Už skoro 2 roky mi neustále volají různé společnosti a chtějí k telefonu pan M. Toho pána vůbec neznám, nikdy jsem neslyšela jeho jméno, ale on vesele uvádí místo svého čísla to moje. Dokud to byl 1-2 hovory do měsíce, tak jsem to brala. Teď už mi skoro každý den někdo volá a mě to obtěžuje. Vždy řeknu, že nikdo takový na telefonním čísle není, nikdy nebude a ať si moje číslo smažou, že kvůli němu nechci být neustále obtěžovaná.
Telefonní číslo mám víc než 20 let a opravdu ho nechci měnit, kvůli blbečkovi co nechce být kontaktován společnostmi, u kterých má pohledávky.
Dá se s tím něco dělat? Těch společností je víc jak 10. Možná jsem naivní, ale není nějaká společná databáze, kam bych se obrátila a oni moje číslo prostě smazali? Druhá varianta je prostě najít pana M. a nakopat ho do....
@martiniquest Blokovat jsem na začátku zkoušela a bylo to k ničemu, vždycky zavolali z jiného.
Jak dlouho máš to číslo? Mohl ho mít někdo před tebou.
@hojda Už přes 20 let, vlastně je to jediné číslo, co jsem kdy měla. Dostala jsem ho spolu s mobilem větším než ovladač k televizi, ještě na základce.
@michaela666 Ja neberu zadna neznama cisla, hned to tipnu a hodim do vyhledavace...kdyz je to nejaky normalni, volam zpet, kdyz spam, blokuju...
@michaela666 Kdyby to byl bezny telemarketing a nabidky, tak to se da zrusit u operatora. Pokud to cislo nekdo vedome uvadi, jsou asi jen dve moznosti. Zbavit se cisla nebo kazdou spolecnost vyzvat oficialne a zvlast aby tvoje cislo vyradili z databaze, ze byli uvedeni vedome v omyl cizi osobou, jinak se obratis na urad pro ochranu osobnich udaju a jeste jim sdelit, ze hovor je nahravan, a nahrat si to.
@jelenice_zavodnice Nepotěšila jsi mě, ale tak nějak jsem předpokládala, že to bude zase nějaké papírování. Díky
Jsou nějaké databáze telefonních čísel a telemarketingové firmy si je kupují. Stačí, že se jednou číslo do takové databáze dostane a pak volají pořád... V mobilu mám appku Nevolejte, která mi marketingové hovory blokuje. Možná by to bylo částečné řešení?
@slunea Díky, podívám se na to.
@jelenice_zavodnice nahravani hovoru se musi oznamit pred zahajenim hovoru, jinak je to protipravni. Asi by to nikdo neresil, ale chytry pravnik z dotčené firmy by mohl.
@sinicka Hm 🤔 urcite? Pokud by jednali dve firmy nebo dve fyzicke osoby za ucelem obchodu nebo to delala firma vuci FO tak musi oznamit predem.
V tomto pripade se jedna ale o slabsi stranu, ona jakozto dotcena fyzicka osoba a silnejsi strana jakasi si firma a ona potrebuje tu ochranu... proto si myslim, ze predem oznamovat nemusi.
Nejsem pravnik ale cetla jsem si k tomu nejake clanky, protoze obcas si nahravam nevyzadane hovory nebo domluvu ohledne sluzeb ze kterych pak vsejdou smlouvy nebo zavazky.
Taky mám staženou aplikaci nevolejte.cz
Jinak blokovat, blokovat, blokovat. Jediný řešení asi.
@michaela666 taky mam tu aplikaci Nevolejte a funguje skvele. Vola mi tak 1x za mesic nekdo a hned ho hazu do blokace. Databaze je bohata a pravidelne si ji aktualizujes. Je tam spoustu nevyzadanych cisel, ktera tam vkladaji ostatni uzivatele.
Aplikaci už mám staženou, tohle řešení mě vůbec nenapadlo. Snad to bude stačit.
A co vypátrat toho chlapa? Zjistit si od těch volajících pořádně jeho jméno a adresu či tak (nějak to zaonačit, abys to z nich nenápadně dostala)? A dnes už se potom na internetu dá zjistit o lidech hodně, stačí trochu googlit...
@daasqua To jsem zkoušela, ale znám pouze příjemní. Víc mi nechtěli říct kvůli GDPR. Chtěla jsem znát aspoň kraj, ve kterém hledat,ale nic. Muži toho příjmení máji 3 webovky svých firem + to vůbec nemusí být podnikatel. Kdybych měla trochu víc informací, tak není problém ho vyhledat.
@michaela666 A kvůli čemu ti lidi třeba volají? Nebo zkusit ty otázky více zaonačit ("A zkusili jste mu psát? Jakou máte adresu, tu v Olomouci? Ne, tak kde že mátu tu adresu...?") Prostě to z nich vymámit nějak nenápadně, třeba i podle toho, kvůli čemu volají, jako že toho muže znáš (třeba seš manželka či dcera...) a že se vlastně jen ujišťuješ... ale možná už jsi to zkoušela nebo se to nedalo.
A hlavně, i kdyby jste zjistily, kdo to je.. tak to ho jako oslovite s prosbou at uz to nedela, at do tech firem zavola, ze si to cislo vymyslel????
Chlap je evidentně zběhlý v nelegalnich aktivitach. Nechte to na erudovaných osobách.
Já si myslím, že ten chlap za to vůbec nemůže. Třeba má svoje číslo podobné a sekl se nebo mu to někdo blbě opsal. A zrovna ta firma, u které u něj měli špatné číslo, ten kontakt prodala do databáze čísel, kterou si pak spousta dalších firem kupuje pro oslovování lidí.
Ja uz mam strasne dlouho aplikaci Muzu to zvednout? Funguje vyborne.
Aplikace nevolejte.cz Najdes v Google Play.
@michaela666 Obavam se, ze budes muset kazdou spolecnost zvlast pozadat o vymaz cisla z databaze. Nebo cisla postupne blokovat