Novorozenecké fotky. Jak často si prohlížíte?

30. čer 2022

Holky, jak často si zpětně prohlížíte fotky vašich miminek? Nám se dcera narodila v době karantény, takže jsme ani neměli úplně možnost ji nechat nafotit od fotografky a rodina měla většinou roušky :(. Takže vlastně ani fotek moc nemáme. Teď zpětně me to docela mrzí, že se nemám k čemu vracet. Jak to máte vy?🙂

majena39
30. čer 2022

My jsme na focení mohli. Ale nešli... Přijde mi zbytečný vyhodit za to několik tisíc. Navíc tam jsou v tak divných polohách (zamotany látkou a strceny do kybliku a podobný divnosti), že se mi ty fotky ani nelíbí. Úplně mi postačí co jsem si nafotila sama mobilem a i tak jsem na to za celej rok koukala tak dvakrát. Možná pak budu koukat víc až bude starší 🙂

camelinka
30. čer 2022

My taky nebyli, naposledy s pupkem a i tak se mi ty fotky zdaly takovy umely...a jak popisuje majena, nemusim mit to, co maji vsichni skoro stejny, mimino zabaleny, zamotany, nacpany v kosiku atd atd...Fotila sem mobilem jen a nevadi mi to... 🙂

michaela666
30. čer 2022

My fotili na mobil, první focení od fotografky bylo v 9 měsících na podzim, potom vánoční focení a od té doby zase jen mobilem. K fotkám se vracím často, prohlížíme je s malou. Vůbec mě nemrzí, že nemáme takové ty profláklé fotky novorozence v košíku atd.

drahotka
30. čer 2022

My si fotky nechali udelat, ale spis z toho důvodu, abychom na nich byli všichni společně a mohli si nechat udelat obraz, nejakou fotku věnovat babickam a pod. Nemáme zadne umele, v kosiku a pod., fotografka prisla k nam a mame hezké rodinne fotky na gauci, v pokojicku,... ale fakt je to proto, abychom tam byli spolecne. Deti si fotim na mobil nebo fotak, ale vetsinou jsou tam jen oni..

autor
30. čer 2022

Děkuji za odpovědi 🙂. Já mám taky jen převážně z mobilu. Nafotit jsme dceru nechali u nás doma v přirozeném prostředí až kolem 4 měsíce. Proste jak říkám, báli jsme se covidu když byla předtim tak malinkatá..

me_druhe_ja
30. čer 2022

U syna mám, byl to dárek od přítele, kterej ovšem nevěděl, že to nemám ráda. 😀 u dcery už jsem peníze nevyhazovala. Nedělám ani žádný speciální rodinný fotky, vánoční atp. Nejsem na to zatížena a přijde mi to škoda peněz. Navíc se od druhýho porodu nerada fotím, jelikož vypadám děsně. Takže fotím jen děti na mobil a to stejně asi dost míň než co vidím u kamarádek

ellyem
30. čer 2022

My na newborn focení byli a fotky si prohlížím pořád. Jsem zastáncem toho, že peníze u fotografa jsou jedny z nejlépe utracených peněz. Zachytí okamžiky, které už se zpět nevrátí... a čas neúprosně letí 🙂.

shirilka
30. čer 2022

U staršího novorozenecké fotky od fotografa nemáme, jen ty co jsme udělali doma. Udělala jsem mu fotoknihu Můj první rok, ráda tím listuju i návštěvy... U mladšího jsem se domluvila s kamarádkou, která fotí a kluky mi vyfotila, takže profi fotky máme, ale hezky z domova, takže to není žádný kýč v kyblíku apod. Jednu z nich nechám zarámovat na stěnu k nim do pokoje, obdarujeme babičky a taky mu udělám během roku knížku. Mám ráda fotky i jinde než v mobilu nebo na pc, kde se na to dívat nikdo nebude, leda by něco hledal.

