Nevěra s ex - nevím, jestli zůstat nebo odejít, nechci příteli bránit v dítěti

lijurena
29. bře 2019

Ahoj... Potřebuji poradit nebo spíše názor někoho nestraného.
Je mi 29 let a partnerovi 30, jsme spolu 8 let z toho 7 se snažíme o miminko.Máme za sebou 2 neúspěšně pokusy. Poslední před rokem od té doby už nemám ani pomyšlení na další léčbu, protože mně to dost vzalo. Změnila jsem se po fyzické i psychické stránce.
Teď by opět přítel chtěl zkusit další pokus,ale já nechci.

lijurena
autor
29. bře 2019

Omlouvám se, ale nejde mi psát vcelku ☹️ Nás vztah stagnuje a mám pocit, že bych ho měla nechat jít, když tak moc touží po miminku, nechci, aby v budoucnu litoval, že jsme žádné neměli.
Poslední dobou jsem v kontaktu s ex (35) po 10 letech, ten mne chápe a rozumíme si. Je mi s ním fajn, je to jiné než s mým přítelem. Scházíme se asi měsíc a zatím k ničemu nedošlo.
Když jsem s ním tak se červenám a potí se mi ruce, možná je to nostalgie, jediné co proběhlo, tak pár polibků. Řekl, že nám to nechce dělat těžší a už není takový jako dříve, že nedokáže mit Sex se ženou, ke které něco necítí.
Řekl, že jakmile by jsme se spolu pomilovali, tak ví, že už by mně nedal nikomu. Údajně lituje, že mne zklamal a ví, že to byla jeho životní chyba. Nevím co si mám o tom myslet i když je vidět, že ho vzrušuji, ale drží se.
Vůbec nevím jak z toho ven, mám je řada oba, ale s přítelem je vše stereotypní. Miminko jsem si hodně moc přála, ale opravdu se bojím zklamání, bojím se, že jednou mi to přítel bude vyčítat. Asi je to sobecké, ale myslím to vůči němu dobře, může si založit rodinu bez problémů a ne žít život s jalovou 🐮

pasiba
29. bře 2019

To je těžký. Já vím jak je to psychicky náročný a i tak bych do toho šla. Ale pokud se na to necítíš tak samozrejmě nechoď. 7 let je dlouhá doba a asi to má hodně silný dopad na váš vztah. Tak se domluvte třeba na nějaké době. Třeba za dva roky. Ty dva roky věnujte hodně svému vztahu a lásce a pak se do toho vrhněte naplno ☺

pasiba
29. bře 2019

Aha. Tak to je jina. No tak osud tě asi táhne jinam. Tak jdi za svým srdcem. A tvůj bývalý by miminko nechtěl? Aby si s ním brzy nebyla tam kde jsi teď ☺

lijurena
autor
29. bře 2019

@pasiba právě... To už trvá celé dva roky, snažili jsme se o náš vztah pečovat, ale akorád je to horší. Vím, že nikdo není dokonalý ani já... Začali mi vadit úplně maličkosti na něm, někdy mi i vadí jeho přítomnost. Není to jenom teď trvá to asi rok a půl. Mluvila jsem s ním otevřeně o mých pocitech a obavách, bohužel on to vidí pouze že svého pohledu.

lijurena
autor
29. bře 2019

@pasiba chtěl by, ale podle všeho nemůže mít děti.

89peta
29. bře 2019

@lijurena
Ahoj, chci napsat jen,ze moje sestra je s manzelem 12 let,z toho se 10 let snazi o miminko,8 let umelych oplodneni,nevim kolik pokusu. Ted to vypada ze to konecne vyslo. Tak neves hlavu,pokud jde o tohle. V tom dalsim neporadim,ale promluvte si s partnerem,tech 8 let bych jen tak nezahazovala,pokud k nemu nemas zasadni problem nebo odpor. Drzim palce

lijurena
autor
29. bře 2019

@89peta děkuji za reakci 🙂 odpor ne, ale spíše je vztah kamaradský.

