Nedávno mi volala paní z NN - mám u nich penzijní připojištění - a vnucovala mi životní pojištění stylem "přemýšlela jste, co budete dělat, až skončíte na vozíčku?" Ne, ale od té chvíle přemýšlím, že od NN odejdu, protože se mi to zdá jako neadekvátní a nemorální nátlak 😠
Před tím Vodafone - v jednu chvíli mě přemlouvali, ať jim dám kontakty na své známé. Samozřejmě moje číslo jim "vygeneroval systém" - volali mi snad ještě třikrát, vždy prozvoní a položí, když voláte zpátky, tak platíte, aspoň tak jsem se dozvěděla, když jsem to zadalo do googlu.
Česká spořitelna - nabídka programu "za důvěru" - vzhledem k tomu, že změnili typ mého účtu a nedali mi vědět, už jim nedůvěřuji a půjdu k jiné bance, která mě nebude obtěžovat "krátkým monitorovaným hovorem".
Bohužel ta čísla nemám poznačená, takže je sem nemůžu napsat.
Co vy? taky máte po krk toho, když vám volají a vnucují něco, co z vás akorát vytáhne víc peněz? Hoďte sem čísla a zkušenosti! Když vám bude volat neznámé číslo, jenom ho dáte do vyhledávače a bude vědět, na čem jste!
Já se s nikým po telefonu nebavím, prostě je utnu hned na začátku, požádám o vyškrtnutí mého čísla z databáze a už nevolají. Také své číslo zbytečně nesdílím na netu, na internetových sociálních sítích a shopech. A nemám problém, nikdo už mi nevolal už alespoň 2-3 měsíce.
Jakmile reknou, ze hovor je monitorovan a chteji po mne neco oni (volaji mi oni), odpovidam, ze nechci byt monitorovana a tim hovor konci. Osvedcilo se mi to.
A asi si to dali do poznamek systemu, protoze uz mi dlouho nikdo s zadnou nabidkou nevolal, pouze ma banka nebo mobilni operator.
štvou mě tím furt..často fungují zlobící děti, často říkám, že jsem zaměstnanec pojištovny
@alcar to monitorování mě teď začalo taky štvát, když jsem jednomu řekla, že na to teda nepřistoupím, řekl mi "a co vám to jako udělá?" Strašně mě štve ta drzost.
Aby mě vícekrát neoslovovali jim říkám pokaždé, ale u vlastní banky je to těžké...
@koordinatorka_odboje Stačí sdílet jednou. Tím se dostaneš dodatabáze, kterou si společnosti překupují. Tím, že se nenecháváš vymazat, tam tvé číslo zůstává a přeprodává se dál.
Není nic jednoduššího, než nedávat souhlas s mkt oslovováním u společností typu operátor, banka, energie atd. Vždy při podepisování smlouvy to dělám ještě se mi nestalo, aby mě kdokoliv otravoval.
@koordinatorka_odboje u vlastni banky mi to nevadi. Pokud mi nabizi pujcku, tak jim reknu, ze nemam zajem, pokud mi nabizi nejaky jiny produkt, vyslechnu zakladni informaci o co se jedna a pozadam, at mi zbytek poslou na email, ze si to chci v klidu prostudovat. Vetsinou to jde rychle.
@kacca11 nesdilela jsem ani jednou 🙂
@bera28 mne tedy nikdy na vyber nedali, zda souhlasim ci ne s oslovovanim
@koordinatorka_odboje oni tě na to samozřejmě upozorňovat nebudou, ale souhlas vždy podepisuješ. A máš právo ho kdykoliv odvolat😉
Já hned na začátku hovoru říkám že nemám čas ani zájem a nepřeji si aby mi znovu volali, sbohem a zavěsím. Teď už dlouho nikdo nevolal 😀
Já od doby, co mám stáhlou aplikaci v telefonu, tak mi nikdo nevolá a neotravuje 🙂 🙂 Akorát se musí občas aktualizovat černá listina volajících, ale to je otázka pár sekund 🙂
Jj, mám aplikaci Nevolejte, už cca rok. Nemůžu si ji vynachválit. Buď mi telefon u podezřelých čísel vůbec nezvoní nebo si můžu nastavit, že zvonit bude, ale zobrazí se mi upozornění.
Stačí říct, jsem na rodičovské dovolené a většina hned spustí, že nejsem jejich cílová skupina 😀 😀 😀 😀
@tomici také to mám - nevolejte.cz 🙂 od té doby mám klid od těch jakoby zvenku, ale volají právě ti, u kterých mám něco zřízené, tak jim budu muset dokola opakovat, ať mi nevolají, pokud to pomůže...
