.