Oblečení na pohřeb. Poradíte, prosím?

soptinda
18. črc 2024

Prosím? Poradíte oblečení... Čeká nás pohřeb.
Manžel má tyto možnosti.

A...Černý oblek a bílá košile s krátkým rukávem
B...Černé kalhoty a bílá košile s kr.rukavem s černou kravatou
C...Tmavě šedé kalhoty a černé polotriko

Nejsme nejbližší rodina

Děkuji

ele_nka
18. črc 2024

@soptinda za mě klidně možnost C

galatea_a
18. črc 2024

D - černé kalhoty a černé polotriko?

jbzirafa
18. črc 2024

@soptinda pokud jste nejbližší rodina, černý oblek s bílou košilí je nejslavnostnější, tedy nejvhodnější.

1pomnenka
18. črc 2024

E - černé kalhoty a černá košile bez kravaty

j.a.n.i
18. črc 2024

Hlasují pro E.

herminka
18. črc 2024

A. Černá košile se na pohřeb nenosí.

mabs
18. črc 2024

@soptinda z tohohle nejspíš C.

mabs
18. črc 2024

@herminka z jakého důvodu? Už jsem takhle spoustu můžu viděla.
@jbzirafa pochopila jsem, že sako nemá.

herminka
18. črc 2024

@mabs Černá košile je pouze volnočasová. Na pohřeb by člověk měl být oblečen co nejformálněji a nejkonzervativněji. Nejformálnější košile je bílá, proto se dle etikety jako jediná hodí na pohřeb.

veruuu_kubesovic
18. črc 2024

Můj muž byl na pohřbu teď v úterý, měl košili a tmave kalhoty, nebyl z nejbližší rodiny

hannyss
19. črc 2024

pokud jste rodina, tak A, jinak klidně C

soptinda
autor
19. črc 2024

@hannyss a nosí se ještě nějaká květina?

bonavoxa
19. črc 2024

Kde je pohřeb? Ve smuteční síni nebo v kostele? Do kostela je daný dress code pro muže. Určitě dlouhé kalhoty, uzavřené boty, bílá košile, černá kravata, sako. Pokud nejste nejbližší rodina, je možná jiná tmavá barva. Tmavěmodrá, šedá,..Květiny se nosí,pokud není na parte uvedeno jinak, že je od květinových daru upuštěno a zemřelý měl třeba přáním aby se peníze použily pro živé raději. Už jsem viděla.

reeeza
19. črc 2024

Mě tam chybí sako. Za mě jít jen v košili je zvláštní. Když už tak C a nebo vyměnit šedé kalhoty prostě za černé takže D

soptinda
autor
19. črc 2024

@reeeza a prosím na mě černé krajkové šaty bez rukávů?

bonavoxa
19. črc 2024

@soptinda Na pohřeb pro ženy rukávy, minimálně zakrýt ramena. Délka sukně nad kolena. Punčochy a zavřené boty. Decentní šperky i líčení.

soptinda
autor
19. črc 2024
1pomnenka
19. črc 2024

@herminka Bílá košile ano, ale s černou kravatou, jinak by vypadal jako svatebčan. Černá košile bez kravaty v létě úplně v pohodě. Do kostela určitě navrch sako. Stále lepší než černé rifle, to je pak trága.

bonavoxa
19. črc 2024

@soptinda Šaty v pohodě, pokud je délka aspoň po kolena. Nahoře to mám špatně. Délka ideálně POD kolena. K těm krajkovým aspoň bolerko, sako nebo svetřík. Tmavé barvy.

soptinda
autor
19. črc 2024

@bonavoxa a černé silonky a lodičky? Nebo i bez silonek

ladyhacek
19. črc 2024

@soptinda byla jsem bez silonek a nikdo je neměl.
Muži měli oblek a bílou košili
Měla jsem šaty pod kolena bez rukávů, ale silné ramínka

bonavoxa
19. črc 2024

@soptinda Byla jsem na pohřbu teď v květnu a měla jsem dlouhé černé krajkové šaty, dlouhý rukáv, černé silonky a černé lodičky. Pohřeb byl v kostele. Mám zažito, že do společnosti patří silonky, rukávy, uzavřené boty. Dokonce jsem neměla černé boty, ale červené, tak jsem narychlo ty černé pořizovala. Vím, že dnes se dress code moc nedrží, ale je to vizitka člověka. Jiný případ jsou přání zesnulého...jako jiné barvy, apod.

erchia
19. črc 2024

Zdravím, nevím, jestli nepadlo, navíc samozřejmě nevím, jestli máte ještě možnost, ale košile s krátkým rukávem je bohužel z hlediska etikety nevhodná v každém případě.
Ale pokud není jiná možnost, tak bych volila celý oblek s bílou košilí a černou kravatou.
To je tak nejblíž tomu, co je dle etikety 🙂

A co se týče šatů, tak tam bych šla asi v těch prvních 🙂

eliss232
19. črc 2024

Mně se také nejvíce z těchto možností líbí možnost D. 😀 Proč by nemohl mít černou košili? Asi se to hodí víc než bílá.

reeeza
19. črc 2024

Šaty první nebo třetí. Šla bych v silonkách, spíš černých a černé lodičky

hannyss
19. črc 2024

@soptinda můžete.. stačí každý 1 růže třeba

rosalindamelinda
21. črc 2024

hmm, že by černé 😉 určitě všechno černé a nebude žádné dilema, co kombinovat...