Ahoj ,zdravím viděly jste dokument nerodič ? Jaký na to máte názor ? Díky🙂
@blahova_andrea určitě přikládám odkaz 🙂 http://www.ceskatelevize.cz/porady/10663817503-...
Ja videla, ale nedokoukala, nejak me to nechytlo. Akorat ty lesbicky byly zajimavy, jinak nic, co bych (bohuzel) neznala z okoli
Viděla jsem a zaujalo. Nejvíce příběh Tamary, protože ji trochu znám ze školy.
@sofinkajulinka ted koukam ... 😊
Viděla jsem, pro mě to bylo zajímavé a zároveň smutné... Když jsem byla malá, na otázku: "Co je to rodina a jak by měla vypadat?" skoro všichni děti ve třídě by odpověděly stejně. Bylo to jednoduché - máma, táta a děti, ještě babička a dědeček. Pamatuji si, že ze 30 dětí pouze 2 měly rozvedené rodiče, jinak ostatní 28 měly kompletní rodinu. Ted se to ale tak změnilo... děti v tom mají guláš, pomalu nevědí, kolik sourozenců mají, kdo je máma, kdo je táta... Mám smíšené pocity po zhlédnutí tohoto filmu...
@svetlanalana Asi to je vše dobou. Kdysi se to bralo vše úplně jinak ,někdo měl rád stejné pohlaví tak ho div neukamenovali a nebo neposlali do blázince. Hlavně udržet v dnešní době stabilní rodinu bez všech možných překážek taky není nejsnazší. Dyť kolik existuje druhů pohlaví (52). Teenageri se předělávají z dívek na kluky a z kluků na dívky. Pojišťovny jim platí operace jako mourovaté,ale to že někdo potřebuje pomoct s postižením to NE . Upřímně se mi nejvíce líbila paní co byla sama s dvojčaty a lesbičky.
Dívala a moc se mi to líbilo. Lesbičky byly super, ale já bych se trochu bála,že "tatínek" si bude v budoucnu dělat nároky. Paní s dvojčatama jsem na jednu stranu obdivovala a na druhou nechápala. Paní s tou spoustou vlastních a nevlastnich děti mi děsně vadila😞.
Já bych ty lidi nesoudila, dokument ukazuje jen fragmenty jejich životů, nevíme co všechno za tím je. U těch single (resp. rozvedených) rodičů by mě třeba zajímal názor druhé strany, proč už nejsou spolu. Každopádně mám z toho pocit, že každý z nich žije tak, jak nejlíp umí.
Tema dokumentu bylo zajímavé, zpracování se mi ale nelíbilo.
Zaujalo mě, že adoptovat dítě si může člověk sám, myslela jsem, že je potřeba být v manželství.
Paní s dvojčátky mi přišla ze začátku trošku naivní. Nějak jsem nepochopila co čekala? Že si z ní všichni sednou na zadek?
A nestihla jsem začátek, takže mi uniklo proč matka Timura nechtěla dítě ve vztahu.
Dívala a nakonec jsem se nedodívala, bylo mi z toho tak nějak divně, pak jsem nad tím hodně přemýšlela a nakonec jsem nejvíce fandila páru, který se rozhodl nemít děti. Byli srovnaní a veděli proč je nechtějí. U ostatních to byl mazec... ať žije kompletní rodina!!!!
Já se dívala a měla jsem rozpačité dojmy skoro ze všech. Respektive viděly jsme ale jen opravdu kousíček jejich životů a nelze soudit. Každopádně rodina v modelu "máma/táta a vlastní děti" je pro mne ideální konstelace a velké požehnání.
@bassetlady to jsem také nepochytila, jakou roli tam hrál otec dítěte.
@viridie no já jsem pochopila, že chtěla dítě ale ne vztah,ale nechtěla upírat tátu. tak se seznámila s někým kdo to měl jako ona, ale ten jí v tom nakonec nechal samotnou.
Dokument jsem viděla a popravdě moc nevím, co si o něm mám myslet a jaký měl smysl. Nejvíc mi byl sympatický ten rozvedený otec, ten se mi moc líbil a pak taky ta dvojice lesbiček. Matka Timura, nebo jak se jmenovalo to dítě mi přišla nedozrálá, znuděná a nějak rezignovaná. Maminka dvojčat byla totálně naivní, možná až hloupá - co čekala? Že jí za to budou všichni obdivovat a sednou si z ní na zadek? Ne že by to nebylo obdivuhodné, ale když tam říkala, že je hodně unavená nikdo jí nepomůže, tak jsem se u toho fakt smála. Nevím, co čekala. Pak tam byla dvojice která děti nikdy nechtěla - aspoň to tvrdili. Zněli strašně sobecky, možná v některých věcech taky trochu naivně (nebo nevím jaké slovo bych použila), ale zase bylo fajn, že to tak (snad) měli oba nastavené stejně. A ta upřímná matka která má každé dítě s jiným otcem a když jí poslední otec přestane bavit a dávat co potřebuje tak zase půjde dál - nevím, jestli to byla jen póza, chvílema to tak znělo, nebo je takhle pitomá i v reálu. Nevím, co je horší varianta. Miluju lidi, kteří děti neplánujou, bohužel jim to 4x, 5x "ujede" a ještě mají tu drzost rozhlašovat do světa že to všechno byl omyl a oni jsou strašně nad věcí. Jen prostě děti nesnáší... hm :-/
@editah222 On byl hlavně hrozně natěšený ,že bude u porodu a malou si pochová a ona to celé nakonec odvolala.
@licorice1 To by mě také zajímalo jak se jí to samotné povedlo a ještě k tomu dvojčata. No ona ta maminka Timura vlastně pořádně nevysvětlila tu situaci. Jen si nepřála ,aby Timur věděl kdo je jeho otec. Přišla mi i tak trošku otrávená mateřstvím . Maminka ji řekla : Dítě brečí běž mu ohřát jídlo. Ona na ni: Nemůžeš mu to jít ohřát ty ? Vyznělo mi to od ni hrozně hnusně jak by ho raději nechala řvát hlady než ,aby to šla ohřát .Možná jsou to jen mé pocity.
@journals Tatínek s Miou byl hrozně fajn. Ten se mi taky líbil. Paní od velké rodiny s vlastními a nevlastními dětmi působila hrozně přísná. Ještě k tomu jak chodila na ty sezení kde se probíralo to jak se k těm dětem chovat.
Celé to na mě působilo strašně smutně....
Včera jsem koukala a nedokoukala, nebavilo mě to a ani nevím, co bylo poselstvím toho pořadu...že rodina už není skutečná máma, skutečný táta a děti? To mi bylo jasný i předtím... To se mi víc líbí třeba 4 v tom, tam se mi líbí dívat se, jak má každá rodina jinak nastavené priority, každá máma chce něco jiného atd. Nerodič mě prostě nebavil. A vlastně na to ani nemám názor, ani na ty rodiče z pořadu - každý dělá, co v dané situaci dělat může, kdybych byla lesbička nebo kdybych bývala nepotkala manžela tak jsem možná jednou z těch maminek z pořadu já.
tak jsem to dokoukala a nějak nevím, co si myslet nebo napsat
Mne vadili ti bezdetni - ne proto, ze nechteji deti, ale protoze se tvarili, ze objevili Ameriku. Pritom planovane bezdetnych lidi je a nikdo z toho nedela vedu.
Te samozivitelky mi bylo lito, resila asi nejpalcivejsi problem zen, kterre otehotni s blbcem - uvest nebo neuvest do RL.
Da se to videt nekde dodatecne? Nazev me zaujal