Nevychovaný kocour. Zažil to někdo?

terkezz
22. dub 2021

Ahoj, máme doma kocoura (3roky) je vykastrovaný ale to co nám dělá... jsme s přítelem už zoufalí ale hlavně já. Čekáme miminko jsem v 8 měsíci a kocour to asi cítí nebo nevím. Vždycky byl divočejší ale teď? Ničí nám všechen nábytek, hlavně ten pro prcka. A to má škrabadlo a “milion” různých hraček😀 nenechá nás spát a obzvlášť mě.. od 4-4:30 dělá strašnej bordel, chodí a řve ( není to to hezký mňau) ale fakt hrozný a všude škrabe, jak nábytek okolo tak mě u hlavy postel a začal nám škubat i nový gauč.
Tohle dělá dokud nevstaneme klidně i do 9 do rána. Nonstop má v misce granule a vodu. Přítel když po něm zařve tak jen čumí a dělá bordel dál😀 nepomáhá nic. A to nemluvim ani o tom, jak všude lozí, po každým kusu nábytku, po lince a i na ledničku si vyskočí.
Za chvíli tu bude mimi a co pak? Ublíží mu? Já bych ho ráda chtěla dát pryč ale přítel se ho nezbaví.. a ultimatum že buď my nebo kočka nechci.. Jo a taky mě hroozně kouše do noh a strašně útočí, tak se bojím.
Nezažil jste to někdo taky tak, že jste čekali mimi a vaše kočka byla taková? Zklidnila se nebo jste museli dát pryč? :/

pampeliska1313
22. dub 2021

Proboha. Hrajete si s ním? Když naše kočka začne blbnout, prostě si s ní intenzivně hraju, ideálně mít pravidelnej režim ( vždycky ráno 15 min, pak večer ) a je klid. Blbnul už od začátku těhotenství nebo až teď? Jestli až poslední dobou, taky mu může něco být, kočka není pes a nekňučí, když se necítí dobře, ale dělá naschvály. Přinejhorším kočičí psycholog, třeba je prostě ve stresu. Ale to “dát ho pryč.” je fakt hnusný. Napadá mě ještě šanta apod, kočky to často zklidní a eliminuje stres. Já teda ještě dítě nemám, teprve budu mít termín, ale od začátku kočka chodí k břichu, dávám jí očuchat oblečení co jsme pro dítě pořídili apod. Je potřeba ji na to taky připravit, přeci jen “někdo jde do jejího území”

sugarplum
22. dub 2021

Nase kocka po narozeni prvniho prcka ze stresu dostala zanet mocovych cest. Kocky jsou silene citlive na jakekoliv zmeny a urcite citi, ze se neco deje. Hrajte si, venujte se mu. Az se mimco narodi, bude spis opoustet mistnost, kde bude ten rvouci (pro nej) vetrelec 🙂. Dat ho pryc je dost sobecke reseni a s ultimatem “bud ja nebo kocka”, tak abyste se nakonec nedivila 😬. Drzim palce!

majena39
22. dub 2021

@terkezz já mám úplně opačný "problém". Moje kočka od te doby co si všimla, že se něco děje chodí a leha si ke mě na břicho a hlavou se s ním mazlí. Vyzkoušela taky dětskou postýlku ale nic neničila. Jak říká slečna nade mnou... Zkusila bych kockoura vic zabavit přes den. My si s kočkama hrajeme několikrát denně plus češeme a málokdy se stane, že by doma devastovala věci 🤭 Obcas samozřejmě někde zkouší brousit drápky ale hodim po ni plyšáka a je klid 😂

terkezz
autor
22. dub 2021

@pampeliska1313 hrajeme, já si hraju se šnůrkou a myškama se šantou s ním a přítel se s ním prohání po bytě. Na začátku těhu ne až tak od toho 6-7 měs.
Útočil po nás vždycky. Kolikrát mu musím chytnou tlamu aby mě pustil a mám nohy do krve. Je agresivní už od mala a jedinej za kým jde se pomazlit je přítel a to tak na 5min ani ne a jde pryč. Nesmíme mít na stole ani skleničku, v noci chodí a shazuje věci z nábytku i ze stolu.. a ja jsem už fakt s nervama víte kde...

terkezz
autor
22. dub 2021

@majena39 přes den je hlavně vždycky někde zalezlej a chrápe😀 asi z toho jak od 4 do dopoledne dělá bordel
Někdy to s ním ani nehne ty hračky.. to jsem zkoušela kupovat i ty pruty a nic na to nereagoval vůbec
Ale té agrese se bojím. Když je schopný z ničeho nic napadnout mě a syčet a startovat i po přiteli
Je takový od mala ale stupňuje se to

majena39
22. dub 2021

@terkezz to bude asi s něčím nespokojený. Ven vůbec nechodí? 🤔 Spousta lidí na noc kočky zavírá když zlobi...někdo do koupelny, někdo do garáže... Dají tam pelíšky, jídlo a je to. A je v noci klid. Ale nevím jestli by si na to starý kocour zvykl 🤔

pampeliska1313
22. dub 2021

@terkezz tak jestli takhle útočil vždycky, opravdu bych zkusila toho psychologa, to v pořádku není, ale “jen tak” to taky není.

terkezz
autor
22. dub 2021

@majena39 nene ven nechodí, bojí se ale kolikrát nám skočil v noci z okna a museli jsme ho nahánět. On si lehne k oknu a vyhrneme mu žaluzky a dívá se dlooouho. Ráno kolem té 5 hod mu je taky vyhrnu ale vydrží tak půl hodiny max a zase řve a škrábe u hlavy, pak skáče po příteli a kouše ho do obličeje:( přemýšleli jsme, že koupíme bachové květové esence ale zase cpat do kočky nějaký esence denně..