sus3nka
29. bře 2019

Každý vztah je ze začátku plný vášně, stačí jen dotyk a člověk je jak omámen... říká se tomu zamilovanost... to teď cítíš k ex, protože má o tebe zájem. Ale vztah se musí budovat, jinak se dopracujete tam, kde jste teď s partnerem. Proč jste se s ex rozešli?

pasiba
29. bře 2019

@lijurena No zni to tedy ideálně, ale ....asi u žádné varianty neuděláš chybu. A zároveň obě varianty mužou dopadnout úplně na prd. Tak bych asi příteli otevreně vše řekla. A buď tě opustí nebo přijde druhá vlna vašeho vztahu. Nic vás nepojí a tak to nech osudu

kikiss
29. bře 2019

Také bych vztah s přítelem nezahazovala, s bývalým přítelem je ti fajn, protože je to něco nového a zakázaného a pokud tě jednou zklamal, říká se dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Samozřejmě je to tvé rozhodnutí, ty sama víš, jak ti je s přítelem, jestli by ti chyběl nebo ne. Je to těžké protože obě dvě varianty můžou dopadnout dobře i špatně.

uzivatelkapetra
29. bře 2019

No nevím, bylo ti 19 když jste se rozešli, nevím zda to byla až tak osudová láska. Přijde mi to, že tě omámil sladkými řečmi.
Že za sebou máte dva pokusy znamená co, jako IVF?
Musíte oba pěstovat vztah, jinak je jasné, že to půjde do kopru, oba byste si měli sednout a naplánovat si nějaké aktivity, kino, romantika🙂
Pokud to už zachraňovat nechceš, není co řešit

tulikiss
29. bře 2019

tohle si musis rozhodnout sama, ale napisu ti jak to na me pusobi. nedari se vam miminko a ty jsi z toho unavena, tak radsi uteces do vztahu kde vis, ze to dite nejde urcite a nebude to "tvoji vinnou". je to tvoje volba, ale jsi si jista, ze nebudes nikdy litovat toho, ze nemas deti? chapu ze ten strach z dalsiho neuspechu je hrozny, ale jen ty vis jestli je tvoje touha po detech vetsi nez tvuj strach z neuspechu. ja sama ma za sebou IVF takze vim jak moc je to narocny proces, ale ja vzdy vedela ze pro deti udelam cokoliv. nedokazala bych se smirit s tim, ze byla jeste nejaka moznost a ja ji nevyuzila. Tvuj manzel to mozna jak ty pises vidi ze sveho pohledu, ale taky je mozne ze jen nedava najevo svoje obavy a strach. Urcite ho ma taky, ale aspon jeden ve vztahu musi byt ten silny a tahnout vas dal. Urcite bych doporucila navstevu odbornika, psycholog ti pomuze pracovat se svym strachem a ujasnit si co vlastne chces a co jsi ochotna pro to obetovat.

hannasweet
29. bře 2019

@lijurena ahoj. To je slozita situace, ale moc dobre vim, jak se citis a jak altualniho pritele vnimam. Bohizel jsme se dostali do stavu kdy to mame taky ne. Chci byt radeji sama, kdyz uz jsme spolu vadi mi jsk se chova, co dela. A le vsemu nenavidim stereotyp. I ja se nutim odejit, ale je to zasadni krok b zivote a cjce dobre promyslet. My mame navic pul rocniho kluka a to uz se odchazi hur.

lijurena
autor
29. bře 2019

@sus3nka podvedl mne.

lijurena
autor
29. bře 2019

@pasiba ja už mu i něco naznačila a dělá hlucheho a slepého.... Nevím v tomhle on pořád chce být se mnou stůj co stůj

lijurena
autor
29. bře 2019

@kikiss ja vím, že to může stroskat na všech stranách, popravdě je to asi můj útěk. Ale dlouho jsem tohle nezažila ty pocity a můžu být sama sebou

lijurena
autor
29. bře 2019

@uzivatelkapetra jsem nerozhodná, byla to láska přes tři roky a dále jsem na něho nemohla zapomenout. Do doby seznámení s přítelem, ale ztrácí vše stavu.