@hojda cože? 😀 mně třeba nepomohlo, když jsem řekla, že studuji a nemám žádný vlastní příjem. A mám pocit, že některé ty pojišťovací produkty jsou založené zejména na strachu o své děti nebo sebe - třeba úrazovky, životka, teď to zvláštní pojištění pro rakovinu prsu. Podle mě z matek se peníze tahají nejlépe.
tak já jak slyším, že někdo nabízí nějaký produkt nebo začne jestli mám čas na průzkum tak pokládám... protože to je vždycky tak dlouhý hovor! a většinou ve chvíli kdy s oběma dětmi a taškou přecházím přes frekventovanou křižovatku nebo jsem uprostřed vaření apod...
a z 99 % to je stejně něco co mě nezajímá...
Na telemarketing s klidným a příjemným hlasem reaguji tak, že o nic nemám zájem, nic mně nezajímá a žádám o okamžité vyškrtnutí mého čísla z veškerých databází, protože se jedná o zneužití osobních údajů a to je trestné. Udělala jsem to párkrát a mám klid - když mi někdo volá, tak tak jednou do roka...
Moje máma měla tyto hovory furt - ona si s nima povídala, občas i něco blbě odkývala... Tak jsem jí to párkrát vzala, odříkala výše uvedené a taky už má celkem pokoj... Ale dřív to fakt byli třeba čtyři telefonáty týdně, fakt hrozný...
Manzel to dela tak, ze telefon odlozi a necha je vykecat. A oni kecaji a kecaji, az jim dojde, ze na druhe strane nemaji posluchace, tak polozi. 😀
@koordinatorka_odboje ono si ty společnosti mezi sebou ty databáze prodávají 🙄 navíc stačí zadat např. někam kde mě něco zajímá a pak zjistím, že tatáž společnost nebo její dceřinná společnost dělá x dalších věcí... takže se zajímám např. o věci pro předškoláky a pak mě otravujou s reklamnou na velkoobchodní prodej pneumatik (vážně, to se mi nedávno stalo)....
ty firmy by si i měly zjistit co kupují za databázi, protože mě to otravuje a oni vyhazují peníze...
tyhle telefonaty jsou jeste celkem dobry, ale kdyz sme bydlely jeste v Brne tak me vytacelo, kdyz chodily po baraku zvonily a otravovaly. To sem byla fakt hnusna, protoze chodily zasadne v poledne probudily mi deti a divily se ze sem nastvana. Ale nejvic me dojal jeden co takhle zazvonil a rika mi dobry den je maminka doma. Tak mu rikam no to ja nevim ja uz s ni minimalne 5 let neziju, pak pribehly moje dve deti, tak koukal a uz nevedel co rict. 😀
@lu777 podle mě nemusíš číslo ani jednou zadávat, stačí když to jednou zvedneš a už se to číslo veze různými společnostmi. Protože já jsem nikde své číslo neuváděla a jeden týden mi volali z jedné firmy, ty jsem poslala někam (kreditní karty), a pak už to jelo - 4 telefonáty týdně. Pak jsem nainstalovala nevolejte.cz a od cizích mám klid.
Když už s nima mluvím,jednoduše řeknu,ze jsem na mateřské hned je jim jasné,ze ze mne nic nevytahnou 🙂
@tulikiss mně v brně nejvíc štvali ti, co zastavovali na ulici "kočko, jakého máš operátora?" No, není to na kopanec do misogynních koulí?? 😠
A nebo ti, co na něco vybírali, to bylo pořád "přispějte, přispějte..." - já jako studentka 5 let staré tenisky, odrbané rifle, peníze akorát tak na menzu a vždycky si vybrali mě!
u nás je naštěstí podomní prodej zakázaný. Mamka bydlí v paneláku, naproti staří důchodci, kteří vždycky někomu něco podepíší, pak s tím chodí za nama, co mají dělat. Tak číhám u kukátka, a když slyším, že jsou to nějací šmejdi, tak po nich startuju! 😀
Vzhledem k tomu že jsem ve Vodafonu pracovala řeknu jen jediné, ty lidi co Vám kvůli těm pitomostem volají, z toho nejsou o moc nadšenějsi než vy...a ta čísla jim opravdu generuje systém....každý dělá to co musí... V některých krajích není moc na výběr, například mezi smradlavou chemičkou a nebo call centrem
..😉
@koordinatorka_odboje jo operatori na ulici jsou na ranu ja vzdy rikala ze me neni jeste 18, tak uz dal nemluvily, ale ted s detma uz to neukecam 😀 ale naposledy jsem v 26 tvrdila ze mi neni 18 a slysela jsme jak swi mzi sebou rikaly, vidis ja jsme ti to rikal ze je moc mlada 😀D
@ppejskova tomu věřím, však na vině nejsou oni, ale vedení těch firem. Já si je teda většinou poslechnu, co mají a pak jim řeknu, že takovýto produkt teda pro mě výhodný není ani náhodou. Ale pokud mají vedení, které jim dává pohyblivou složku platu podle uzavřených smluv, tak se potom nemůžou divit, že pověst jejich firmy se proflakuje na internetu v diskuzích o šmejdech 😠
ja zasadne kdyz zacne hovor dobry den mate cas odpovidam ne nemam a pokladam.