Nevím, co mám dělat. Jak žít šťastný život?

ksenicovalucie2023
12. srp 2024

Ahoj holky nevím co mám dělat právě jsem zjistila že moje mladší sestra 28 let je ve 12ctym týdnu těhotenství samozřejmě jsem to zjistila od matky až dnes když sní telefonovala nikdo mi nic neřekl nevím jestli to bylo kvůli tomu že vědí že mě je 36 let a jediný těhotenství co jsem měla bylo mimoděložní ve 27 let a od tý doby nic. Ona už jedno dítě má 11 let staré ale bohužel ne ve své péči potom se chránila a až nedávno se vdala tak si sundala antikoncepci danu a hned otěhotněla a to má ještě nadváhu. Říkam si jaká nespravedlnost od života. Minulý rok jsem měla neúspěšně ivf bylo zatím jenom jedno ale i tak z toho nic nebylo potom následoval rozchod a teď přemýšlím co mám dělat jak mám žít šťastný život když je taková nespravedlnost v tomhle světě jestli má cenu se snažit a věřit že by to jednou vyšlo i mě

lv
12. srp 2024

Je to smůla, a chápu, že cítíš bolest. Sestře to přej, ona za to, že tobě se těhotenství nedaří nemůže.

andelka
12. srp 2024

Cenu to má. Ještě máš chvilku čas. Mojí kamarádce se povedlo první ve 40.
Ale to, že má někdo děti,není žádná jeho zásluha. A to, že někdo bohužel nemá, není žádný trest. Takový je život. Není spravedlivý v mnoha věcech.

lichozroutsudy
12. srp 2024

Vzpamatuj se a prestan se chovat jako blbka. Tim, ze na sestru budes zarlit, svoje tehotenstvi nevycarujes a jeste kompletne znicis vztah mezi vami dvema.

pavca1982
12. srp 2024

Sestře bych těhotenství přála, vždyť ona za nic nemůže. Já mám o čtyři roky starší sestru , která má po X IVF nakonec adoptovaného jednoho syna. Já mám své čtyři vlastní děti. Ano život je někdy nefér, ale proč štěstí nepřát i druhému. Upřímně tohle nechápu. Chápu smutek, ale tohle ne.

klokanka31
12. srp 2024

@lichozroutsudy Ty nemáš úplně nejlepší náladu co? V diskuzích fakt perlíš 🙄

veruuu_kubesovic
12. srp 2024

Jaká nespravedlnost? Tohle je život...
Moje ségra několikrát potratila i přesto nám nezakazala mít nechraneny sex, že zrovna ji se nedaří otěhotnět 🤔

shirilka
13. srp 2024

Sestra s manželem mají také problémy, po 5letech běhání po doktorech zjistili, že jedinou šancí by mohlo být sperma dárce... Pořád na něco čekají, je to šílené, sestra se strašně uzavřela do sebe, s nikým se už nebaví, práce už ji tak nenaplňuje, nedávno jsme zjistili, že její švagrová, která bydlí vedle nich v domě, čeká neplánovaně třetí dítě... Já bych ji strašně ráda chtěla nějak pomoct, ať to nedusí v sobě ty pocity ať najde něco co jí bude bavit apod, trápí mě to, ale vůbec nevím co mám dělat.

glimmer
13. srp 2024

@ksenicovalucie2023 na to, že ti je 36 let bys už mohla vědět, že život prostě není fér ... chápu, že tě trápí, že nemáš dítě ... ale sestra ani nikdo jiný za to nemůže, že to tak je ... já osobně se hodně řídím pravidlem "přej a bude ti přáno" ...

ksenicovalucie2023
autor
13. srp 2024

@glimmer já vím že život není fér proto píšu že není spravedlivý tak asi si to celý nečetl

ksenicovalucie2023
autor
13. srp 2024

@shirilka jo chápu tě a tvoji sestru taky je to těžký když člověk neví jak pomoct druhým a není to v jeho silách ale na štěstí jsou spoustu možností jak mít rodinu jen člověk musí chtít na to přistoupit a i trochu se obětovat a možná by potom bylo po psychických bolestech

levandule_k
13. srp 2024

Jedním z důvodů, proč ti to neřekli, může být to, že tě tím chtěli chránit, aby tě nezranili.

Návod na šťastný život neexistuje, kdyby byla nějaká zkratka, jak toho dosáhnout, tak už to všichni používáme.

Obecně hodně dělá, když máš dobré vztahy, partnerský, rodinný, kamarády a nějaké materiální zabezpečení, že nemusíš řešit existenční potíže.

Ty se trochu lituješ, sklouzáváš do role oběti, protože se ti nedaří a nemáš po čem toužíš. Tyhle pocit zpracuj pomocí psychologa zavčas, jinak tě to bude ničit.

lichozroutsudy
13. srp 2024

@klokanka31 Náladu mám úplně normální. Jen jsem si odvykla na to, že se tu vlastně člověk střetává s babami z úplně jiných sociálních vrstev. A bublin.

zuzkasim
13. srp 2024

@ksenicovalucie2023 Sestra nemůže za to, že tobě nevyšel vztah ani těhotenství. Pokud o dítě ve svém životě tak moc stojíš, jsou i jiné cesty. Kamarádku jsem takhle potkala se školkovou holčičkou, žije už roky sama, tak má už pár let holčičku v pěstounské péči a zrovna byla ve fázi vyřizování adopce. Spokojený život se dá žít i bez vlastních dětí, můžeš být skvělá teta, učitelka, lektorka, trenérka... Je velmi těžké přenastavit se, ale pokud se ti to podaří, budeš šťastná, okolí to hned pozná, možná přijde i fajn vztah a třeba budeš dobrá macecha nebo ještě i to vlastní dítě stihneš. Možností je opravdu spousta, nikdo nevíme, co nám život připraví 🙂🫂

xxx3d
13. srp 2024

jasně, že to pocitově není fajn,
ale aby to fajn bylo, musíš ty vykřesat v sobě štěstí
třeba teď tím, že se budeš radovat z těhotenství sestry
pokud bys to nezvládla, doporučila bych ti, abys něco změnila ve svém životě, nová práce, nový koníček, nová země klidně, prostě něco změň u sebe, v sobě
🍀

martinka_33
13. srp 2024

Jo tohle si řikám pokaždé kdyz se bojim ze jsem v tom... Že bych tu svoji plodmost tak ráda uz prenechala nekomu kdo po miminku touží. A ono to nejde. Ale jak holky píšou, jeste neni vse ztraceno a mez se zadari, tak muzes být tetička 😉 Co já bych dala za to kdyby se moje ségra mela ke svým neteřím a synovcovi trochu víc, ale ona deti nemá ráda a ani vlastní nechce...

felis
13. srp 2024

@ksenicovalucie2023 v červnu jsem potratila a pak na koupališti teď v létě viděla rodinu, co se chovala ke svým dětem otřesne: ponižování, urážky... Upřímně, měla jsem chuť, jim rozkopat držky... pak mi došlo, že je to jednou dožene.
Ségra za nic nemůže. Chápu, že cítíš nespravedlnost, ale pozor, aby to nenarusilo vás vztah. Co si o tom s ní pokecat?
A btw vždycky můžeš být super teta... to je něco jako mamka, ale víc cool 😃

izz76
16. srp 2024

@ksenicovalucie2023 Chapu,ze ti je smutno a toužis po svém dítěti,ale zkus to brát pozitivně,budeš teta,to je
taky důležitá role. V rodině bude miminko,je to radost.