Ahoj, mám problém a doufám, ze mi bude někdo schopen poradit.
Před 3 roky jsem se vdala. Od té doby hodně přibrala (25 kg) a následně otěhotněla... Problémem je, že jsem měsíc před porodem (od svatby mám 40 kg nahoře) a nemůžu sundat snubní prsten, a to ani s mýdlem. Nejde to přes kloub. Nějaký trik, jak ho sundat? A je možnost ho zvětšit alespoň o jednu, nejlépe dvě velikosti i když jsou z jedné poloviny kamínky? Pokud to půjde, zřejmě přijdu o gravírování, že?
Je to strašně trapný a ještě jsem se s tím ani nesvěřila manželovi. 🤦♀️
Neni to trapny ☺️, je to normalni a je dobre, ze sis na to vzpomnela vcas. Pokud te prst neboli,nemodra, tak tomu jeste par hodin dej. Vyber si cas dne, kdy jsi nejmin otekla, to obvykle nebyva vecer. Krome mydla a studene vody, existuje jeste trik s niti, urcite bude nekde na youtubu. Hlavne pri tech pokusech mej v umyvadle takove to sitko na odtoku, at ti nespadne do odpadu. Nebo to idealne zkousej uplne nekde, kde se nemuze ztratit.
No a pokud te prst normalne, kdyz se zrovna nesnazis prsten sundat, boli, nebo nefejboze modra, tak doporucuju nechat prsten prestipnout, to vim,ze se dela, ale popravde nevim kde, rozhodne lepsi opravovat prsten nez prst.
Zvetsovala jsem po prvnim porodu o velikost az dve bez kaminku, pismo uvnitr zustalo, pry je vetsi problem zmensovat, ale taky to jde. Az na to prijde rada doporucuji oslovit mala zlatnictvi,ktera maji primo svoji dilnu, tam zvladnou vsechno.
Kdyby se ti nepodařilo sundat ani po namydlení prstu, zajdi do klenotnictví, mají na rozříznutí spešl přístroj. Rozříznou ve spoji a pak ti ho v tom spoji roztáhnou. Lze jen o 2 čísla, pak už musí přidat materiál.
Prsten zvětšit jde, gravírování udělají nově. Ani to nestojí tolik peněz. Se sundáním neporadím. Jen mě napadá, prostě cvičit a upravit stravu a zkusit shodit.
@felis Jsem těhotná, takže jsem začala celá otékat. Sundat ho chci právě, kdyby náhodou došlo na operaci. A to musí všechny šperky dolů...
Ahaaa... pardon, to jsem přehlédla. Zasla bych do zlatnictví, jak tady někdo psal, že to umí rozriznout.
V jednu chvíli už jsem myslela, že se zlatnictví nevyhnu, ale naštěstí se mi pod rouškou násilí podařil sundat.
Děkuji za rady.
Mně to ke konci těhotenství taky nešlo, strašně jsem celá otekla. Já ještě nosím zásnubní i snubní dohromady. Vzala jsem pak nit a celý prst obvázala tím ho stáhla a taky ty prsteny po tom líp sklouzly. Myslela jsem si, že mi upadne celej prst, ale zafungovalo to, jen se musí fakt rychle a nenechat ten prsty takhle skříplej dlouho 😂 Přes kloub to nejde, protože se při tom sundavání všechno k němu nahrne.