Ahoj holky je mi 27 let mám 3 děti manžela v tom problém není. Ale já jsem úplně ztracená a nevím co se sebou. Nic mi nejde, co se týče různých ručních prací ať už je to pletení , háčkování, zapletani vlasů nebo já nevím nějaký sport prostě nic v ničem nevynikam jakože někomu jde to někomu ono mě nejde nic 🤷 co se týče práce tak bych se měla příští rok vracet ( dělala jsem v malé dílně ručně loutky, ale taky mi to moc nešlo) ale ani nevím co bych chtěla dělat, moc možností nemám protože nemám ani výuční list, ale i kdyby mi někdo řekl můžeš jít na jakoukoliv pozici chceš i bez VL nebo maturity nebo výšky . Stejně bych nevěděla kam. Vůbec na nic se prostě nehodim měl to někdo podobně a cestu si našel ?
@mia_von_prag ano to vím, ale jak už zmiňují nic mi nejde a ani nevím co by mě bavilo 😔
Co se týká tech koníčku, tak hodně záleží na tom, jestli jsi spokojená nebo se nudis. Jestli ti stačí se realizovat doma s rodinou, takové ty běžné činnosti a zájmy, tak není potřeba to řešit. Nemyslím, že každý je fakt v něčem výjimečně dobrý a ne každý má koníček, ze kterého je úplně nadseny. Myslím, že spousta maminek i tady ve svém volném čase, když už nějaký má, tak aplikuje nějakou tu TV, mobil, starost o sebe a hotovo. Jasně, ale víc frčí a je vidět ty s těmi zajímavými činnostmi. A co se týká práce, jestli jsi dělala to, co jsi dělala, tak určitě nejsi úplně levá na tvoření. A zase, vadí ti, že bys chodila do práce jen pro peníze a že by ti mělo stačit, že tě práce vyloženě neštve. Jestli ano, tak to budeš muset změnit. To všechno je proste o hledání a zkoušení, někdo ví hned, někdo se třeba desítky let hledá. Ale jak píšu, podle mě se nadšení dost přeceňuje. Ale já jsem fakt taková, že mě asi stačí vše takové jakože průměrné.
Tak ono talent sa da casto vynahradit tym, ze sa niecomu intenzivne venujes. Takze ak by si sa pustila napriklad do toho hackovania a robila to ozaj vela, casom by ti to pravdepodobne islo ked aj nie spickovo, tak aspon dost dobre.
Ja mam toto overene na sebe. Na ZS som bola dobra vo vsetkom okrem telocviku. Ten mi fakt nikdy nesiel, mala som aj zle znamky z neho. Jedneho dna ucitelka oznamila, ze asi o mesiac sa bude behat 12minutovka na znamku. Ja som prepadla do paniky, ze 12 minut bezat nevydrzim a strapnim sa. Tak som isla von trenovat, zacala som behat, len aby som proste dobehla do ciela. Ako som tak behala, prisla som casom na to, ako mam spravne dychat. Zrazu mi to zacalo ist lepsie. Chodila som takto trenovat kazdy den. Vysledok bol taky, ze som nielenze do ciela dobehla, ale aj som bola druha najlepsia. Nejako ma to motivovalo a behala som dalej, az som to dotiahla na reprezentaciu skoly v behu 🙂 Tomu by som v zivote neverila. Ale dlhodobo som sa tomu uz potom nevenovala, lebo ma to nejako extra nebavilo, bavili ma ine veci.
Cize u teba by som skor povedala, ze treba najst nieco, co ta bude bavit a zaujimat, hoci ti to aj nepojde nejako uzasne. A potom sa tomu treba venovat. Ako to najst, je otazka, asi len skusanim vsetkeho mozneho.
Je mi podstatne vic a mam to uplne stejne. Tuhle vetu i casto pouzivam, ze kdyby mi nekdo rekl, at si vyberu jakoukoli praci na svete, tak ja proste NEvim. Kdybych vedela, mela nejaky sen nebo touhu, tak pak se muzu snazit k tomu propracovat, ze..
