Nesnáším vedro a slunce

lavenderl
28. bře 2017

Zdravím!
Rozhodla jsem se, že zkusím napsat toto téma sem, protože v mém okolí není nikdo, kdo by neměl rád teplo, sluníčko, léto apod. Možná, až když už je 30 stupňů týden v kuse, ale mně vadí už takové teploty a dny, jako jsou dnes...Snesu to jen ve stínu. Na slunci se mi dělá vyloženě špatně. Navíc máme teď malého (9m), začal si v kočárku sedat a jakmile na něj svítí, tak to je konec, kňourá ještě ani pořádně nevyjedeme ven a ještě na něj ani nezasvítilo.. No já letos až přijde léto budu zalezlá doma a ven s malým možná tak večer...
Je tu také někdo takový?
Díky

puresin
28. bře 2017

@lavenderl Treba mas alergii na teplo. Existuje alergie na chlad, tak proc ne. Ja mam alergii na zarivkove svetlo - do par minut regulerni ryma, paleni oci, komplet zahlenena, ... Ale nikdo mi to neveri. 😂

lavenderl
autor
28. bře 2017

@puresin :D Alergii mám teda taky, od května do srpna..což vše ještě zhoršuje teda..Ale léto prostě nesnáším..

luckaamilan
28. bře 2017

Ja som na tom stejne. Moj maximum je 25C, potom uz trpim. Nevadi mi to jedine pri mori.
A zahradu mame otocenu na zapad😠, takze pre mna skoro nepouzitelna.

anelamates
28. bře 2017

Alergii na teplo nemám, ale to, co je dneska venku, už je pro mne na sluníčku moc. teplo snáším též jen u moře, a to ještě nesmí být extrémní. proto jezdíme konec května, začátek června, Řecko. Ovšem v noci je to pro mne peklo už v tom květnu tam. Noční teplota nesmí pro mne přestoupit 17°.
@luckaamilan A co si postavit pergolu někde v zahradě a od toho západu ji pěkně zastínit? já budu mít takhle čtecí koutek, otevřený vysloveně k severu, a jinak pečlivě obedněný prkny.

lv
28. bře 2017

Dneska jsem si cestou do školky říkala, že tohle je akorát, víc už nemusí být. A to prosím špatně snáším zimu, dělá se mi fyzicky zle i kolem nuly, věčně zmrzlá, ledová.. spíš to mám tak, že je mi blbě ze zimy i z horka.

luckaamilan
28. bře 2017

@anelamates
Pergolu planujeme. Ale ja proste uz obecn e nemam rada taky ten pradelnovy hic, jak lihen 🙂
A obavam sa, ze s tym ani pergola nepomoze.
Nas

luckaamilan
28. bře 2017

@luckaamilan
...nasi mali na zahrade pergolu, tiez zapad, a moc to nepomahalo.

anelamates
28. bře 2017

tak potom leda nasadit ořešák. pod ním je chladněji. fakt.

msimankova
28. bře 2017

@lavenderl ja taky nenavidim horko 🙂 🙂 Do 25 ideal. Nechapu, jak se mi povedlo prijit ke tchyni s rodinou na italskem ostrove 😂 Jezdi se tam v srpnu a milujou mne moskyti - je treba neco dodavat? 😅

amenophus
29. bře 2017

Horko mi taky vadi a na slunce mam alergii, takze chapu 🙂. Kdyz stoupne teplota nad 25 stupnu, nejsem temer schopna pohybu, jsem jak prastena palici, pokud porad nepiju tak mam pocit jako bych mela kocovinu. A pokud vylezu na slunce bez bavlnenych rukavic, dalsi den mam ruce opuchly a plny puchyrku. Takze doporucuju bydlet nekde na pobrezi ve strednich az vyssich zemepisnych sirkach - hodne tam fouka, hodne prsi, vedro a slunce je malokdy 🙂

lavenderl
autor
29. bře 2017

@msimankova Jo a ještě ke všemu tem hmyz v létě všude..to mě taky vytáčí no děs.. :D

anelamates
30. bře 2017

@msimankova Tak srpen v Itálii? No tomu se říká peklo! Dle mého tedy, na vlastní kůži jsem nic takového nezažila. Stačilo mi to utrpení na Kypru v říjnu, ta vedra v noci, ve dne, pořád.

autumn11
1. dub 2017

tak leto pre mňa je len že "prežiť" a neskutočne sa teším a odrátavám dni do jesene. Najradšej by som dovolenkovala niekde v škandinávii alebo v UK, kde je max tých 25 stupňov. A aj to je už na mňa dosť. Teraz bolo na môj vkus už hodne teplo. V lete budem zalezená počas horúčav aj so synom doma a potom rýchlo k vode.

msimankova
1. dub 2017

@anelamates hele a poprvé jsem tam byla ve třetím měsíci, nemohla jsem se ani ožrat, ale v zájmu duševního zdraví jsem si dávala denně 2 deci tchánovo domácího vína denně. Příště zas s pětiměsíční holčičkou, která objevila kouzlo přetáčení, takže jsem jí u moře nonstop vyhrabávala z písku - strašný 😂 Ani jsem tam radši moc nechodila, já stejně spíš na moře ráda koukám, než v něm jsem, a na ostrově je vidět odevšad. Kvůli malé byl kompromis půlka srpna - půlka září a ten začátek září byl neskutečně znát. Najednou se dalo spát apod.

Dost se mi ulevilo, že nejsem sama, komu vadí vedra - vždycky jsem byla za exota 🙂 Navíc jsem přecitlivělá na změny tlaku, takže půl léta bolesti hlavy jako bonus...

vvvsut
Autor odpověď smazal
Zobraz