Zdravím!
Rozhodla jsem se, že zkusím napsat toto téma sem, protože v mém okolí není nikdo, kdo by neměl rád teplo, sluníčko, léto apod. Možná, až když už je 30 stupňů týden v kuse, ale mně vadí už takové teploty a dny, jako jsou dnes...Snesu to jen ve stínu. Na slunci se mi dělá vyloženě špatně. Navíc máme teď malého (9m), začal si v kočárku sedat a jakmile na něj svítí, tak to je konec, kňourá ještě ani pořádně nevyjedeme ven a ještě na něj ani nezasvítilo.. No já letos až přijde léto budu zalezlá doma a ven s malým možná tak večer...
Je tu také někdo takový?
Díky
Ja som na tom stejne. Moj maximum je 25C, potom uz trpim. Nevadi mi to jedine pri mori.
A zahradu mame otocenu na zapad😠, takze pre mna skoro nepouzitelna.
Alergii na teplo nemám, ale to, co je dneska venku, už je pro mne na sluníčku moc. teplo snáším též jen u moře, a to ještě nesmí být extrémní. proto jezdíme konec května, začátek června, Řecko. Ovšem v noci je to pro mne peklo už v tom květnu tam. Noční teplota nesmí pro mne přestoupit 17°.
@luckaamilan A co si postavit pergolu někde v zahradě a od toho západu ji pěkně zastínit? já budu mít takhle čtecí koutek, otevřený vysloveně k severu, a jinak pečlivě obedněný prkny.
Dneska jsem si cestou do školky říkala, že tohle je akorát, víc už nemusí být. A to prosím špatně snáším zimu, dělá se mi fyzicky zle i kolem nuly, věčně zmrzlá, ledová.. spíš to mám tak, že je mi blbě ze zimy i z horka.
@anelamates
Pergolu planujeme. Ale ja proste uz obecn e nemam rada taky ten pradelnovy hic, jak lihen 🙂
A obavam sa, ze s tym ani pergola nepomoze.
Nas
@luckaamilan
...nasi mali na zahrade pergolu, tiez zapad, a moc to nepomahalo.
tak potom leda nasadit ořešák. pod ním je chladněji. fakt.
@lavenderl ja taky nenavidim horko 🙂 🙂 Do 25 ideal. Nechapu, jak se mi povedlo prijit ke tchyni s rodinou na italskem ostrove 😂 Jezdi se tam v srpnu a milujou mne moskyti - je treba neco dodavat? 😅
Horko mi taky vadi a na slunce mam alergii, takze chapu 🙂. Kdyz stoupne teplota nad 25 stupnu, nejsem temer schopna pohybu, jsem jak prastena palici, pokud porad nepiju tak mam pocit jako bych mela kocovinu. A pokud vylezu na slunce bez bavlnenych rukavic, dalsi den mam ruce opuchly a plny puchyrku. Takze doporucuju bydlet nekde na pobrezi ve strednich az vyssich zemepisnych sirkach - hodne tam fouka, hodne prsi, vedro a slunce je malokdy 🙂
@msimankova Jo a ještě ke všemu tem hmyz v létě všude..to mě taky vytáčí no děs.. :D
@msimankova Tak srpen v Itálii? No tomu se říká peklo! Dle mého tedy, na vlastní kůži jsem nic takového nezažila. Stačilo mi to utrpení na Kypru v říjnu, ta vedra v noci, ve dne, pořád.
tak leto pre mňa je len že "prežiť" a neskutočne sa teším a odrátavám dni do jesene. Najradšej by som dovolenkovala niekde v škandinávii alebo v UK, kde je max tých 25 stupňov. A aj to je už na mňa dosť. Teraz bolo na môj vkus už hodne teplo. V lete budem zalezená počas horúčav aj so synom doma a potom rýchlo k vode.
@anelamates hele a poprvé jsem tam byla ve třetím měsíci, nemohla jsem se ani ožrat, ale v zájmu duševního zdraví jsem si dávala denně 2 deci tchánovo domácího vína denně. Příště zas s pětiměsíční holčičkou, která objevila kouzlo přetáčení, takže jsem jí u moře nonstop vyhrabávala z písku - strašný 😂 Ani jsem tam radši moc nechodila, já stejně spíš na moře ráda koukám, než v něm jsem, a na ostrově je vidět odevšad. Kvůli malé byl kompromis půlka srpna - půlka září a ten začátek září byl neskutečně znát. Najednou se dalo spát apod.
Dost se mi ulevilo, že nejsem sama, komu vadí vedra - vždycky jsem byla za exota 🙂 Navíc jsem přecitlivělá na změny tlaku, takže půl léta bolesti hlavy jako bonus...
@lavenderl Treba mas alergii na teplo. Existuje alergie na chlad, tak proc ne. Ja mam alergii na zarivkove svetlo - do par minut regulerni ryma, paleni oci, komplet zahlenena, ... Ale nikdo mi to neveri. 😂