Ahoj, co vám přijde tak krasného na malých dětech mne to přijde absolutně nechutny. Vždycky když vidím nějaký dítě cítím se znechuceně a představa toho že by to mělo bejt moje je ještě nechutnější. Nesnáším to... tak mě zajímá co vám na tom přijde tak skvělého když se vám zrodí nějakej fialovej ufon
@kiikcaa a koho jiného se mám ptát než lidi co už děti mají? 🙂 jenom mě zajímají jaké plusy na tom vidí
Ten fialovej ufon se za krátkou dobu změní v milého človíčka který objevuje svět, má radost ze života a je krásné ho vidět vyrůstat a sledovat jak se mění v dospělého člověka a co všechno bylo v tom malém miminku ukryto. A všechna ta práce s malým dítětem se pak mnohonásobně vrátí když už je velké, má svůj život a přesto s vámi chce být a má vás rád.
@junomcgaff nic z toho mi krásné nepřijde celkově celý ten proces toho jak se to zrodí a existuje je nechutny
Hele, to je nahodou super otazka pro diskuzi 😄
Ja jsem teda vzdycky mela rada deti, ale spis ty odrostlejsi a mimina a batoata, kteri byly vecne uslintane a upatlane od presnidavky, mi taky prisly nechutne 😅
Ale ver, ze kdyz je to tvoje vlastni, tak ti to dite prijde nejrozkosnejsi a nejvonavejsi na svete. Za uslintsnou pusinkou vidis radost z prvniho zoubku, z presnidavky na tricku zase pokrok v uceni, ze se snazi jist samo.
Vis co, hodne to zmeni fakt, ze ty jsi pro to dite ten nejdulezitejsi clovek na svete a nikoho lepsiho nez tebe nema. Prose mama je mama. A i kdyz materstvi nesmirne vycerpavajici, tak ta obrovska laska a zaroven strach, je tak naplnujici, ze se to neda popsat ani slovy. To se musi zazit 🙂
Maloktera mama lituje, ze je mamou. Samozrejme, ze se deje i to. Ale tam si myslim, ze priciny jsou jinde (spatne zazemi, hrozny partner, nulova podpora rodiny atd), nez to samotne dite.
@smatlafousek Mně se teda nenarodil fialový ufon ale růžové miminko 😄 chceš dostat největší a nejupřímnější lásku? Pak si pořiď mimčo.
@smatlafousek hele nemusí ti to připadat hezký. Každej jsme jinej. Nemusíš mít děti. Nezapomínej na antikoncepci a žádná tahle "nechutnost" se tě nikdy týkat nemusí. :D
@exbordelar ale stejně je to egoisticke stvořit nějakého člověka když nevíte jestli na světě chce být, co když nechce a bude tu muset být kvůli vám že si někdo usmysli že chce mít dítě ...
@smatlafousek ano, i z tohoto uhlu se muzes koukat 😀 Pak je prave a tvem vedomem rozhodnuti si dite (ne)poridit a kdyz uz na tom svete bude, tak ho vychovat s co nejvetsi laskou, aby ho takove vycitky vuci rodicum vubec nenapadly 🙂
@junomcgaff budu v to doufat 😏
Nejhorsi je, že z někteřych ufoni vyrostou ve vetřelce, zrůdy, nechutne burany, přitupele ovce a ne úplně nejostřejší pastelky, někteří ufonama zustanou . Dětem se to ještě odpustí, ale dospělým už ne. Zkus kouknout do zrcadla 😉. Nevěřím, že by z tebe vyrostla krásná bytost 😁
@smatlafousek to malý mimino neví ani jestli chce ani jestli nechce být na světě. Přirozená touha každýho organismu je žít. Pokud někdo nechce žít tak má psychické problémy nebo žije ve špatném prostředí. Takže pořídit si dítě do špatného prostředí egoistické je, ale pokud mu jsme schopni dát to nejlepší tak na tom nic egoistického není. Všechny děti z definice chtějí žít, stejně jako všechny kytky nebo zvířata apod.
