Nízké sebevědomí. Jak nad tím vyzrát a nezbláznit se?

5. dub 2021

Ahoj holky,
Přemýšlím, jak začít, aby to mělo hlavu a patu...
Docela se bojim, s jakým názorem se tady potkám. Nacházím se v docela , pro mě, nelehké situaci. Bojuju se svým sebevědomím snad odjakživa. Ale nikdy, nikdy to nebylo tak špatný, jak je to teď. Od prosince jsem zhubla 16kg. Ještě nevypadal tak jak bych chtěla, ale myslela jsem si, že se to trošku zlepší. Mám teď 170cm/71kg..
Mam skvelyho chlapa, se kterým mám skoro ročního chlapečka. Doma pomáhá, klape nám to, jediný, co je problém, je sex. On ho nepotřebuje tak jako já. Často se setkávám s odmítnutím a tím pádem klesá moje sebevědomí. Nesnesu pohled do zrcadla. Jsem zarytě přesvědčená, že je to mnou, i když mi tvrdí, že ne. Dřív měl sex prý rád, teď už to tak nepotřebuje.. tak si říkám, proč se mnou ne a s jinýma jo.
Ale na to už si zvykám. Spíš mě trápí to, že pořád myslím na to, co když ho nějaká někde klofne.. co když mě vymění. Co když se mu fakt prostě nelibim. Já vím, že se tímhle terorizuju sama.. a nejen sebe. Ale i jeho, těma vecnyma otazkama.. jestli se mnou zůstane atd. Nikdy jsem takovej problém neměla. I když jsem vážila o 10kg vic, než jsme se poznali. Lusknutim prstů jsem mela kluka, když jsem chtěla. Dá se říct, nikdy jsem nebyla sama.. tak proč je to teď takhle... Přemýšlím i o nějakým psychologovi.. prosím poraďte jak nad tím vyzrát a nezblaznit se. Hrozně mě to užírá.. vysává energii . Děkuji za odpovědi a prosím neodsuzujte mě. Vím, že si za to můžu sama.

nazka
5. dub 2021

Psycholog by určitě mohl pomoci.
Jak si tě může někdo vážit, když si nevážíš sama sebe? Musíš začít u sebe. Co máš na sobě ráda? Všechno, co jsi popsala, zní hrozně hezky.
Upřímně, já s váhou bojuju od porodu. Měřím 173 a v nejhorším čase jsem měla 82,pak to kojením šlo dolů na 72,to jsem byla šťastná a ještě jsem pár chtěla dát dolů. A teď se mi to zase vyhouplo nahoru a jsem z toho nešťastná. Takže Tobě váhu závidím. Opravdu.
Každopádně jsem někde četla, že chlap si nevšimne např. tlustého zadku, dokud samy na to neupozorníme. Že někomu se to líbí a když řekneš, že je velký a ošklivý, tak ho prvně může vidět v jiném světle. Takže mu to prosím neříkej. A taky se ho neptej, zda s tebou vydrží. To nemůže vědět i sebezamilovanejší člověk, a odradis ho těmi otázky.

autor
5. dub 2021

@nazka už dlouho zvazuju toho psychologa.. ale nevim. Vážně se tím nechci uzirat nebo tím zničit vztah. Já vím, že lepšího chlapa už nepotkam.

hancazivocich
5. dub 2021

psy může pomoct, většinou najde jádro pudla třeba v uplný kravině, že před dvaceti lety tě vzal Pepíček po hlavě kýblíčkem, pže jsi mu nechtěla půjčit lopatičku - to je příklad.....my se dostali k problému oklikou a ze mě to prostě vylítlo...je blbá doba, můžou za tím být i nervy z covidu, strach o práci...zkus prádlo, cokoliv a vytrvej...neužírej se tím, jak vypadáš.....třeba jsi moc sebevědomím neoplývala....a upínala ses akorát k tomu, že jsi dobrá v posteli....a najednou bum...vzali ti tu jedinou jistotu..pochval se, odměn se...taky to zkouším...taky s tím bojuji

zelenaesmolda
5. dub 2021

Urcite k tomu psychologovi zajdi.
Me dal jednu radu,ze spousta veci o kterych jsme presvedceni jsou nase domnenky,ktere nemajins realitou nic spolecneho.Proc si myslis,ze partnerova chut ci nechut na sex musi souviset s tebou?To je prece pouze vyplod tve fantazie.