lijurena
autor
29. bře 2019

@tulikiss strach je tentokrát větší než touha. Jsem zbabelá prostě

lijurena
autor
29. bře 2019

@hannasweet ano, je to těžké. Nebaví mne žít ve zlaté kleci, asine pálí dobré bydlo. Ale opravdu jsem mezi mlynskymi kameny.Zhubla jsem 5 kilo během pár týdnů z toho. Nebaví mne nic.

ariadna12
29. bře 2019

Ja bych se zbavila obou. S jednim ti to neklape a s druhym ti to neklapalo.

sus3nka
29. bře 2019

@lijurena A ty si myslíš, že už by tě nikdy nepovedl? Toho tak dobře teď znáš? Vím jaký to být v dlouhodobém vztahu, kde láska vyprchá, taky jsem to tak měla. Prvně bych zkusila zachránit vztah a pokud už jsi rozhodnutá, že to nemá smysl, tak bych se rozešla, ale v životě bych se k ex nevrátila. I kdyby mi sliboval rohy doly, pořád je to ten samý chlap s kterým si to jednou už ukončila. Hledala bych novou lásku.

hannasweet
29. bře 2019

@lijurena ja se zas pro zmenu uklidnuju jidlem; takze kynu. Ale rrkla bych, ze to je v tehle situaci to posledni co resit :/

lijurena
autor
29. bře 2019

@hannasweet to ano,mas pravdu. Bojím se sama sebe nevím co se to děje. Jak ze všeho vybruslit a nikomu neublížit? Je to jako domino, nejraději bych se vytratila.

lijurena
autor
29. bře 2019

@sus3nka začínám mu věřit. Už jenom to jak se chová, jak je trpělivý a lichotí mi, že to není pouze o sexu. A to je pro mne moc důležité

vineta
29. bře 2019

@lijurena Myslím, že to je prostě podvědomý útěk ze složité situace. Jenže sobě neutečeš a řešit to takhle radikálně za partnera taky není úplně to pravý... co zkusit zajít za psychologem?

kikiss
29. bře 2019

@lijurena Být tebou asi se na chvíli odstěhuji od přítele s tím, že si to musím srovnat v hlavě, ex nekontaktovat a urovnat si co vlastně chci. Jít z jednoho vztahu hned do druhého je chyba veliká, neuspěchej to, pokud na tebe počkal 10 let určitě to ještě chvíli vydrží. Uvidíš po kom se ti bude stýskat, jestli po příteli nebo po ex, nebo možná ani po jednom 🙂 Hlavu vzhůru a nedělej ukvapená rozhodnutí, kterých můžeš litovat.

lijurena
autor
29. bře 2019

@kikiss děkují 🙂 ano, přesně to chci. Hledám podnájem rodinného domku už déle, ale v blízkosti práce, tu jednoznačně nemíním opustit.

fififjonka
30. bře 2019

@lijurena ja se cítila podobne po 7mi letech snazeni a 2 ivf. Uz jsem to vzdavala. Nas vztah byl uz taky stereotyp a ovlivněny tim snazenim, po 5 ti letech chození plus 10 ti letech manzelstvi. Nechala jsem si lichotit jinde a premyslela, jaky by to bylo s jiným. A pak jsem otehotnela prirozene, byla rada, ze jsem vydržela, ze jsme to spolu vydrzeli. A ujasnila jsem si, s kým byt, kdyz jsem si predstavila, kdo by u mne měl byt, kdyby mi bylo hodne spatne.

lijurena
autor
30. bře 2019

@fififjonka děkuji za reakci. Přesně tohle zazivam

kittyy17
30. bře 2019

@lijurena to vypadá na onu pověstnou krizi vztahu po sedmi letech... Co takhle odjet na týden k rodičům?