Notebook na splátky. Máte zkušenost na Alza.cz?

rendulik82
10. led 2022

Ahoj holky,
Potřebuji nový noťas, ten můj dosloužil. Máte některá zkušenost s nákupem na splátky na Alze? Prodají mi ho když jsem na rodičáku? Stojí 15 tis. Nikdy jsem nic na splátky nenakoupila, tak nevím. Děkuju 🙂

zelenaesmolda
Autor odpověď smazal
Zobraz
vitezove
10. led 2022

@rendulik82 zkus to. Za to nic nedáš. Ono to trvá chviličku ,to vyhodnocení. Já jsem tam jednou takhle koupila na splátky bazén. Ani si nejsem jistá, jestli se ptají na příjem. Oni tě projedou asi rejstříkem dlužníků a tím to hasne. Jednou mi taky něco neschválili, ale do dnes nevím proč - žádný dluh nikde nemám. A ani oni mi neřekli proč. Takže stačí to hodit do košíku, dát tu žádost a čekat. Trvá to pár minut nebo pár hodin a zjistíš to. 🙂 Jinak je to super služba.

rendulik82
autor
10. led 2022

@vitezove děkuji. Je tam právě jen podmínka trvalého příjmu, což splňuji. Moc děkuju 🙂

vitezove
10. led 2022

@rendulik82 nikdy nevíš, jak to dopadne. Ale za tu zkoušku nic nedáš. 🙂) Asi se tě zeptají kolik máš příjem a ty to tam dáš. Ono paradoxně rodičák je asi nejspolehlivější příjem 😀. I když menší. Tak uvidíš. Já jsem to kupovala na takové ty splátky "na třetiny". Že jsem to zaplatila asi jen na 4 splátky nebo tak. To bylo fajn. Bez navýšení, bez problémů. Kdyby si to měla opravdu regulerně na splátky na nějakou delší dobu, tak to pak asi půjde přes nějakou jejich spřátelenou firmu na půjčky. Tak tam určitě budou chtít vědět nějaké rodné číslo a tak. Ale taky bych se nebála. Buď ti to dají nebo ne. Zkus to.

journals
10. led 2022

A je notebook veci tak nezbytnou aby se musela kupovat na splatky? Jestli ho potrebujes na praci - ok. Jestli na blbiny, tak neni vetsi hlouposti nez kupovat elektroniku na srandu na splatky.
Bazen na splatky radeji ani nekomentuji 🤦🏻‍♀️

rendulik82
autor
10. led 2022

@journals díky za názor, ale na tohle jsem se neptala. 😉

martt
10. led 2022

@rendulik82 Vím, že to není úplně k tématu. Ale nejdřív než si to vezmeš na splátky zjisti si všechno o té půjče. Úroky, poplatky , možnosti předčasného splacení, pokuty apod... Díky tomu by jsi se mohla dostat do dluhové pasti. Na víc nektere společnosti vidí v ženě na mateřské riziko , tím pádem tam je vyšší úrok. Zkus se podívat na stejný notebook někde jinde, některé společnosti mívají akce , když si to vezmeš na splátky - tak je nulový úrok, ale to bývají krátkodobé akce. My takhle máme sedačku v obýváku. Na splátky, ale bez úroků.

vitezove
10. led 2022

@journals no ale on byl na splátky bez úroků a bez navýšeni. Zaplatila jsem jen částku za kterou jsem jej koupila. Prostě se jen zaplatil na 4x. V té době bych ho mohla koupit i jednorázově. Jen se mi to tak víc hodilo, že to nebyla taková finanční zátěž najednou. Za 4 měsíce zaplaceno a hotovo.

journals
10. led 2022

@vitezove 🤷🏻‍♀️ Kdyz to je pro tebe ok… ja timto stylem neziju a zit nechci. Ale vim, ze je to bezne. S manzelem si blbiny na ktere nemame nekupujeme. Vyjimkou je hypoteka

rendulik82
autor
10. led 2022

@martt mám zjištěno 🙂

martiniquest
10. led 2022

@journals 🤦 hlavne k tematu

rendulik82
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
rendulik82
autor
10. led 2022