Tak delam v kancelari, a je nas tu vice takovych zbloudilych dusi. Lidi super, firma super, prace v pohode 🙂 ale nejaky sen nebo poslani to teda neni.
Chapu to tak, ze mas jen zakladku? Byt tebou, dodelala bych si tu skolu.Nejakou..
Co třeba kosmetička? Pedikura, manikura, masáže…?
A jestli chceš koníček, co třeba začít cvičit? A ne nestane se to mávnutím kouzelného proutku přes noc, bude to trvat měsíce, roky. Můžeš si vzít třeba trenéra, aby sis neublížila a prováděla cviky technicky správně.. ale to chce i trošku vytrvalosti, ale fakt se to může stát vášní a jako bonus budeš mít tělo dvacítky..
Úřad práce nabízel pro lidi na ÚP nějaké rekvalifikačni kurzy téměř zdarma. Nevim, jestli to ještě platí.
Jak jsi na tom s anglictinou a odkud jsi ? Možná bych pro tebe něco měla.
Ahoj,
a baví tě péče o rodinu? Vaření, hraní her s dětmi? I to je umění! Ruční práce chacha ty nejdou spoustě lidí. Baví tě chodit ven? Bydlíš v paneláku, nebo v domku? Určitě na něco přijdeš. Je hrozně moderní doba, aby žena byla výkonná v hodně směrech. Já jsem již 18 let v domácnosti, ale mám obrovskou zahradu, dům, takže práce donekonečna a ještě se angažuji v různých spolcích, takže kariéra nula nula prd, a jsem spokojená🙂 Pro ostatní jsem zazobaná panička co se válí doma, ale takové mám na háku! Určitě něco objevíš.Držím pěsti.
Ludmila
A zkoušela jsi něco dělat nebo hledáš jen výmluvy proč něco nejde?
Já bych řekla, že to chce nevzdávat a prostě zkoušet. Taky mi nikdy nic nešlo, ale jednou za čas jsem si zašla na nějaký kurz i když to většinou k ničemu nebylo, člověk vypadl mezi lidi. Až teprve ve 34 jsem našla něco co mi jde a baví, teď mě to opravdu naplňuje.
Mam to podobně. Stredni skola obchodní, vyssi zdravka, a vysoká přírodovědecká fakulta a ted delam v bance cca 20 let, co jsem zacla uz pri studiu. Takze Ferda mravenec prace vseho druhu, ale poradne nic. Je me 40 a cim dal tim vic me to tahne do zdravotnictví. Takze premyslim ze si dodelam skolu - pediatrie nebo všeobecné lekarstvi. Ale byl by to zahul, mam 2 deti...taky me ale laka italstina, mozna zacnu tím😁
Nemusíš dělat nic konkrétního, můžeš třeba být podpora na telefonu pro různé e-shopy, ale i tady se vyžaduje aspoň maturita. Takže dodělala bych si to obecné vzdělání s maturitou a pak bys mohla zapracovat na angličtině, třeba si z ní udělat nějakou zkoušku. Dej si nějaký cíl. Neříkej si hned, že ti to nejde.
Myslím, že momentálně tě zcela pohltily děti a péče o ně, je možné, že až děti odrostlou, uvolnis se a v něčem se najdeš.🙂
No jste matka tři děti takže toho umíte spoustu ..především stvořit rodinnou harmonii pro děti jste Bohyně ❤️žena byla stvořená hlavně k mateřství dřív se od ženy tolik toho neočekavalo jako teď …ale kdyby byl nějaký pruser ve světě jste silná jako lvice a to je vic než co umí kde jaká žena co dává přednost jen kariéře ….Ale vždy jde doplnit nějaký kurz 😉
Navíc jste byla ted dlouho nejspíš doma počkejte až se vrátíte do práce mezi lidi víc se rozkoukate však on vás osud někam stejně navede …často takové myšlenky mají ženy co jsou dlouho na mateřské že vlastně nic jiného neumi …ja mám jedno dítě a jsem dlouho doma protože syn často marodí dělala jsem pečovatelku v Ds 15 let vlastně nic jiného neumím …ale když bude potřeba peníze či vlastně práce ono to člověka donutí o kdyby jste měla uklízet …každy nemusí byt nóbl a umět vše to by lidi nedostali upečene housky
Říkáte, že Vám nic nejde... a co doma? Baví Vás si hrát s dětmi, péče o ně? Nebo vařit, starat se o kytky, na zahradě okopávat záhonky,...? Co doma děláte a jde Vám to? O čem říkají Vaše děti nebo manžel, že jste dobrá?
