Ahoj holky, pravidelně už pár měsíců chodím, tedy aktivně chodím, něco mezi chůzí a během, snažím se denně ujít 5 km, to mám tak za 50 minut. Napadlo mě, že si pořídím hůlky a začnu posilovat i tu druhou půlku těla, jenže....já všude čtu jak je potřeba instruktora, jak to není jednoduchý sport atd..myslela, že nakoupim a jdu :D.
Tak se vás zkušenějších ptám, je to jen masírka na nezkušené a tahání peněz z lidí, nebo je fakt ten kurz potřeba?
Já jsem spíš teda, že kurz nee....
Dííík
@jentaksepodivat a mě to tak strašně nebavilo... Hlídat jak to držím, jak se střídají hůlky a nohy... Ber, zlatý kolo nebo normální rychlá chůze.
Samozřejmě to nikomu neberu že ho to baví...
@jancazao ale vyzkoušela si to a rovnou nezavrhla, to se cení...mě chůze baví, projdu les, maximálně si hlídám tepovku, abych to nedělala úplně zbytečně a jinak vypnu 🙂
@kosi_cek já taky projela internet a podle mě to vypadá jednoduše. Ale to na videu vypadá i jízda na kole a spousta lidí se vymlátí :D
Absolvovala jsem jednu hodinovou lekci s instruktorkou a bylo to fajn, naučila mě pár vychytávek, které pomohly.
Stačí videa na youtube, chodím, baví mě to a trvalo mi tak dvě tři vycházky, abych hůlky vstřebala.....je zajímavý, že co se týká výdeje energie, vychází mi to lépe, než kolo třeba....nebo běh - který je pro mě neefektivní - příliš vysoká tepovka.
V zásadě - mě pomohlo hůlky nepoužívat, jen je "mít", ony se pak přidají....
kuk sem, třeba:
Nějaká instruktáž se hodí, byla jsem na vycházce s instruktorkou asi 5x a cca od 3. vycházky už nebylo moc co radit. Ale zase na začátku to bylo potřeba, nastaveni, úchop, pohyb rukou a směr paží, pak když člověk chytne tempo, jde to samo. Právě to pravidelné tempo a rychlé, je výborný.
Tak je pravda, že spousta lidí chodí s hůlkami vyloženě špatně, i s špatně nastavenými... nevím, jak moc špatně s nimi chodím já, ale skoukla jsem nějaká instruktážní videa na YouTube (jednak jak hůlky nastavit, i techniku chůze) a vyrazila, podle mě spousta lidí neučiní ani tohle minimum, jinak nevím...,chodila jsem tak i celé těhotenství, ale zrovna bezpečný sport to není, několikrát jsem se málem o ty hůlky přerazila, div ne propíchla nohu, klasicky při smrkání a pod. 😄