Dobrý den
Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...
Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )
Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,
no cítím to stejně, ale ty asi už cítíš více nátlak protože kolem tebe se lidé nechají očkovat.. kolem mne je zase méne očkovaných.. nech tomu ještě čas... prozatím se neví jak dlouho to bude vstupenka do restaurací atd... a jednou za čas si ten antigen prostě koupíš a uděláš..nejhorší je podle mne rozhodnutí pod nátlakem = protože jiní kolem mne jdou.. tak já také.. (ale vlastně nechci)
@marketka_m Ale jestli jsem pochopila tak domácí testy nebudou platit pro vstup do restaurací atd ne? A jako chodit do odběrového centra, kde to člověk může ještě chytit...🤔
@klokanka31 já zase včera četla že stačí před vstupem na zahárdku si udělat test, tak kdoví.
@marketka_m Je v tom akorát bordel...
@klokanka31 a vlastně když tad tím uvažuji.. myslím že můj život není o restauracích a kinech, hold přizpusobíme se a budeme prostě fungovat jinak.. vlastně jak poslední dva roky :D
Nejsi jediná. Taky nemám v plánu jít na očkování. A to si troufám říct, že jsem zdravá. Takže ne kvůli kvůli nějaké nemoci, která by mě trápila, ale prostě je to mé rozhodnutí. Nelíbí se mi právě ten přístup. Dobrovolné, ale když nejsi, tak zkrátka nikam nemůžeš, zatím. Do teď jsem nepodstoupila ani jediný test. Neříkám, že korona není, ale mám na ni svůj názor. A já nechci být součástí něčeho, o čem se vlastně vůbec nic neví. Nikdo neví, co vakcína s námi udělá třeba za půl roku, za rok, za pět. Do hospody nechodím, do kina taky ne. Takže zatím jsem v klidu, nějak mě to úplně neomezuje. Chlop očkování také odmital a teď už je trošku nalomený, že půjde. Právě pro ta omezení. Taťka taky byl úplně odpůrce, ale opět ho donutily ty "super" omezení. Já se tomu budu "bránit" do poslední chvíle.
také nechci, ani já ani rodina... nevěřím tomu, neví se, co s očkovaným bude za pár let, nedejbože to do sebe cpát co půl roku... není to nejlepší řešení.. zvláště, když tu jsou léky, které fungují, ale tak napíchat 2x celý svět to už je balík peněz za to než léčit pársetttisíc lidí.. a že je nepovinná, to je také diskutabilní, přítel je u policie a nejen ti prostě MUSELI na to jít...
@nikoulinka ano jak píšeš, restaurace kin a dobre.. horší bude jak vznikne: nakoupíš si jídlo pokud budeš mít očkování .. nebo antigen .. ale kdo bude chodit na antigen co den/ a tak se většina naočkuje pro klid
Přesně jak píšete, kdyby to nebyla vstupenka do normálního života, neockovali bychom se nejspíš, ale bohužel, nicméně tatínek mého svagra zemřel na covid, tak mě spíš vše přesvědčuje se nechat očkovat, i kdyz já byla bezpriznakova, ale manžel skončil na Jip, každý organismus tu nemoc prostě nese jinak. Ono i kdyz se podíváte na povinná očkování pro děti, žádná vajcina není 100% bezpečná a používají se léta a dokázali vymytit spoustu do té doby smrtelných nemocí
@marketka_m tak si nechám jídlo dovážet. Mě nena*erou 😂 Ale jo, chápu tvou myšlenku. Ale snad toto nehrozí. Tohle už by bylo těžce přes čáru a myslím, že tady by už hrozila těžká defenestrace. 😅 Ale je fakt, že bych se na druhou stranu tady už ničemu nedivila
@marketka_m treba u manžela v práci se ockuje každé úterý, tzn, že na víkend by i on si mzsel nechat udělat test na své náklady a to se opravdu nevyplatí
Taky mam RSku a myslim, ze nam to nic neudela. Spousta lidi s RS uz jsou naockovani a v pohode. Vim to ze skupinky RSaku na FB. Takze z toho strach mit nemusis.
Ja taky ale nechci ockovani. Ne ze bych se bala, spis z principu. Kdyby rekli, ze je to povinne, tak ok, jdu hned. Ale tahle komedie a diskriminace. Jak za komunistů. Nejste ve strane, tak mate smulu. Tohle se mi nelibi. A to divadlo kolem, tech penez v tom... Obří bisnis🙂
@marketka_m My teda taky netoužíme po restauracích,do kina nechodíme, spíš abysme se dostali na poutě jestli nějaké budou...