terkezz
autor
22. dub 2021

@pampeliska1313 děkuji za rady a mrknu po nějakém určitě..

zelenaesmolda
22. dub 2021

@terkezz
ty mas agresivniho kocoura a resis to az v 8.mesici tehotenstvi?To vazne?

terkezz
autor
22. dub 2021

@zelenaesmolda Řešíme to celou dobu a jak jsem psala, že to nebylo takové ale stupňuje se to až teď🙂

amazonkajanik
22. dub 2021

@terkezz na vete a pak psychologa. Ona ta náhlá agrese není jen tak. Může mít opravdu vleklý zdravotní problém. Po zkušenostech se psem,bych tohle nebrala na lehkou váhu. Náš pes když šlo o žrádlo, tak jsme občas konflikt měli. Ale jakmile zaútočil bez důvodu, začala jsem řešit. Bohužel domněnka byla špatná (myslela jsem,že hormony,okolo hodně fen, tak kastrace v 9letech) a on měl v sobě cca 2roky rakovinu a při záchvatu bolestí buď vyl,nebo mě napadal při podání žrádla.

palja
Autor odpověď smazal
Zobraz
palja
22. dub 2021

@terkezz to je fakt úplně nejlepší věta, čekáme dítě /narodilo se nám dítě, tak dáme zvíře pryč 🤦‍♀️ kocour vnímá všechno. Naše kočka se začala vylizovat, když se dcera narodila. Musela brát antidepresiva, ale nikdy by mě nenapadlo jí dát pryč, je to taky člen rodiny. Pak přešla na sprej no stress. Kocour může být divocejsi, cítí že se v rodině něco děje, že bude velká změna. Existují bachovy kapky, feromony do zásuvky, spreje na zklidnění zvířat a eliminace stresu u nich.

pampeliska1313
22. dub 2021

@palja přesně. Zvíře nemá kapacitu na to, napravit to co se děje, ale člověk ano. Pak to bude další ztrápený zvíře v útulku, který nechápe co se děje, místo toho, aby se člověk teda snažil a bral zvíře jako část rodiny, snažil se, pracoval. Paní teda psala, že kocour je útočnej dýl, takže tam bude problém ještě někde jinde... ale nemění to nic na tom, že se to opravdu řeší dost pozdě.

elvira
22. dub 2021

@terkezz jestli je takový od začátku, tak se jen tak nezmění. Náš kocour dělal strašný bordel, vyvracel kvitka, vyhraňovat květináče, ladil do sprchace... Začali jsme ho pouštět ven, vyběhat se, leze po stromech a domu chodí jak beránek. Zlatá kočička. Chápu, že všude to nejde, ale pokud je hodně temperamentní zvíře zavřené v bytě, asi to bude problém. Ještě můžeš zkusit starší díly Kočka není pes, kdysi tam něco podobného řešili.

zelenaesmolda
22. dub 2021

@terkezz pises,ze je agresivni od zacatku

terkezz
autor
22. dub 2021

@amazonkajanik pane bože🥺 tak to zajdu prvně na vet aby vyloučili případně nějaký zdravotní problém

terkezz
autor
22. dub 2021

@elvira jojo je takový od mala a teď tím těhotenstvím se to zhoršilo o dost.. my bydlíme u obchvatu a jezdi tu tramvaje takže ho fakt nepustíme ven, zkoušeli jsme i vodítko ale to lehne a nehne se vůbec a venku se bojí hodně:/

terkezz
autor
22. dub 2021

@zelenaesmolda ano to je ale nebylo to na denním pořádku jak teď. Bylo to třeba 3x do měsíce nebo tak a teď už je takový denně

pampeliska1313
22. dub 2021

@terkezz ono to trvá. Naše kočka první měsíce třeba jen hodinu ležela na zemi a teprve pak měla odvahu se plížit. Museli jsme chodit u baráku těsně u keřů, protože jinak byla vyděšená.

terkezz
autor
22. dub 2021

@pampeliska1313 já přemýšlela, že ho vezmeme na zahradu, tam je klid ale museli bychom autem ho vzít je to dál ale nevím no, tahat kočku autem na zahradu:/ škoda že nemáme u baráku ale tady se fakt bojím, u oken nám jezdí auta a kamiony a tramvaje

pampeliska1313
22. dub 2021

@terkezz no jestli se uklidní, tak je to lepší než nic, ne? Ale teda i tam je asi lepší mít postrojek a pokud se opravdu zklidní, tak mít tu pravidelnost. I v těch návštěvách zahrady. Kočky nenesou změny dobře. My třeba máme balkón a ještě než dosnídám, už kočka otravuje a žužlá lanka od žaluzií. Jakmile si s ní sednu ven a máme tu svojí půl hodinu, kdy si vrčí na holuby a lítá, je klid a jdeme zase odpoledne. Ne vždycky mě baví tam s ní sedět (jinak totiž šplhá po síti) ale hold je pak hodná, klidná a už si na to zvykla, tak to vyžaduje a nedá pokoj.) Tak aby ty procházky byly něco, co jste schopni opravdu plnit, jinak to otravování bude pokračovat.

benjik
22. dub 2021

@terkezz zkus "Bachovky" pro kočky. Nevím přesný název, Google poradí. Dost si je chválí. Je dokonce i nějaký difuzér,co je uvolňuje. A pak v klasické formě.

kakamila12
24. dub 2021

Na ČT běží pořad Kočka není pes, starší díly jsou i na webu. Jsou tam dobrý rady na různý situace, zkus se tam mrknout.