Od kdy necháváte děti čekat o Silvestru na půlnoc?

pafca4
30. srp 2019

Já vím, že Silvestr je ještě daleko 😀 Ale tak mě napadlo, od kolika let nechat děti čekat na půlnoc o Silvestru? Kdy to vydrží, aniž by byly uplně okníkané, přetažené? 😉

konidana
30. srp 2019

@pafca4 záleží na dítěti a taky na programu. Myslím že my to několikrát zkusili, ale dítě si pak stejně řeklo, že radši půjde spát. Nebo jsem mu to řekla já ,když jsem to tak vyhodnotila 😉 Naši byli určitě na půlnoc, když jim bylo 7 a 9 let. Od té doby asi už jo. Vždy se strašně těší , že budou odpalovat malé rachejtle. A taky hlavně jsme většinou s partou někde venku nebo na chatě, takže dětem se fakt spát nechce.

ange_de_la_morte
30. srp 2019

Nechali jsme to na synovi, poprvé vydržel ve 3 letech 🙂

denca033
30. srp 2019

@pafca4 Necháváme na synovi když vydrží vydrží když ne tak ho budím ať se kouká je mu 7

laka_lacenda
30. srp 2019

Přidám zkušenost z pohledu "dítěte": když jsem byla malá, strašně jsem chtěla vydržet do půlnoci a vidět ohňostroje. Uvědomuju si to tak od mých 5 let zhruba. Rodiče me ještě několik let hnali do postele už tak v 9 nejpozději a já to vždycky obrecela. ..Takže bych to nechala na dítěti.

terry1512
30. srp 2019

Dcera poprvé vydržela ve 4 letech.
Ale jinak to nechávám na ní. Když usne , tak ji probudím.

cilkat
30. srp 2019

Záleží, na jaký sánkový režim je běžně zvyklý... V roce mi syn usínal kolem jedenáctý a vstával ráno po deváté, tak prostě nemělo smysl uspávat a na půlnoc jsme počkali... teď ve čtyřech letech usíná v devět, aby ráno zvládl vstát do školky, tak by faktnevydržel (v půl desátý si sám řekne, že chce jít spát).

babanci
30. srp 2019

Ony děcka chtějí vydržet od té doby, co registrují, že nějaký Silvestr je. Obvykle ale nevydrží. Našim se to povedlo až tak v šesti letech. My ale Silvestr nijak bouřlivě neprožíváme, dokonce ho ni moc nemáme rádi. Pamatuju i roky, kdy jsem nevydržela ani já.

areh
30. srp 2019

My jsme dětem odpálili rachejtle po setmění (asi kolem 7), to ale bylo synovi 14m a synovci 3 roky. Letos to uděláme stejně. Budou mít rachejtle dřív a spát půjdou jak se jim bude chtít 🙂

dendy88
30. srp 2019

Starší dcera vydrží cca od 5 let , mladší má 6 a zatím nevydrží,nechávám to na nich .

betelgeuzz
30. srp 2019

Ze začátku jsme Silvestr neřešili a šli jsme všichni spát normálně. Když pak měly 5 a 3,přijel švagr s trochu staršími synovci,tak chtěly vydržet,ale kolem 11 usnuly,a když jsme je vzbudily na ohňostroj, ani si to nepamatovaly. Další rok jsme trávili se stejně starými kamaradkami, a to jsme je ve 2 tahali do postele.

makronka222
30. srp 2019

Necham to na nich. Jak budou mit sily. Trileta treba vydrzi a devitileta ne, tezko rict

zmrzlinka
30. srp 2019

Syn asi od 5 let a dcera od dva a půl roku,ale dali jsme ji spát asi v 16:00 a spala zhruba do 17:30 a pak vydržela do 1:00 😁

leneee
30. srp 2019

@pafca4 U nas deti (5,5 a 2,5) - zatim to vubec neresime-jdou spat normalne ac vedi, ze o pulnoci neco bude,ale vetsinou do 22h usnou a pokud se vzbudi o pulnoci hlukem,koukaji s nami, prituknem si a pak jdou zase spat,... jinak nebudim. A dalsi den vpodvecer pak spolecne koukame na novorocni ohnostroj v tv nebo ve zpravach na ohnostroje ze sveta. Myslim,ze se v zivote naponocuji jeste az dost 🙂

mysicka_lb
30. srp 2019

Nechávám to na synovi a jeho únavě. Loni mu bylo 4,5 let, strašně to prožíval, pořád byl přišpendlený u okna a odmítal jít spát. Asi okolo půl dvanácté už padal únavou takovým způsobem, že jsem mu musela nakecat, že TOHLE už je ta půlnoc a teď už všechny ohňostroje přestanou. Spokojeně usnul a spal až do jedenácti následujícího dne🙂. I kdyby stříleli petardy přímo na jeho postel, nevzbudilo by ho to.

antilopkax
31. srp 2019

Nechávám na dětech. Syn čekal poprvé v 5 letech a o půlnoci byl tak unavený, že jen plakal a na ohňostroj nešel, druhý rok usnul v půl jedenácté. Mladší je noční živel a ve 4 letech to dál s přehledem.

claire90
31. srp 2019

Az vydrzi, tak je necham 🙂 loni 3+5r a ani jeden nevydrzel a ani je to nevzbudilo 😀 natocila jsem jim par minut a byli spokojeni. Letos uvidim, ale nemyslim, ze by vydrzeli jeste, pres den nespi a nejdyl ve 22 odpadaji total hotovy 😂

pafca4
autor
31. srp 2019

díky za názory a zkušenosti 🙂 malému ted bude pět a asi by ještě nevydržel. Je zvyklý chodit spát v 8. Tak spíš asi až bude chodit na základku,tak to nechám na něm 🙂

kamino
3. zář 2019

cca od tří let ... my jsme sovy všichni, i normálně o víkendu chodil v tom věku kolem 22 hodiny, ted v 7 i o dost později, takže pohoda.. O Vánocích letos jsme šli spát kolem 2 ráno a on ještě skládal Lego, prtože jak se do něčeho dá, tak neskončí, dokud to nedodělá..

kittyy17
3. zář 2019

@pafca4 moji kluci 5+3 se ani nevzbudí v tom kravalu. Nechám tomu volný průběh, zatím ani netuší co to je 😉

odula
3. zář 2019

@ange_de_la_morte nejmladší to dala ve 2 :D jenže ta dá půlnoc normálně kdyz ji nechám po obědě spát takže...😱😆