ahoj, zakládám tuto skupinu protože bych ráda poznala mamky co mají děti a nechtějí být "jen" matky na plný úvazek. Ráda se seznámím s holkami co zajdou rády do herny, na kafe jen tak poklábosit o životě ( tzn. i reálná setkání) 🙂 každá máme radosti a starosti tak se o ně podělme.
Ahoj, z Prahy jsem.. a normální 😀
Ahoj, jsem z Prahy a myslím, že jsem normální. Od 5 měsíců malé pracuji, cvičím a občas se snažím vypadnout bez malé, ale to je hodně málo
ahoj, ja este nie som matka, ale budem a tak sa prihlasim potom.. normalna som a o hovinkach sa bavit s kamoskami neplanujem 🙂 🙂 🙂
Ahoj, já jsem z Prahy, ale normální jsem nebyla prý ani před dítětem 😀 A jsem moc ráda, když můžu občas vypadnout s dítětem i bez z našeho stereotypu 🙂
Ja teda nejsem z Prahy, ale zajimalo by me, jestli si o sobe nekdo mysli, ze neni normalni. 😉
@nov777 já to o sobě vím 😀 Manžel mi to připomíná dost často 😝
@kaccistar
@krejci1510 Ona je totiz otazka, jestli je normalni venovat se plne diteti nebo se u ditete dal realizovat a kazdy to ma jinak. Takze kde je ta norma?
@nov777 urcite, ale myslim, ze norma je asi zlata stredna cesta.. ja teda fakt zatial nemozem sudit za seba, ale mam kamosku, ktora napriklad po porode bola schopna na fb vyvesit fotku mimi 10 x denne, v inom oblecku, rovnakej polohe.. ked jej to clovek "nelajkol", tak to poslala cez whatsapp a ked ani to nezabralo, tak na fotky na fb oznacila vsetky svoje kamosky... a potom spravy typu, uz sme na prikrmoch, uz kakame tuhe hovienka.. atd.. to si myslim, ze uz normalne fakt nie je 🙂 takze asi je jednoduchsie vylucit, co normalne nie je, inak je to relativne a myslim, ze je to myslene samozrejme s nadsazkou, nie aby to niekoho urazilo 😉
@nov777 Pro mě to znamená, že se po porodu svět nezúžil na plínky a Modrého koníka 😀 a také že matka není přehnaně ustaraná a dokáže si chvíli vydechnout, zatímco mimino hlídá důvěryhodná osoba. EDIT: Jeětě bych řekla, že realizovat se a plně se věnovat dítěti (tedy dát mu vše, co potřebuje) se nevylučuje.
@eimmy ahoj, myslim, ze naprosto vim co myslis 🙂, jasne, ze se ozvou prave takove ty matky co budou zpochybnovat co je vlastne normalni, ale ja myslim, ze vime o cem mluvime. Samozrejme se nechci nikoho dotknout, ale vime o cem to je 🙂. Já sice mezi vas jeste nepatrim a se starsim synem uz nepatrim, ale libi se mi ta skupinka 🙂. Nektere ty fanaticke maminky tu opravdu stoji za to :D
Přesně jak napsala @jamia že se život po porodu nescvrkne na plínky a koníka. A ještě na hovínka, papání atd ... Nepřijde mi moc normální, když někdo řekne no to jsme se krásně vykakali .... Myslím, že moje a manželovo kakání nikoho nezajímá a z hovínka malé si taky nesednu na zadek 😀
@eimmy já jsem z centra, bydlím kousek od Flory
@eimmy když tak pročítám některé diskuse nebo zaslechnou maminky v parku, tak si připadám jako krkavčí matka matka-nekojila jsem, příkrmy nevařím z bio zeleniny,ale kupují skleničky, nelátkuji, moje dítě už ochutnalo i piškot....v obýváku mám pro malou ohrádku a branám jí tak v rozvoji osobnosti....bydlím na Jahodnici
přesně jak tu padlo - to máte těžký, otázka je právě co je normální 😀 ?
já jsem zase krkavčí matka třeba proto, že jsem dítěti nekoupila tablet... témat co matky rozděluje je plno 😉
ono každý má tu "normu" někde jinde a navíc se ta norma posunuje 😉
a každý lpí na něčem jiném - někdo na tom, aby jeho děti byly jiné (až za každou cenu), někdo na tom, aby byly stejné a měly dětství co nejpodobnější tomu jeho...
vždycky to má plusy a mínusy 🙂
@eimmy já jsem z Uhříněvsi
můj život neskončil porodem, sice se chce nechce změnil ale čím je dcera větší tím víc se vrací do stejných kolejí. ted jí chci vzít do jízdárny a pokud jí to bude bavit budeme spolu jezdit na koni, pokud ne zkusíme tenis, nebo hudebku... nechci jí někam přihlásit protože to je IN ale protože jí to bude bavit. Chtěla bych aby znala les, louky a né jen sídliště, metro apod, hodně si zakládám i na vztahu s prarodiči, i oni jí mají co dát,,,
JO A NEJSEM BIOMATKA !!!!!!!!!
@eimmy přijde mi, že teď každý všechno moc hroty, nehodlám doma utkoukat máslo, prát na valše,...chci se věnovat dítěti a ne být jeho otrok. Malé nebudu kupovat ochucené jogurty dle reklamy, ale až půjde do školky,tak se tomu stejně nevyhnu ...prostě nic neřeším, s minimem běžně cestujeme MHD, čas na jídlo dodržuju jen orientačně, ...a bio matka nejsem a nebudu.
JUUUUUU TO JSEM RÁDA ŽE NEJSEM SAMA.... ZE VŠECH STRAN ČTU O DOMÁCÍM CHLEBU, JOGURTU, MÁSLU, JSEM SI UŽ PŘIPADALA JAK BLBEC ŽE NELÁTKUJU....
@lu777 mně prostě přijde, že maminky v mém okolí všechno moc hrotí, kupují jen bio zeleninu, pečou domácí piškotky, odmítají očkování, vigantol....děti mají značkové oblečeni z bio bavlny,kočárky za 35 tisíc.... Asi jsem divná,ale my takhle nežijeme. Z některých diskuzí tady je mi do smíchu a říkám si, jaké krvinky někdo občas řeší, nebo jsem možná divná já. Asi je to tím,ze už nejsem nejmladší 🙂
ahojky, jsem taky z Prahy 3, JArov, ale skoro nikoho tu neznam......mam dve holcicky (4 a skoro 1 rok)
nejsem biomatka, rada pouzivam moderni vydobytky, pouzivam jednorazovky, nemam problem se sklenickama, kupuju rada hadriky z Anglie, protoze se mi libi a protoze britsky HM ma uzasny vyprodeje.....
jo a kocarek mam po starsi dceri jeden, a jedny golfky........ ale jinak jsem normalni 🙂)) (jen to asi nikdo nedoceni 🙂))) )
vareni nepatri mezi me hobby, pece u nas manzel, ockuju vse povinne a obcas i neco nepovinneho...... a vigantol bastime ze zdravotnich duvodu cela rodina 🙂))
tak kdbyy se chtel nekdo seznamit, budu rada 🙂))
Ahoj "normální" matko, proč to zakládáš třikrát? 😀 Ale jinak asi odpovídám popisu, z Prahy jsem, u dítěte pracuju, hlásím se na vš a snažím se vypadnout i mezi dospělé lidi.