Se základkou se dneska žije těžko, no. Jestli máš ještě rok, dodělej si alespoň nějaký rekvalifikační kurz. Masérka, kosmetička, mani/pedikúra, pomocná kuchařka, cukrářský kurz? Každé šikovné pedikérce trhají lidi ruce... Trochu sebevědomí a hlavu vzhůru... Litováním se ještě nikdo ničeho nedosáhnul. Já taky nemám žádné zajímavé, vyhraněné zájmy a talent... Tak dlouho jsem studovala hotelnictví a turismus, až jsem nakonec skončila ve školství 🙈
Tak jsem takový neuměl🤣... Jenže všechno chce trénink. Říct,,neumím to,, umí každý. Nikdo už nevidí to cvičení a snahu za tím. Takže já osobně říkám,,za sebe,, jsem líná se to naučit, jsem pohodlná a nechci tomu věnovat čas. Což je pravda. Místo toho abych si sedla a naučila se háčkovat jdu na chodím ven do přírody. Na druhou stranu, jsem na mateřské a dodělávám si Ing. Takže mám práce nad hlavu. Děti, seminárky, učení+ psát diplomku. A ano je to o tom chtít. Myslela.jsem že to půjde samo... Jenže ono si sednout a 5-8dní se při dětech učit 🤣🤣🤣 docela síla. Takže zase je to o tom nebýt líná 🤣. I když já si řekla že toho Ing dám za rok mě čekají státnice. Takže to příště dám 🤣
@montelvina Mám to úplně stejně. Dělám spoustu věcí, ale v ničem nejsem fakt dobrá, doběhnu poslední, na kole a koloběžce se nezlepšuju, háčkuju podprůměrně, neumím ani přišít knoflík, v práci jsem průměr, neovládám nic navíc.... No a žiju. Užívám si klid u kafíčka, výhled na stromy, procházky s dětmi... Nic extra neočekávám. Co zkusit psychoterapii nebo koučink nebo něco podobného? To mi pomohlo zjistit, že i třeba čtení knížek je umění, povídání si s dětmi.....
Mám taky podobné pocity, ale já třeba po tom, aby mi šly ruční práce, ani netoužím, vůbec mě to nebaví...do práce po třech dětech půjdu nejspíš za dva roky, takže to zatím vůbec neřeším, ale oproti tobě mám trochu výhodu ve vzdělání, mám Ing titul v perspektivním oboru (ovšem, zda se k němu vrátím, nevím). Plánuji si začít vylepšovat AJ a NJ ještě ted doma.
No a během těch let doma mě opravdu šíleně chytlo zahradničení a vše okolo něj, takže přemýšlím vrtnout se pak tím směrem, možná zvážím nějaký kurz, at mám alespon trochu vzdělání v oboru (i když si tedy o těch kurzech myslím většinou své). Odpíchla bych se od toho, zda tě něco baví a pak hledala možnosti 🙂
Mluvíš jako já před pár lety. Manuální práce není pro mě a do práce se vrátit ani nemůžu, takže jsem začala podnikat z domu
Ahojky, nehroť to. První roky po RD budeš často na OČR s nejmenším, takže bych si našla něco nenáročného (úklid domácností, výpomoc někde..) A pak se uvidí 😉
Co tak doplnit vzdělání? Podívej se na rekvalifikační kurzy v okolí, nebo dálkové studium SŠ. Jsi ještě mladá a budeš pracovat další desítky let.