Ahojte,holky má takový problém, ráda bych znala vaše názory.
Když jsem se seznámila s manzelem,mela jsem už svého pejska. Dostala jsem ho jako bolestné za úmrtí fenecky,co jsem se jí ujala. Jsem odmalička zvířátkomil.
Manžel se rozešel s bejvalkou a ona mu tady nechala taky psa. Oboum jim je letos 9. Samozřejmě jsem přijala i manželovo psa. Ze zacatku spolusouziti to bylo normální,ale poslední možná rok,možná i déle,ja uz ani nevím,je manžel nesnáší. Nadává jim,je na ně zlý. Nechápu co se v něm odehrálo. Ale logicky,když je na ně zlý,tak oni se ho boji a reaguji,jak reaguji. Stekaji jakmile přijde do místnosti,kde jsem i já,bojí se ho,jsou ve střehu porad. Navíc ten manzeluv změnil své chova a je hrozne agresivní. Neváhá kousnout i me/přiznávám,že s ním jsem zase ja ve strehu/ nikdy nevím,co se mu přestane libit. No a teď co máme ještě malé mimco,tak je to ještě horší. Začíná už lézt,párkrát už jsem postrehla,že jak se blíží k tomu malemu/agresivnejsimu/ psovi,tak vrčí. Ja si prostě myslím,že by ho pokousal. Nemůžu je nechat v jedné mistnosti,malej je ze psů nadšený,ten můj je tulpas se nechá tahat a nic mu neudela,ale ten druhý? Takže jakmile zase manžel na psi nadává,křičí,tak zase usmernuju ja jeho a jsme u jádra problemu
Mozna bych si umela predstavit,že bych malého psa dala pryč,je to opravdu otázka času,než malého kousne. Ale co ten můj? Ať nad tím přemýšlím jak chci,nesmírila bych se s tím přijít o něj. Věřím,že i pro ty pejsky je to stresující.
Ještě bych asi dodala,že v hadkach mi manžel připomněl,že on se kvůli me,vzdal svých dětí. To ale není fér,aby on po mě chtěl,abych se ja vzdala psa.
nemlich to same uz tu jednou bylo, pokud to nejste znovu vy, dohledejte si tu diskuzi ;)
@shak29 bylo mi jasné,že to někdo navrhne😆😆,jo jsem na něj strašně nazlobena,nechápu co se mu stalo. On má prostě hrůzu ze psů venku,ale spojil to i s těma našima. Ptala jsem ho proc to mohlo že začátku fungovat. On sam neví. Samozřejmě jako me ho štve změna v chování menšího psa a asi ho i štve hrozná závislost na mě,toho mého psa. On se chova fakt jak pako. Chvilku jsme zavřený v obýváku bez nich a on vyvadi jak prasteny. Jsou to domácí psi,na zahradě když je zavru,tak taky vyvadi. U nikoho jiného být nemůžou,taky mají své psi. Na přítomnost malého si nějak zvykly. Snažím se jim taky věnovat,ale už to není stejne no. Kastrovani nejsou.
@moudivlacek určitě jsem sem s ničím takovým nepřispívala. Píšu o vlastním problemu,tudíž nemám potřebu vyhledávat jiné diskuze na podobné téma.
Zkusila bych prvne vykastrovat, ale pozor, po kastraci může az 3 mesice trvat, než vyprchá poslední hormon. 😉
Jinak co psy unavit? Dlouhe prochazky, aportovani, beh, vycvik?
Co jsou za rasu? 🙂
ok, pokud nekdo resil to same, myslela jsem, ze by pomohlo si precist, co kdo tenkrat radil a jak to pripadne dopadlo, vic k tomu nemam co rict, neresim takovy problem
No a netrápí ho třeba i to, že se se svými dětmi nevídá? Nebo proč se jich kvůli tobě vzdal?
@shak29 Já to nechtěla říkat ale taky mě napadlo hned dát manžela pryč 😄
@klokanka31 , 😅 že jo 🤫
@shak29 můj je kokr a manzeluv bolonak. Dlouhé procházky jsou taky slozite. Malej mi v kocaru tak dlouho nevydrží. A jsem na ně sama. Manžel je ani nevenci.