@nikoulinka Lidi jen štěkají ale šli by nakonec jak ovce na porážku. Myslím si že ať si na nás vymyslí cokoliv, tak je budem slepě poslouchat.
@klokanka31 já tajně pořád doufám, že i ti lidé si jednou řeknou - a dost. Toto nemůžou přece vydržet do nekonečna. Naivně si pořád myslím, že po volbách, snad, nastane poradna změna ..
Ja jsem puvodne o ockovani uvažovala, nejsem jeho odpurcem. Ale chci se rozhodnout svobodne. Ten natlak a diskriminace - nebudete ockovani, nepujdete do kina, mi teda tezce vadi a od ockovani me to spis odrazuje. Zacinaji z neockovanych delat lidi druhe kategorie. Fasismus v primem prenosu.
anonymní - tvůj strach, že budeš jediná neočkovaná je naprosto iracionální. Lidé jsou zlomení a chtějí normálně žít, toho aktuálně vláda využívá a dělá kampaň, kdo se nechá zlomit, tak se zaregistruje a naočkuje vakcínou, která nemá dlouhodobou studii bezpečnosti a je na vlastní riziko. Čím více jich bude, tím líp pro ty, co nechtějí, aspoň nebudou nuceni. Podívej, to divadélko pomalu končí, testování zaměstnanců už podruhé shodil soud. Vládní strategie je postavena na tom, jak budou lidé otrávení, že si to nechají píchnout, aby už měli pokoj, takže od června chtějí otevřít systém registrace pro všechny, protože vědí, že při těch klesajících číslech, kdo se nezaregistruje do data velkého rozvolnění, již nebude mít zájem a to přijde koncem června. Stačí vydržet. Koukni do Izraele, tak ty omezení pro neočkované udrželi jen 3 měsíce, když nejsou počty, na základě čeho by koho měli omezovat? A jestli si očkovaní myslí, že budou mít klid, nebudou, už jsou články, že na podzim se musejí přeočkovat, kdo to neudělá, tak zase výhody skončí, protože mutace. Potkat očkovaného s výhodami je pro společnost vzhledem k mutacím větší riziko, než testovaného. Za sebe očkování pokud ještě bude nutné, můžou nařídit jen pokud bude ta dlouhodobá studie bezpečnosti, teď je to forma nátlaku na podstoupení velkého lidského experimentu, snad ti očkovaní nebudou svého rozhodnutí za pár let litovat. Dnes jsem četla, že za týden zase přibylo podezření za 6 úmrtí po vakcinaci, pak jsem četla na vleklé problémy očkovaných po aplikaci očkování - a že ty počty s chronickou bolestí kloubů a únavou přetrvávají, tak se nechme očkovat bez otázek pod nátlakem, který je nepřípustný. Je nepřípustné diskriminovat a dělit společnost, taktéž pokud budou chtít někde testy, tak je musejí mít zdarma, nejde diskriminovat neočkované. Na druhou stranu chodí rodiny s malými dětmi po restauracích nebo do kina? I tu dovolenou lze oželet. A jinak si taky myslím, že jsou na konci s nějakou únosnou hranicí a že lidí řeknou hromadně dost, protože pokud to neudělají, budou na řadě na vakcínu naše děti a to teprve bude masakr...
Já to vezmu trochu z druhé strany, tak mě prosím nesežerte 😄
Jsem mlada, zdravá, imunitu mám podle všeho skvělou. V životě sem nemela chřipku ani anginu. Tudíž je celkem logické, ze bych se očkovat nemusela. Ale! Ne všichni kolem mě mají takové štěstí. Mám babicku, které je 75 let a není na tom se zdravím nejlépe. Tak prave kvůli ni se půjdu naockovat. A vlastně kvůli všem lidem, které bych mohla potenciálně nakazit a ohrozit na životě. Určitě si nemyslim, ze nás chce Bill Gates očipovat, tomu snad už doufám nikdo nevěří 😄 Ani si nemyslim, ze bych potom byla neplodna.
Proste to beru jako cestu k tomu, abychom se téhle pakarny co nejdřív zbavili a začali zase zit normálně.
Moc všechny prosím - nesrovnavejte neockovane lidi se Zidy za druhé světové. To se opravdu porovnávat nedá. Vy mate svobodnou volbu, oni rozhodne nemeli. Takže mluvit o nějakém fašismu mi přijde trochu přehnané 😔
Pro me je teda motivace k ockovani hlavne to, ze muze zabranit zbytecnym umrtim, vcetne toho meho nebo me rodiny. S trochou stesti i rozsireni mutaci, ktere, kdo vi, muzou v pristi vlne napadat male deti. Nikoli to, ze bez nej nemuzu do kina a do restaurace...