@martiniquest jo, tak čekala jsem, že se někdo vyjádří v tomto duchu. 😁

martiniquest
10. led 2022

@rendulik82 Ja taky nejsem zastance pujcek mimo bydleni, ale pujcka a nakup na splatky bez navyseni vnimam jako dve ruzne veci. Samozřejmě pokud s tim clovek naklada rozumne a nekupuje nesmysly, ktere nepotrebuje, coz chápu, ze muze byt tenka hranice. Pro nekoho je capina notebook, pro jineho bazen, pro me treba kabelka. Jsme dospeli lidi a jsme zodpovedni za sva rozhodnuti a proste nechapu tu potrebu druheho soudit tim spis, ze o nem vim kulove.
At novy notebook slape ;) Ja mam letos na jare obhajobu dizertace a modlim se, aby to muj staricky notebook, ktery letos slavi 12 let, zvladnul. Zatim drzi 🤞🤞

rendulik82
autor
10. led 2022

@martiniquest samozřejmě, přesně jak píšeš je to tenká hranice, ale já ve svých 40 ti letech už vím co dělám 🙈 můj ntb má 20 let. 😬 A tobě držím palce, ať obhajoba dopadne na jedničku a ať noťas vydrží 🥳😘

martiniquest
10. led 2022

@rendulik82 diky, ono se to na phd neznamkuje, takze staci projit 😃🤞
Tyjo, 20 let? A ja myslela, ze muj je prehistoricky 😆

rendulik82
autor
10. led 2022

@martiniquest mám ho po manželovi, no možná 20 nemá, ale 15 určitě 😁

j.a.n.i
10. led 2022

@journals Tak si na splátky nic nekupuj, tvoje vec. A nech ostatní, co si koupit chteji, zit.

rendulik82
autor
10. led 2022

@j.a.n.i děkuju ☺️

j.a.n.i
10. led 2022

@rendulik82 Není zač, můj názor je ten, že pokud u splátek přemýšlím, tak to není nic špatného, ano, něco třeba přeplatím, ale zas to mám kompenzované tím, že danou věc můžu používat hned. Plus tedy v dnešní době s tou inflací, na jakou to vypadá, to může být dokonce i s tím přeplacením výhodnější, než šetřit a zjistit, že to za tu dobu šetření zdražilo o víc, než by člověk přeplatil.

sigyn
10. led 2022

Není lepší koupit nějaký repasovaný ntb, který by vyšel levněji? Často jsou i s normální zárukou.

rendulik82
autor
10. led 2022

@sigyn 15 tis je průměrná cena, jsou daleko dražší ntb a samozřejmě i levnější, ale vzhkedem k tomu, že ho potřebuji i na práci, tak si nejlevnější kupovat nechci. Vše jsem řešila s mým IT kamarádem. 😉

journals
10. led 2022

@j.a.n.i Nemusíš mít strach, splátky nikomu platit nebudu 😀 Ale žasnu, do čeho lidi dobrovolně jdou a ještě si tu obhajují jak je to vlastně výhodné. Tak určitě

berenika39
10. led 2022

@rendulik82 Alza je na tohle skvělá, sice asi k nelibosti někoho z Koníka - ale my používáme i jejich službu Alza neo - dlouhodobě, už asi tři čtyři roky, pronájem - na rok, nejnovější model (mají tak nejen telefony, ale i notebooky a podobně), za rok vrátíš, vezmeš si lepší, novější. Super i nákup na třetinku, všelijaké akce bez úroků - jen rozdělená platba na deset menších, nic víc, nic méně. Zrovna u Alzy výborný servis - myslím zákaznický, komunikace, dostupnost věcí, já ej chválím, kudy chodím a využívám jejich služby. Je to podnikatelský subjekt jako každý jiný a vydělává poměrně chytře -- já jim to přeju a proto je používám🙂)). Ne, nikomu to necpu, píšu, jak to máme my a chápu, že to někdo má jinak.

berenika39
10. led 2022

@journals Jen na okraj - to je tržní ekonomika - je třeba někde utrácet, aby to fungovalo.

rendulik82
autor
10. led 2022

@berenika39 děkuju 🙂

rendulik82
autor
10. led 2022

@journals a mě zas fascinují lidi jako Ty. Hezký večer 😉

journals
10. led 2022

@berenika39 utracet je potreba, ale skoro bych i dala ruku do ohne za to, ze vsichni co si brali neco na splatky a pak spadli do propasti exekuci to meli “dobre” spocitano a promysleno 😖 a ano, pak se to toci velmi rychle.

berenika39
10. led 2022

@journals tak to se nám neděje, neboj, fakt ne🙂 ALe uznávám, že to nastat může, pokud člověk ztratí hlavu🙂

veruuu_kubesovic
10. led 2022

@rendulik82
Jinak my máme výbornou zkušenost s platbou "na třetinky" na Alze 😉 ale pokud máš staly příjem neměl by být problém mít ho na splátky...