nazka
5. dub 2021

Mám kámošku psycholožku a hrozně mě baví s ní mluvit, mají úplně jiný pohled než my. Zkus to. Kdybys byla z ČB, doporučím Ti ji.

levandule_k
5. dub 2021

@nazka To máš pravdu muži jsou neuvěřitelně shovívavý k ženskému tělu a většinou to moc neřeší, dokud jim partnerka pořád nevykládá o tlustých stehnech, pneumatice na břiše, nemožném nosu atd.

Je otázka proč se tak moc bojíš, že ti ho přebere jiná? Co za tím opravdu je? Proč tak málo věříš jemu a sobě?

Jinak potřeba sexu se časem mění, ze začátku jsme vášnivější 🙂

Psycholog je fajn volba, klidně jich vystřídat více.

klokanka31
5. dub 2021

Já nevím jestli jsem to správně pochopila, ale on s tebou nespí a s jinýma jo? 😳

autor
5. dub 2021

@klokanka31 neeee, myslela jsem s jinýma přede mnou.

@levandule_k nevim, nepripadam si dost hezká, přitažlivá. On je hrozně pěknej chlap...

@nazka to bohužel nejsem..

@zelenaesmolda to sice asi je, ale logicky, když jsem s někým, kdo mě přitahuje, tak ho chci se vším všudy..

levandule_k
5. dub 2021

To si budeš muset vyřešit sama v sobě, že si nepřipadáš dost hezká. Psycholog ti může pomoct, ale ne ve smyslu, že tě za tři sezení opraví, ale spíš tě povede ke zdárnému vyřešení problémů. Budeš se muset naučit mír ráda taková, jaká jsi teď. Kdyby jsi v jeho očích hezká nebyla, tak si s tebou nepořídí dítě. 😉

zelenaesmolda
5. dub 2021

To vubec neni o nejake logice

autor
5. dub 2021

Holky, já vím, že máte pravdu.. ale prostě.. 😔 nevim, těžko popsatelný..

klokanka31
5. dub 2021

Já když potřebovala zvýšit sebevědomí tak jsem si nakoupila novou kosmetiku, začala si barvit vlasy jinou barvou než je moje přírodní, a bylo to. A úplně se mi zvýšilo sebevědomí porodem 🙂 a doporučuju se naoko odtáhnout od manžela, neptat se ho jestli tě miluje, jestli s tebou zůstane... To z tebe může udělat spíš chudinku než sebevědomou ženu.

nazka
5. dub 2021

Napiš mi 5 věci, co máš na sobě ráda 🙂

autor
5. dub 2021

@nazka myslím, že oči, mam prý velký, plnější rty, svoje vyžehlené vlasy. 😁 A teď už hooodne přemýšlím. 😶😁

nazka
5. dub 2021

Výborně ale, jen tak dál.. A teď to nemusí být o vzhledu.. ☺️

ml0
6. dub 2021

Ahoj, psychologa rozhodně doporučuji. A než se k němu dostaneš, tak si poslechni podcasty na rádiu Wave Sádlo a Moje terapie. Minimálně zjistíš, že v tom nejsi sama.

levandule_k
6. dub 2021

Kdyby to bylo lehce popsatelný, tak si večer naliješ skleničku vína, trochu si o sobě popřemýšlíš, pojmenuješ problém, řekneš, že tak to přece dělat nemusíš a je po problému 🙂 Dej si čas, ať to zpracuješ, ne že budeš na sebe naštvaná, že máš nízké sebevědomí, protože v lifestylových časopisech píšou, že mít velké sebevědomí je nutnost.

Je to makačka vymyslet, co na sebe máme rádi 🙂