Chci si podat přihlášku na VŠ, nejlépe v Praze a s dítkem samozřejmě kombinovaně. Ale, otázkou je, jaký obor? Nejde mi o to,aby mě to bavilo, ale o to, abych přinesla slušný peníz do rodinného rozpočtu. Takže neví někdo o obru, který by měl dobré uplatnění na trhu?
Lékařská fakulta, informační technologie a sportovní. Tyhle fakulty z univerzity, kam chodim, maji největší uplatnění
Obor se radi těžko, musíš vědět, co te baví
To se fakt těžko radí. Já vystudovala humanitní obory, které se považují většinovou společností za odpad a příživnictví, ale do rozpočtu přispívám více než dobře. Takže bych se primárně opravdu dívala na to, co mě baví, protože dělat práci dobře a s láskou je často předpokladem pro dobré uplatnění. Jen máloco se dá dělat špičkově bez zájmu.
Díky za nápady
Talent mám na výtvarno a baví mě práce s dětmi..
tak mě třeba taky bavila archeologie na střední, ale neuživila bych se tím Ono to chce promyslet a třeba i kouknout, po čem je zájem. Co vídám na jobs nebo práce.cz, tak vede účetnictví, IT, personalistika, chemie.... Ale zase k tomu musíš mít vztah, nejen kvůli penězům
Výtvarné umění tě asi neuživí, pokud nebudeš mít sakra štěstí. Kamarádka tvoří na mateřské keramické sošky, nic moc přivýdělek, ale baví jí to, přesto dělá v pracovním procesu auditorku. Pokud tě baví práce s dětmi, tak učitelka v mš by byla asi pro tebe vhodná. Ale tam nejsou slušné peníze a nové zákony tě dost limitují.
Prumyslovy design? Architektura/ stavarina?
Strojírenství jednoznačně, manžel má všcht a také je o něj velký zájem, jazyky jsou budoucnost, ale je otázka, zda by stačil i obyč jazykový kurz.