Jsem v rizikové skupině, chci jet za svou babičkou, 93+, chci si být jistá, že nenakazím své rodiče 70+. Takže už jsem po druhé dávce vakcíny. Ale teda chápu, že ta "masírka" může dost lidí spíše odradit. Sama jsem s tím měla trošku problém - tak jsem si tu masírku odmyslela a zamyslela se sama nad sebou.
Já nejsem fanda očování obecně, ale z globálního hlediska si myslím, že z téhle situace jiné východisko není. Takže pokud bude vakcína dostupná i pro mladé a zdravé třicátníky, budu velmi vážně uvažovat, že si jí nechám dát. Jsme hodně společenští lidé, restaurace, kina, divadla, koncerty jsou nedílnou součástí našeho života a nevzdám se toho z principu, že nesouhlasím s vládou a jejich postupem. A necítím to tak, že mě k tomu vláda donutí. Prostě taková je doba a my se s tím musíme nějak poprat. Očkuje se všude ve světě, tak nevím proč zase u nás jedou tyhle názory, že naše hrozná totalitní vláda nás šikanuje a diskriminuje. Předpokládám, že je jen otázka času, kdy začnou ostatní země podmiňovat vstup očkováním.
Holky, a teď čisté ze zvědavosti. Neberte to prosím jako rypání. Ráda se nechám poučit. Píšete, že vaše hlavni motivace pro očkování je kontakt se staršími lidmi. Ale. Už je i v ČR několik případů, kdy i očkováni lidé se nakazili, a někteří i skoncili na JIP. Očkování přece není o tom, že nemoc nedostanu. Ale je to o tom, že tělo by mělo už umět případně bojovat s nemoci a mělo by se tak vyhnout vážnějšímu průběhu...
@marcicek84 do posledního puntíku souhlasím.. moc pěkně sepsáno
@nikoulinka ano, ale media to prezentují jinak.. takže pořád nás tlačí že ochráníme jiné.. moji mamce šéfka řekla: ty nejdeš se očkovat? počkej až kvuli tebe někdo zemře? what?
@marketka_m vždyť i selským rozumem. To, že mám dítě očkováno proti spalničkám/žloutence, atd., nezabrání nikdy tomu, že se nenakazí. Jen proti nemoci budou pravděpodobně odolnější. Takže mi přijde i trošku na hlavu postavené to, co se tady děje. Očkovaný, nemusí být testovány, a může například do kina. Ale to přece neznamená, že nikoho nemůže nakazit. Naopak, může být větší hrozbou. Páč díky očkování nemusí mít případně žádné příznaky.
Kdo má strach z nákazy, ať se dá očkovat. Klidně. Ale ať nevrtá do těch, kteří tuto možnost nevyužijí. Ať dočasně, či trvale. To, co se děje ve vztahu k očkování je absurdní.
@nikoulinka přesně a to v těch argumentech nechám se očkovat, abych nenakazil někoho vyznívá naprosto do prázdna, naopak se z těch lidí můžou stát chodicí přenašeči mutací a ti to budou šířit a vzhledem k tomu, že ti starší lidé si ani po očkování nemusí mít dostatečnou ochranu a ti mladí očkovaní si budou myslet, že už se jich to netýká a pak ejhle se přijde na to, že týká a výhody na podzim končí úplně, pokud nebude další vakcína na mutaci v paži. Takže ty provax příspěvky mi přijdou argumentačně opravdu spíš papouškování vládní rétoriky, která však není tak úplně pravdou.
A pokud tady někdo psal, že máme právo volby, tak ok, máme a tedy ať nám ji očkovaní neberou a nechají nás žít i bez vakcíny a přestanou nás přesvědčovat o tom, že oni ano a ať všichni ano. Ať tedy máme každý právo svobodné volby a ta může být jak očkování tak neočkování.
@marcicek84 To uz si trosilinku cucate z prstu neco, cim si neni jista ani odborna verejnost, abyste podporila svoji antivakcninacni teorii. Oc jste pak lepsi nez druha skupina...
@nikoulinka a proto říkám že zde nejde o zdraví... :( protože logiku to žádnou nemá.
Očkování je vlastně takové nepovinně povinné 🤔 ti co budou oočkovaní, tak budou mít výhody. Taky se mi to nelíbí 🤔