Obludárium vs. Mysterium. Jaká je hratelnost těchto her ve dvou?

7. srp 2024

Ahoj, jaká je prosím hratelnost her Mysterium nebo Obludárium ve dvou? Případně prosím o doporučení něco s podobnou tématikou pro dva hráče odehrané do hodiny a půl...
Doma máme: Panství hrůzy, Kroniky zločinu, Krycí jména, Divočinu severní Ameriky, This war of mine, Gloomhaven, Boj o Bradavice, Dixit. Děkuji za rady.

rnika
7. srp 2024

Mystérium nemáme. Obludarium ano- moc se mi líbí grafika. Ale ve dvou se nám nehraje úplně dobře. Přijde mi to takový kostrbatý. Ve více lidech je to fajn hra.

reeeza
7. srp 2024

My Obludárium milujeme😁 Ale jedna hra - 4 kola- je tak na 2 hodiny 🙂
Jinak chce to si opravdu brát půjčky, peněz je ve hře málo a může to kvůli tomu váznout. Ale berete-li si půjčky, hezky se to nakopne a otevře se spousta možností🙂 Můžete ukládat víc karet a později s nimi hrát. Za mě super hra 🙂

Ještě nás hodně baví i Duel 7 Divů Světa 👍😊

autor
7. srp 2024

@reeeza Duel 7 divů světa máme taky. 😊

alice180
7. srp 2024

Mně teda obludarium baví i ve dvou dost 🙂

rnika
7. srp 2024

Nás ve dvou víc baví Mars terraformace, Duna nebo Terracotova armáda. Ale ani jedno není hra na 20minut.

reeeza
7. srp 2024

@rnika kouknu na to 🙂

rnika
7. srp 2024

@reeeza Jinak takové kratší hry ( fakt jednohubky do půl hodinky) - co si dáváme, když uspíme děti... je patchwork,queenz, ekosystém, amazonie, Jaipur, hanabi. Z trochu delších ( řekla bych odehrané tak za 45min. ) máme rádi Pharaon ( podobný princip výběru v kolečku má i ta terra. armáda), Hadara,Parky, Sagrada. Jo a moje oblíbená je Heaved and ale a Muzeum Pictura - ty jsou tak ta hodinka - hodinka a půl.