daasqua
30. čer 2022

Já jsem člověk, který je hodně na fotky, takže děti fotím často a byli jsme i u profi fotografů. Prvorozená (2018) byla na klasickém novorozeneckém ve studiu, syn se narodil do covidu (1/2021), takže to jsem s ním nikam nechtěla a fotil doma můj táta, který měl profi vybavení (světelný balón, profi objektivy...) a byl koníčkem fotograf, fotky dopadly skvěle. Docela často si je i prohlížím, jakékoli jejich fotky, mám z nich magnetky, kalendáře apod. Takže já fotím a filmuji, co jde. Když to nevyfotíš, nic nemáš a okamžik se ztratí, čas letí a děti rostou... tak to teda beru já...

jako_mala_holka
30. čer 2022

Nemám moc ráda profi fotky, ale sama fotím dost

vladienka
30. čer 2022

Mame prirodzene novorodenecke fotky z domaceho prostredia, milujem ich a casto pozeram 🙂 kazdy rok chodime k fotografom na vianocne a narodeninove fotky, vsetko len v exterieri

vladienka
30. čer 2022

A teda od starsej dcery novorod.fotky nemame a moc ma to mrzi

sirinfirst
30. čer 2022

Novorozenecké fotky se mi v 99 % vyloženě nelíbí, takže jsme nebyli ani s jedním dítětem, máme přirozené momentky, občas k tomu sedneme a prohlížíme.

mourovatakocka
30. čer 2022

Nám novorozencke fotky dělala se starší moje máti, s mladším nebyl čas a hoooodně mě to štve.

sigyn
30. čer 2022

Máme klasické fotky, co jsme fotili my. Pár těch novorozeneckých fotek jsem viděla o známých a tedy žádné terno to nebylo. Dítě na většině fotek spí a jednou je hozené v kádince, pak na nějakých peříčkách atd. Přišlo mi to hodně kýčovité. 😅

tasimia
30. čer 2022

Nám taky bohuzel dvakrát padlo focení, jednou měla paní fotografka covid a pak my.
Mám fotky v mobilu a nakonec ty nejlepší chvilky a momenty zachytil můj telefon.
Často se k nim vracím, prohlížím, vzpomínám ❤️❤️.

krisstina93
Autor odpověď smazal
Zobraz
drep
30. čer 2022

Máme omylem jedny profi fotky (dostali jsme to jako dárek), ale mnohem víc prohlížím obyčejné fotky v mobilu. Profi focení se mi moc nelíbí, ať už těhotenské tak zvlášť ti strašidelní newborni v dýních. Ale jinak máme fotek mraky a ráda se k nim vracím.

kamino
30. čer 2022

Já jsem postižená tím, že taky fotím, ale přimlouvám se za jakékoli fotky - klidně i mobilovky, ale ti mizerové strašně rychle rostou a je fajn si zachovat vzpomínky.. Já osobně preferuji lifestyle, u klientů doma, tulení v posteli, dítě v náruči - většinou maminky chtějí stresovat ohledně úklidu - zbytečně ! Vždy se najde místo u okna a věci se dají přesunout - přijde fotografka, ne sociálka 🙂 A pro ty, co uvažují o profi fotkách - procházejte si portfolia, zda styl focení vyhovuje ( podání barev, polohování, lokace...) určitě se ptejte a hlavně s fotografem je fajn si i lidsky sednout - z fotek je to pak hodně cítit.

lotosek
30. čer 2022

Jako těhotná jsem se nechtěla fotit, připadala jsem si hrozně. První syn má krásné newborn fotky, u druhého jsme váhali, protože to je naprostá kopie toho prvního, tak proč mít vlastně podobné fotky dvakrát. Navíc to newborn focení nebývá úplně za levno. 😜 Nakonec máme rodinné a hlavně úžasné sourozenecké fotky od fotografky, co newborn úplně nedělá, ale za výbornou cenu. Každý rok k ní chodíme na vánoční focení a vánoční fotky jsou vždy vítaným dárkem v celé rodině, navíc v dnešní mobilové době je super moci si fotky prohlédnout vytištěné a vystavit si je. Jedna babička si nechala vytisknout na velká plátna newborn fotky všech svých vnoučat a je to moc hezká vzpomínka, na těch plátnech ty profi fotky krásně vyniknou.