@moudivlacek na nějakou diskuzi jsem mrkla,dokonce jsem si tam vzala i nějaký odkaz.😉
@mishka87 myslis manžela vid🤣 hele on mi rekne,že je mu to jedno. 17 žil s ženskou,no škoda mluvit. Proste,ač jsem mu rozhodně nůž na krk nedávala,řekl,že odchází od rodiny. Dlouho s tím bojoval. Ja jsem ho rozhodně nepremlouvala. Věřím,že mu aspon hllolka chybí,ale ona o tátu vůbec neprojevuje zájem není schopna mu sama od sebe napsat. Jen jeden z tech 3 děti se tu občas ukáže. Asi jsi pochopila,jak to s námi bylo na zacatku😉😉
@klokanka31 holky ja vím jak to vidite😊,ale on je jinak suprovy chlap. Zodpovědný,pracovitý a skvělý tatka. Jen má svoje démony,se kterýma ani on neumí nic dělat. Xkrat jsme se hádali,nemluvili spolu atd. On ví,že bych měla kam s malým i se psema odejít,ale nechci to hned takto řešit. Musí být sakra řešení. 😔
Je to s tím malým psem hrozne složité. Omezující,musím ho pořád hlídat,aby nešel k malému. Ja chápu,že on nechápe proc ho neustále posílám na místo atd,ale buď omezím jednoho nebo druheho.
Já to myslela nadneseně, ale musím říct že kdyby mému manželovi vadil můj pes, tak ho poženu svinským krokem. Ale můj manžel našeho psa miluje...
Odejít od rodiny neznamená přestat se věnovat dětem. Ale čekat od dětí (předpokládám, že budou už téměř v pubertálním věku), že se sami budou ozývat tatínkovi, který od nich odešel a založil si novou rodinu a nesnaží se? No, přijde mi to trochu přitažené. Tady je manžel ten, kdo odešel, kdo ublížil, kdo přišel o důvěru a navíc je dospělý, to on by se tady měl snažit, aby o jejich zájem nepřišel nadobro. Dá se to i s novou rodinou. Ale vím, že to nebylo předmětem otázky, to jen na zamyšlenou 😉
Co se týče psa.. Pokud bych viděla, že pes vrčí na děcko, sehnala bych mu okamžitě nový domov. Kdyby měl manžel dobré vztahy se svými dětmi, třeba by ho chtěli zpátky. Takhle nevím.. Určitě bych neriskovala, že malého napadne. Pokud je agresivní i na tebe..
Druhého, co není agresivní, nerozumím, proč uvažuješ dávat pryč.
Každopádně podle toho, co píšeš, celou tu situaci spustil svým chováním manžel a ten by hlavně měl řešit, co se stalo, proč psy najednou nesnáší atd. Přijde mi to divné..
jen jsem se ptala, protože mi jeho vyčítání přišlo divné, když je to jen v záchvatu vzteku. Možná je toho na něj prostě moc a stres ze psů mu moc nepřidá. Já mám doma dítě, co nesnáší psi a zvířata všeobecně. Důvod neznám, ale má to tak od malička. Každopádně bych dala pryč agresivního psa a třeba se manžel zklidní. A hlavně, ať se on sám snaží navázat kontakt s dětmi
Já bych okamžitě toho agresivního psa dala z domu. Stačí okamžik, pes z ničeho vyleti a tvé dítě může mít trvalé následky. Já bych nad tím uz ani den neuvažovala. Nedivím se, že manžel je naštvaný. U nás u babičky rodinný miláček už kousl mé dítě. Kastrace, trpělivost, výcvik je k ničemu. A můžeš hlídat jak chceš.. Zkus třeba někoho z rodiny, inzerát, nebo útulek.
A neni mozne, ze mu psi vadi, protoze se boji o mimco? Ja ted napisu neco nepopularniho, ale ja jsem zacala “nemit rada” nasi kocku od te doby, co mam deti. Byla tady jeste pred nimi a byla muj milacek, ale od te doby co mam deti, se ve me probudila nejaka averze, nechci aby byla u deti, aby je necim nenakazila, neskrabla, neprenesla na ne kliste nebo blechu, a proste postupem casu nejsem schopna ji ani pohladit, vzit si ji na klin 😕 Tak jen nadhazuju, treba ma manzel podobne pocity…
Jestli má manžel hrůzu z venkovních psů, já bych zkusila nějakou terapii, třeba kineziologii na odbourání bloků a pak bych se obrátila na někoho, kdo psům rozumí a řešila chování psů.