@alubif no právě co kdyby vypadal jako já 😏
Já taky nejsem vodvařená z cizích dětí, ale narodilo se mi krásný zmačkaný růžový miminko, ze kterého roste fascinující lidská bytost, která objevuje svět, která se vyvíjí, která je neskutečně zábavná, chytrá, zvídavá, hodná a ačkoliv jsem si jako mladší (resp. Do 30 let) myslela, že mě děti nebaví a nechci je, tak teď rodičovství považuju za nádhernou věc.
A vám jako nevadí to se smířit s tím že musíte rodit a můžou vás postihnout nějaké problémy?
Co tě nutí, si ty ufouny pořizovat, trolle?
... Hodně skepticky řečeno "touha mít dítě" je nám dána evolučně - protože kdo je neměl, nepředal své touhy dál. Je to pud jako každý jiný. Nemáš ho? No, nerozmnožíš se, no. Ostatním to může připadat totálně divný, ale je to asi stejně divný, jako milovat kopr (pro mě naprostá nechutnost, co nemůžu ani cítit).
@smatlafousek holka, jsem doktorka na áru, tak vím, že nějaký problémy tě můžou postihnout při čemkoliv, třeba při defekaci - přestaneš kvůli tomu kadit?!
@drep bohuzel se mi chce zvracet jen z predstavy ze bych musela byt “matka” a bylo by to právě moje, a vedome prinaset dite do sveta kde je na kazdym rohu valka a to ze az vyroste bude muset do konce zivota pracovat, kde se duchodu ani nedozije.. tak to bohuzel to ze ME bude mit rado mi fakt nepomuze, spis by se lidi meli zamyslet ze nejde jen o ne a jak oni budou mit straaaaasne cute miminko a kdo se o ne (ne)bude starat ve stari a kdo bude pokracovat jejich “pokrevni linii” , vsechny v tomto jsou az moc sobecky a vsechno je mireny na vas jak ja a jen na se budu mit uzasne ze budu mit miminko a jak je to pro me uzasne ze ma me rado. To si radsi koupim psa kterej me fakt bude mit rad a nad temahle vecma se trapit vubec nebude👍🏻
@drep haha no spíš to bereš jako samozřejmost ale proč bych měla brát porody jako samozřejmost
@aehyk pravda v dnešní době si to tak myslí hodně lidí podle mě a stejně je naše planeta přelidnena a jediný co se děje tak že státy podporují to aby lidi měli děti a všichni to berou jako samozřejmost když máš jiný názor tak se to hned všem ubliženym matkám na tiktoku nelíbí jako kdyby každý nemohl mít vlastní názor
Co 'proc mit deti'. 'Proc si kvuli jedne trolli diskusi zalozit hned dva profily', to je teprve otazka, kterou by se melo cenu zabyvat. 😂😂
@smatlafousek protože je to přirozená funkce těla když otěhotníš. Stejně jako je přirozená funkce těla otěhotnět když se ti dostane sperma do vagíny. Nebo si dojít na záchod když máš střeva plná .... 🤣 ale chápu že tahle logika je pro některý lidi raketová věda, nemusíš se stydět za to, že je na tebe biologie páté třídy ZŠ moc.
@ai30 proč by se mělo jednat o víc profilu myslíš si že všichni sdílí jen názor pozitivní nebo co je vidět že patříš mezi právě ty ufouny co měli někam zahodit do křoví 😏 jdi se dal starat o svoju politiku a zachraňovat si stát a dej pokoj
@pavca1982 taky si myslím je to velka škoda 🤧
@junomcgaff to nikdo nepopira stále to může být nechutné
@smatlafousek Ať tu trolis nebo ne. Tak se toho názoru prosim drž a žádné dítě si nepořizuj. Spousta jiných si je pořídí ráda. Je přece super, že máš možnost vybrat si, jak si chceš žít svůj život.
@smatlafousek sama ses ptala proč bys měla brát porody jako samozřejmost
aehyk a smatlafousek, dva novy nicky, co si krasne rozumi...krasna nahoda, ne? 😁 Tak hlavne, ze si pokecas sam se sebou..to musi byt desna pruda, krera te privedla az sem 🤣
@smatlafousek Co to je za otázku ?🤦🏻♀️ Buď si sám/sama ještě dítě. Nebo nemáš rozum, pokud nesnášíš děti, co tě vede k tomu aby ses ptal(a) na stránce kde jsou maminy, co jim na dětech přijde krásného ? Je mi jasné že toto bude nějaký troll :D