piskle89
1. črc 2022

Manžel fotograf, takže fotky profi mám. Ale ani já nemám rada ty uměle fotky v košíku, takže máme zcela přirozené fotky v kolibce, na mně, při kojení atd. Plus já fotím dost. A fotky projíždím denně, miluju je. Vyvolávám je, dělám alba

nita1984
1. črc 2022

Ja to mám jinak. Chodíme na focení klidně 4x do roka. Mám to ráda. Děti jsou malé jen jednou a jinou památku člověk nemá. Takže mě to dělá radost. Prohlížím si fotky z profi focení často

antoinet
1. črc 2022

Fotila jsem si miminka sama doma amatérsky, většina newborn focení je čirý nevkus a na ty top fotografy jsem neměla peníze. Obecně jsem spíš pro pár fotek z každého období, stovky a tisíce si nikdy prohlížet nebudu, i třeba ze svatby mám oblíbených tak 10.

betelgeuzz
1. črc 2022

Profi novorozenecké fotky nemám, jen svoje amatérské. Když bylo holkám půl roku, tak jsem se na fotky miminek dívavala, porovnávala jsem, jak rychle rostou. Dnes mají 10 a 12 a ani si nevzpomenu, kdy naposled jsem je otevřela. Za ty roky jsou těch fotek mraky a vracíme se spíš k těm aktuálním, např. z loňské a předloňské dovolené apod.

polakovakl
3. črc 2022

Já sem teď po 7 letech syna udělala výběr pro prarodiče asi 340 fotek 🤷‍♀️ V době kdy byl mimi tak sem byla sama a neměla penize, tak ze mám většinu fotek nekvalitních co jsme delala přes webcameru notebooku nebo starý telefon. A kupodivu i to málo bohate stačí. Dřív mi bylo lito ze nemám to a to a kýčovitý megafotky celý rodiny nad postelí co bych mohla předvést světu. Teď? Teď mám tu rodinu a tyhle veci mi vůbec nechybí a vím, ze dětem taky ne. Stačí par fotek, sdílení příběhů a pak proste hromada lásky a porozumění ♥️

autor
3. črc 2022

@polakovakl To jste napsala tak krásně! Máte pravdu. Děkuji za upřímný názor. ❤️

pampeliska1313
3. črc 2022

My máme v mobilu, původně jsem si říkala jestli jít vyloženě na focení, ale řekli jsme si, že ne. Vždycky něco někde vytisknu a dělám homemade album. Takovej ten scrapbooking - něco tam napisu, něco namaluju, lepim to sama atd. Jako mne se ty fotky z ateliéru většinou líbí, ale působí to na mě kýčovitě. A taky by nebylo asi možný syna zachytit, aby zrovna neječel těch prvních par měsíců :D občas na něco natrefim prave v tom telefonu a rozplývám se:D a to mi asi stačí. K albu sednu jednou za uherskej rok a vyřadim se. A vlastně se mi líbí, že tam má Kilian fotky umatlaný pusy od jídla a špinavý triko, nebo je oslintanej, ale vysmátej, nebo se tam buď já nebo manžel tvarime jak blbci, je tam i fotka jak se Kilian poprvy snažil jist sám kapsicku s ovocem, jenže jak to mackal a neměl to u pusy, striklo mu to do obličeje, měl to i na rameni a lekl se, takže hysterak a on celej zaspinenej.)Je to prostě naše rodina. Asi by k nám ty studiový fotky proste nesly.)

felixfelicis
3. črc 2022

Mame lifestyle foceni u prvniho ditete, nicmene i tak mi to prijde umely, dalsi deti uz jsme nefotili. ALE - manzel i deda maji oba foceni jako konicek, maji na to vybaveni a dar fotit momentky. Ja kdyz si neco vycvaknu mobilem, obcas je to ono, ale dost casto taky ne. Synovci se zase na fotkach lesknou anebo maji cervene oci. V takovem pripade bych se radsi nechala vyfotit profi🙂 Prohlizime si fotky casto, hodnekrat se mi stane, ze mi pripomenou neco, co uz mi vypadlo z pameti...