@klokanka31 mě někdy přijde,že prostě jen na mého psa žárlí,ale fakt nevím proc🤷♀️
@dard když se rozhodl,že odejde,tak kluci už byli v pubertě,ale tam drhla výchova už když byli spolu. Ten nejstarší,ikdyz je fakt chytry,žádnou skolu nedodelal. Prostřední si žil v nějakém svém světě a holce bylo asi 9. Ze začátku sem jezdili,ona se s nimi odstěhovala do vedlejšího města,manžel ji vyplatil,ikdyz nebyli manželé. Děcka to samozřejmě snášela blbě,ale ona je v té nenávisti ještě podporovala. Me chodili zprávy typu "Zabiju tě ty pí...apod. vyhrožování nám,že tátu zmlati tyčí,vypálí byt apod. Mela jsem hrozny strach,že si někde počkají na mého staršího syna. Trvalo to než se to uklidnilo. Ale 2 děcka sem jezdili,i na vánoce,narozky atd. Ona s nima pak začala kocovat,stehovala se z města do města,i do zahraničí,a to bez souhlasu otce,naschvály byli pořád. Samozřejmě ten zájem opadal. Holce je 14 let,přijede sem do města za babičkou,ale za tátou není schopna zajít na 10min? Tohle je smutné. Chlap se provincie jen tím,že prostě chtěl zit jinak. A snažili jsme se až doteď.
Jinak co se v něm zlomilo,že je přestal mít rád.. netuším. Asi ani on to nedokáže pojmenovat.
@ mydlova z toho mám právě strach,malej k němu leze a on už začíná vrcet. Nikdy jsem nenechala dovézt až k němu,protože tuším,jak by to dopadlo. 😢😢@vikinkav to je možné. Prostě nemusi psi no,ono pátrat po tom do hloubky je asi na psychologa.
@levandule_k to by asi neprošlo,on na takové věci není. Už jsem koukala,jestli tu něco poblíž není,všude bych musela kus dojíždět. To taky není tak jednoduché.
Samozřejmě ikdyz malej pes je parchant,tak jsem si na něj zvykla,ale on je hodně kontaktní,nemá problém jít k cizím. Ale on má problém i s normálním povelem "jdi na misto". Musím mu to říct třeba 5x a stejně se za chvilku zvedne a jde zase za nama. Nevím kde jsme udělali chybu.
Peru se s tím,že přemýšlím i za ty psy no,jak by jim bylo atd.
Jo chlapi na to terapie moc nejsou, to jedině si vyzkoušet něco na sobě a pak o tom básnit a navrhnout, jestli to nechce zkusit, aby se narovnaly jeho pocity ze psů...
@levandule_k na tohle by přišel jedine odbornik,on mi na to sám řekne,že neví. Prostě má svoje fobie,ale pracovat na tom nechce,radši bude otravovat život tím. Jo tady za tohle se na něj zlobím.
Ještě mě napadlo,že si ten nepřátelský vztah k mému psovi vytvořil i tím,že on nám tu všechno ničil. Kdyz jsme se přistěhovali,tak si zvykl,byl klid i v době,kdy jsme byli oba v práci. Ale najednou se taky změnil. Za každou cenu se snažil dostat že dveří. Měnili jsme už kvůli němu dveře,do nich vysloveně vyskrabal díru,dali kovové rohové listy na palubky,skrinku odrbal. Prostě hrůza. Tak to chlapovi taky nepomohlo no.
Len taka poznamka mimo. Ziadne dieta a ziadneho psa nemas nechavat samych a uz vobec nemas dovolit dietatu, aby natahoval psa. Hocijakeho. Aby nebola totiz otazka casu, kedy tvoj pes pokuse maleho. Psi a deti sa maju hlidat. To je tutununu a raz dieta vojde psovi do granuly alebo tak a je ohen na streche.
@kevi1 mohu zatím říct,že kokr je úplně v cajku. Nikdy nikoho nepokousal,je to takový nouma,ale hodny. Malej ho kolikrát chytil treba za pysky a on nic,jen seděl a čekal. Ale samozřejmě jeden nikdy neví,proto jsem taky porad s nimi.
Mame doma podobnou situace myslím v chování psů ne manžela. Mame dva dědečka a princeznu. Kvuli dětem jsme to vyresily tak ze u nás nemají ohradku děti ale pejskové. Koupila jsem dvě zaterasy ke krbu a udělali psum 3 krat metr ohradku v obyvaku. Pouštíme je ven jen na curani a jak děti usnou tráví čas s nama. Takže jsou celí den s námi jen teda za mřížemi.
časem to bude určitě horší, protože dítě se začne přemísťovat rychleji a pes ho samozřejmě bude zajímat...
možná se manželovo chování ke psům změnilo od té doby, co máte dítě, je pro něj pes přítěží, bojí se o dítě...? Nemohou si psa vzít třeba rodiče? Já bych ho dala pryč, lepší to prostě nebude, pokud teda nechceš psa někam zavírat....
