Prosím? Poradíte oblečení... Čeká nás pohřeb.
Manžel má tyto možnosti.
A...Černý oblek a bílá košile s krátkým rukávem
B...Černé kalhoty a bílá košile s kr.rukavem s černou kravatou
C...Tmavě šedé kalhoty a černé polotriko
Nejsme nejbližší rodina
Děkuji
D - černé kalhoty a černé polotriko?
E - černé kalhoty a černá košile bez kravaty
Hlasují pro E.
A. Černá košile se na pohřeb nenosí.
Můj muž byl na pohřbu teď v úterý, měl košili a tmave kalhoty, nebyl z nejbližší rodiny
pokud jste rodina, tak A, jinak klidně C
Kde je pohřeb? Ve smuteční síni nebo v kostele? Do kostela je daný dress code pro muže. Určitě dlouhé kalhoty, uzavřené boty, bílá košile, černá kravata, sako. Pokud nejste nejbližší rodina, je možná jiná tmavá barva. Tmavěmodrá, šedá,..Květiny se nosí,pokud není na parte uvedeno jinak, že je od květinových daru upuštěno a zemřelý měl třeba přáním aby se peníze použily pro živé raději. Už jsem viděla.
Mě tam chybí sako. Za mě jít jen v košili je zvláštní. Když už tak C a nebo vyměnit šedé kalhoty prostě za černé takže D
@soptinda Byla jsem na pohřbu teď v květnu a měla jsem dlouhé černé krajkové šaty, dlouhý rukáv, černé silonky a černé lodičky. Pohřeb byl v kostele. Mám zažito, že do společnosti patří silonky, rukávy, uzavřené boty. Dokonce jsem neměla černé boty, ale červené, tak jsem narychlo ty černé pořizovala. Vím, že dnes se dress code moc nedrží, ale je to vizitka člověka. Jiný případ jsou přání zesnulého...jako jiné barvy, apod.
Zdravím, nevím, jestli nepadlo, navíc samozřejmě nevím, jestli máte ještě možnost, ale košile s krátkým rukávem je bohužel z hlediska etikety nevhodná v každém případě.
Ale pokud není jiná možnost, tak bych volila celý oblek s bílou košilí a černou kravatou.
To je tak nejblíž tomu, co je dle etikety 🙂
A co se týče šatů, tak tam bych šla asi v těch prvních 🙂
Mně se také nejvíce z těchto možností líbí možnost D. 😀 Proč by nemohl mít černou košili? Asi se to hodí víc než bílá.
Šaty první nebo třetí. Šla bych v silonkách, spíš černých a černé lodičky
hmm, že by černé 😉 určitě všechno černé a nebude žádné dilema, co kombinovat...
@soptinda za mě klidně možnost C