Nevzhledná jizva po očkování TBC

veronika546
24. říj 2016

Ahojte,
je tu někdo takový, komu se po očkování proti TBC cca v 10 letech, udělala nevzhledná, vystouplá, červená keloidní jizva? Já ji mám ve tvaru mašličky. V létě je to docela nepříjemné, když si mám vzít tílko. Každý nato kouká a vyptává se :D Nechala jsem si 3x píchnout do té jizvy Diprophos, pomohlo to tak, že jizva už není tolik vystouplá, ale je pořád rudá..Přemýšlím o cévním laseru, který by mě mohl jizvu vybělit. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji

luj89
24. říj 2016

@veronika546 Ahoj, jsem na tom stejně, taky mám ,,mašličku" na rameni 🙂. Píchali mi do ni kortikoidy a dočasně trochu zbělala a přestalo mi v ní jakoby píchat. Můj obvoďák mě od dalších aplikací ale odrazoval kvůli atrofii tkáně. Jinak obecně jsem se většinou dočetla, že je nejlepší s tím nic nedělat - stejně se toho nezbavíš úplně. Dokonce ani vyříznutí se moc nedoporučuje - může se to udělat ještě horší. Co mě ale nejvíc ,,pobavilo" je, že se to (podle mého obvoďáka) nebere jako vedlejší negativní účinek vakcíny 😀. No nevím, moje jizva je tak 2 x 5 cm velká.

veronika546
autor
24. říj 2016

to jsem ráda, že nejsem sama :D do vyříznutí bych nešla určitě, ale o tom laseru hodně uvažuji, snad se tu někdo najde, kdo to podstoupil. S tím, že by to úplně vymizelo nepočítám, ale ta červená barva by mohla zmizet :D

kekulice
24. říj 2016

@veronika546 mě na jizvu pomohl bio šípkový olej, sice to chvíli trvalo, ale zlepšilo se to hodně.

luj89
25. říj 2016

@veronika546 Uvidime, jestli se nekdo takovy najde 🙂. Ale neboj, je nas dost. Jo, jeste zkus contractubex nebo jak se to pise. To mi na vyblednuti pomohlo, bohuzel jen po dobu mazani..

fallingstars
25. říj 2016

Já mám velkou keloidní jizvu na břiše, po jiném zákroku, a bohužel, bylo mi řečeno, že jakmile se to takhle špatně zhojí, nejde s tím zpětně nic moc udělat, a už vůbec ne po letech. Odrazovali mě i od různých stahovacích náplastí, apod., které se aplikují preventivně, ihned po zákroku - pouze nástroj na peníze, bez větších účinků. Je to prostě chyba hojení té tkáně v tom místě (i proto si myslím, že s očkováním to nemá moc společného). Mě se třeba jizvy všude jinde hojí dobře, po TBC nic nemám, ale v tomto místě mám dvě a obě keloidní, přitom u druhé se snažili stehy málo utahovat, použili i jiný materiál a stejně...
V úvahu by prý připadala pouze plastika, ale jelikož v mém případě je to na břiše a není to tolik vidět, nebudu to řešit. A sám tedy říkal, že do jizev, které se špatně zhojily, ne úplně rádi znovu sahají...V rameni je to asi na zvážení, jestli Tě to hodně dráždí 😉