@mmm12345 no to mě právě desi. Nemůžu a nechci ho držet pořád někde zavreneho. Nechci ho nabízet nikomu z rodiny,všichni vědí,jak je problematický. Je to hrozně těžký,dnes jsme byli venku on skákal jak tajrdlik. Přišlo mi to tak lito.
no jo, ten pes nemůže za to, jak je vychovaný... možná ted taky žárlí na mimino, tak je agresivní ☹ ale kdyby měl někdo zahradu a pes se tam vyběhal... kam jinam bys ho chtěla dát?
@mmm12345 no vychovaný,ja jsem ho zdedila🤷♀️ ale on byl že začátku úplně jin,mohla jsem ho i ostříhat,to je tam jemné stipkal,víc si nedovolil. No a pak jednoho krásného dne,když jsem ho strihala prostě kousnul. Nikdo mu nic neudělal,chovali jsme se pořád stejně k němu,ale začalo se to jen zhoršovat. A to ještě předtím, než vznikla ta manzelova averze. A ještě dřív,než přišlo mimco. Kousne i doktora,proste kohokoli, když se mu něco znelibi. Zahradu máme,chodíme tam xkrat za den a obden na prochajdy.
Uz jsem se v tom ztratila, ktery pes je problemovy a kdo je kdo, ale toho co nenadale kouse bych dala ihned pryc 😕 Svagr nechal psa u rodicu i kdyz na jeho syna jen vrcel, nikdy nikoho nekousnul, ale nechteli riskovat. Je potreba se o tom domluvit s manzelem, ale bezpeci ditete by melo byt na 1. miste a nonstop hlidat treba dalsich 5 let - to opravdu nedas 😕
@vikinkav problémový je ten manzeluv. Jenže já ho bohužel nemám komu takového dát. Musím trosku zabrouzdat jaké jsou různé spolky. Samozřejmě tu máme útulek,snad by se tam neměl špatně. No uvidíme.
Třeba se pro pejska najde nový domov, jsou různé dočasky, kde pak hledají nového páníčka. Nicméně, nemusí to vyřešit vás problém. Manželovi se něco přihodilo a pokud mu momentálně vadí původně jeho pes a háže podpasovky o vzdání se rodiny, je to pro mě varovný signál, že problém bude někde úplně jinde 🤷 Třeba si připravuje půdu pro rozchod tvojí vinou, protože ses nechtěla vzdát jednoho psa, druhého psa, ošklivého kávovaru, prošlapaného koberce atd.
logicky se nabízí, dát problémového pryč.
jenže tím se problém nevyřeší.
vytvořila bych jim nějaké zázemí na zahradě, hlavně kvůli dítěti. nečekala bych až se něco stane, protože je to otázkou času, protože pak "poletí" oba, bez diskuze. z pohledu tvého chlapa.
zatímco teď máš možnost ještě improvizovat, pak už nebude čas.
oba psi jsou staří, dítě je dítě, jenže to nebezpečí je větší, riskovat tohle nechce nikdo.
i pes "nouma" může ublížit.
pokud jsou neumístitelní pak nezbývá, než jim vytvořit takové zázemí, aby bylo pro všechny bezpečné a přijatelné.
Neprocitam rady,tak se možná budu opakovat. V první řadě bych doma zajistila bezpečí všech zábranou do dveří, to je investice pár set korun a udrží to všechny, kde má. Ven se psy doporučuji malého do nosítka. Pripadne pokud v kočárku usne, tak ho pak zaparkovat bokem a po dobu spánku se věnovat psům. Jinak i pro psy je důležité, aby měli doma klid a mohli si pořádně odpočinout, nějaké své místo, kam zalezou a jsou v bezpečí a klidu. Neodpocinuty pes=nervózní reaktivní pes. S manželem situaci probrat, ať navrhne řešení a pak najděte nějaký kompromis. Nevidím řešení v tom, dát psy pryč.
Ja bych dala pryč manžela. 🤷♀️ ( Sranda. Možná. 😁)
😁 asi bych se zamyslela, kdy na nej začal být zly, proč tak otočil a co je důvodem. Vždyť je měl rád, ne? Ptala ses, proč se k nim tak chová, když mu nic neudělali?
Je logický, ze v téhle situaci se pes chová "agresivně", je to jeho přirozená obrana. Na druhou stranu chápu tvoje obavy o mimčo, taky bych necekala na nejaky pruser. Neni možné dát pejsky na zahradu, pokud máte? Nebo třeba k rodičům na nějakou dobu a navštěvovat je tam, než se situace zase uklidní?
Ono i nový člen rodiny je pro zvíře stresující změna, protože najednou neni pozornost jen na nich, no. A manzel tomu bohužel nepridava. 🙄
Jsou pejsci kastrovaní?