Nezvládnutelný kocour. Uměly byste mi poradit?

25. říj 2020

Ahojte baby, verím že mi poradíte, lebo siaham na dno svojich síl. Ja som veľkou milovníčkou mačiek, podľa mňa sú to úžasné zvieratá ale to čo robí náš kocúr presahuje všetky medze. Má 14 mesiacov, podotýkam je vykastrovaný, má doslova všetko aj sa s ním hráme, v poslednej dobe cca 2 mesiace je od 3:00 do 9:00 hore a mňauká, proste vkuse a to je rev na celý byt, je jedno či ho máme pri sebe alebo sa mu venujeme často, vrieska ako besný, trošku pospí a zase vrieska, pozornosť má a ja už uvažujem nad tým, že ho dám niekomu kto má dom,resp. viac mačiek, lebo som zúfala. Viete mi prosím poradiť?

marcicek84
25. říj 2020

Nepotrebuje k sobe partaka,kdyz spite,jinou kocku,aby se zabavil a nevyvadel?

autor
25. říj 2020

@marcicek84 Riešime teraz dočasnú starostlivosť z útulku, vraj teraz by mali mať mačiatko tak snáď, ak by mu to pomohlo tak by sme si ho nechali. Ale úplne psychika v ........ nedá nám spávať.

themuffin
25. říj 2020

To je normální, chce prostě Vaši společnost

autor
25. říj 2020

@themuffin V noci som ho skúšala zobrať k nám, bol ešte horší ako keď spí inde, nie som si istá, lebo fakt sa mu venujeme veľa.

hasara33
25. říj 2020

Ahoj, a toto se tedy předtím nedělo? Kdy proběhla kastrace? Dělá to tedy uvedený poslední 2 měsíce? Jak se choval předtím? Byl spíš mazlivý typ nebo měl radši svůj klid? A ještě otázka, kde žije? Má možnost chodit ven?

autor
25. říj 2020

@hasara33 On bol stále uvrešťaný, posledné dva mesiace sú takéto neznesiteľné. Kastrovaný bol na jar, predtým vyžadoval našu pozornosť, no nebol uvrieskaný, skôr sa držal pri nás ale mal také chvíľky, že zaliezol do izby a potreboval byť sám. Bývame v byte, on nikdy nebol vonku, max. na zaistenom balkóne, od malička je vychovávaný v byte. Posledné dva týždne sú najhoršie, ba až extrémne, premaľovali sme izbu v ktorej spáva, takže neviem či to nejak súvisí...

te_reza
25. říj 2020

No jak to říct.... A nevrznul by si? My měli taky kastrovanýho kocoura a jak to na něj přišlo, zbořil by barák

katule1990
25. říj 2020

Vzala bych ho k veterináři. Bála bych se, aby to nebyl nějaký zdravotní problém, protože tohle chování není normální. Kdyby mu vadila změna v bytě, tak bych spíš čekala, že to dá najevo močením mimo wc. Žere a vyprazňuje se normálně? Granule má k dispozici stále? Zkuste FB skupinu "Kočky - dotazy, rady a zkušenosti - s omezeným vkládáním fotek miláčků", tam vám poradí zkušení kočkaři.

hasara33
25. říj 2020

V první řadě kastrace vůbec neznamená, že ten kocour ztratí potřebu "obskakovat" i když by měl takže to může být jeden z faktorů současného chování. Zkusila bych pořídit vodítko a kocoura vzít ven alespoň na tom vodítku aby si očuchal okolí a provětral se, protože, to že není zvyklý chodit ven ještě neznamená, že tam nechce ....a další věc, vypadá to, že to je zvíře, které špatně snáší změny pokud se to tedy zhoršilo po přemalování pokoje s čímž už tedy asi nic neuděláte a bude si na to muset zvyknout. Samozřejmě ještě bych navštívila veterináře aby popřípadě vyloučil zdravotní problém a pak bych zkusila chození ven na vodítku.

marcicek84
25. říj 2020

Ted me zajimaji z jako barvy jste mu vymalovali na jakou...mozna jen nechce byt sam,kocour je spolecensky tvor...

maki90
25. říj 2020

Zkuste ještě Feliway nebo něco podobného. Opravdu to může být stres z malování pokoje. Kočky nemají rády změny.

luci_ela
25. říj 2020

Neproběhla u vás doma nějaká změna, i sebemenší. Přestavení bytu atd... Možné je i že by chtěl parťáka. Ale také bych vzala v úvahu zdravotní problémy a probrala to s veterinářem. Podobnou změnu chování měl i kamarádky kocour, má WC chodit stále jako vždy, žral i pil taky jako obvykle a nakonec mu zjistili problémy s močovým měchýřem... Další věc v úvahu bych brala bachovy esence- kapičky má zklidnění kocourka i jiné problémy.

autor
26. říj 2020

@hasara33 My sme ho chceli brávať von, rodičia majú kúsok od nás záhradu, no dopadlo to tak, že sa ukryl do rohu k domu a nechcel ísť ani na trávu, nikde. On zle znáša cesty a pod.

autor
26. říj 2020

@marcicek84 On je stále s nami, v noci i keď ho zoberieme k sebe tak stále mňaučí niekoľko hodín a zase sa s ním hrať od tretej rána, to neprichádza do úvahy, ale pozornosť od nás má, celkovo nepoznám ľudí v mojom okolí, ktorí by mačke dávali toľko pozornosti ako má náš kocúr.

autor
26. říj 2020

@maki90 Ďakujem, pozerala som to.

marcicek84
26. říj 2020

takže asi bude rozmazlený, co zkusit metodu, řval si v noci, přes den si tě nevšímáme, když budeš ticho,tak si tě přes den všímáme...však on na to přijde...