Ahoj prosím od kterého měsíce mohu dávat mléčné výrobky např.tvaroh,pribináček atd. Děkuji za odpověd.
@arwen_arina díky
Ja bych 4mesicnimu jogurt nedala. Myslim, ze jsme zacinali asi v 7-8 mesicich bilym jogurtem. Pribinacka, lipanka apod. bych do roka nedavala, potom vyjimecne.
Ona mi uz nechce moc UM,tak dohanime jogurtem. Doktorka nam to ve 4.m.doporucila. Male nic neni,skvele prospiva. Nebala bych se toho. Ale radsi tucnejsi bily, ty ochucene bych davala az pozdeji 🙂
@jaja01k proc?
@janablizka urcite ne driv nez v 8 mesicich a pribinacka vubec(cukr, zelatina). Jogurty bile, NE nizkotucne (doporucuje se bila holandia ci kuninsky). Pozdeji lze dat smetanovy chocenak. tvaroh muze dite az od roka-vysoky obsah bilkovin. zatezuje ledviny.
@arwen_arina lipanky a celkove mlecne vyrobky mohou podporovat vznik kvasinek-oslabeni imunity. Na me kazdej kouka, jak na pigomce, kdyz reknu, ze dcera mela lipanka az ve dvou letech jako nouzovku a sladky jogurty u nas nenajdes. ani kapsicky nejsou zrovna terno. jedine dobre dela ovocnak. a ty od dm v biokvalite. Exmanzelova pritelkyne kupuje sladky jogurty a deti to tam nechteji jist. 🙂
Jo a samo bily cukr-nezdrave. @arwen_arina
já dávala teda až od 8. měsíce bílý jogurt (hollandii) buď s ovocem, nebo s přesnídávkou, teď jí do toho dávám i marmeládu (domácí a ne moc, jen na chuť). Tvarohy a pribiňáky by se neměly dávat dřív než v roce, kvůli bílkovinám, to už tu někdo psal. Jinak si ale myslím, že nějaký bílý jogurt vyzkoušet můžeš i v těch 4. měsících, uvidíš, jak na to bude reagovat.
Tak jestli jste na UM asi není problém dat bily kvalitní jogurt už v 5m, ale jinak jsem pro začít 6-7m. Ono celkove u děti na UM se se vším začíná dřív, aby se nahradila jedna flaska, tedy svacina ovoce, oběd masozelenina, 2.svacina jogurt nebo zelenina s lucinou. Od roka pokud zvládá dostatek kvalitních mléčných výrobku, je možné UM odbourat... proste individuální. U kojenych úplně naopak, prikrmy pomalu, klidně od 6m. a ml. výrobky od 8.m sladké jogurty a komerční kaše ideálně nikdy 🙏😬resp. alespoň do roka 😁
Děkuji všem za odpověd.
Ja davala od 4.m.bily jogurt s ovocnou kapsickou a od 5.m. Lipanka😊