Nepovolená jména.

ponikmonik
19. bře 2020

Ahoj jen se chci zeptat. Stalo se vám že vám manžel zamítnul jméno. Jak jste reagovaly? Já jsem moc chtěla Melanii, ale manželovi se to jméno nelíbilo. Bojovala jsem,ale nakonec jsem ustoupila. Manžel zase chtěl Odettu. Je to krásné jméno, ale jmenuje se tak kamarádky fenka tak to neprošlo.

katkagabinka
19. bře 2020

@ponikmonik Mně se líbil Rubens, ale taky mi to neprošlo .A upřímně, k příjmení Navrátil by bylo dítě chudák. Jinak obě jména jsou krásná, tak bych zkusila najít nějaký kompromis. Mia. Mária, Miriam.

jaja01k
19. bře 2020

Mně se líbila úplně jiná jména než manželovi. Tak jsme prošli kalendář a hledali jméno, které pro nás oba bylo přijatelné.

ponikmonik
autor
19. bře 2020

@katkagabinka My už dítě máme

katkagabinka
19. bře 2020

@ponikmonik Tak to jo, 😀

ponikmonik
autor
19. bře 2020

@katkagabinka Já jsem straaaašně moc chtěla jméno Aranka. Manžel s tím souhlasil. Zakládala jsem tu diskuzi, ale po diskuzi jsem si uvědomila, že bych tím holčičce udělala spoustu potíží. Nakonec jsme vybrali Stelu.

bervidova
19. bře 2020

@katkagabinka se synem do třídy chodí Ruben - poprvé jsou zůstala koukat,když maminka na první schůzce říkala něco, že jejich Rubínek.....ale dneska už se nad tím nepozastavím.

katkagabinka
19. bře 2020

@ponikmonik Jo, už si vzpomínám, to bylo že v něm všichni viděli cikánské jméno. Já osobně si myslím, že je fajn, když se líbí různá jména a nejdeme všichni za jedním, jen někdy společnost, ať chceme nebo ne, nám to zkazí. Já když prohlásila co třeba Damian, tak to ani náhodou, takové ďábelské jméno.

ponikmonik
autor
19. bře 2020

Dcera se narodila předčasně, tak jsme jméno vybírali po porodu. Když ji manžel uviděl, prohlásil že k ní sedí jméno Stela a bylo. Já jsem neprotestovala. Teď se mi to jméno moc líbí❤️

jjasmina
19. bře 2020

@ponikmonik manžel mi zamítnul jmena, stejně jako já jemu, pak jsme si vzali kalendář a rozhodli se společně pro jméno, které se líbilo oběma , takže u nás žádná dramata, spíš sme se zasmáli 🙂

veruuu_kubesovic
19. bře 2020

...ještě štěstí, že netradičních jmen moc není, jinak bychom vybírali dodnes 😂😂😂

klea81
19. bře 2020

U nás neprošla Zoe. Respektovala jsem nesouhlas manžela.

ponikmonik
autor
19. bře 2020

@klea81 Zoe je moc pěkné jméno. Mne se ale víc líbí podoba Zoja❤️

martiina_k
19. bře 2020

Tak to je snad jasný, že se každému líbí něco jiného a že pokud se jednomu z partnerů jméno nelíbí, tak se budoucí rodiče domluví na takovém, které je přijatelné pro obě strany ne? Mě se líbil Richard, manžel ho za žádnou cenu nechtěl (a ani moc nešlo k příjmení, to uznávám) a já mu zase zatrhla spoustu jmen typu Dušan, Vít, Václav (ač se nechci nikho dotknout). Nakonec jsme vybrali takové, co se líbilo oběma - ač ho vlastně ani jeden původně ve výběru neměl.

kaja2016
19. bře 2020

@ponikmonik Manzel jmeno zamitnul. Pak asi dalsich 100 sam prisel asi se trema, ktery se me nelibi. Takze ja jsem se prestala trapit hledanim jmen a pokud do porodu za dva mesice neprijde s nejakym sladkym jmenem, tak dam to prvni, co zamitl. Soudit se snad se mnou nebude...🧚🏻‍♀️😘

krupka3
20. bře 2020

@klea81 U nas taky Zoe neprosla, ale nasli jsme jmeno, ktere se mi libi 100x vice, takze jsem vlastne rada 🙂

ponikmonik
autor
20. bře 2020

@martiina_k To máš pravdu. Kamarád když čekal dvojčata, měl problém s manželkou. Ta si moc přála v případě že tam bude kluk jméno Kristian. Kamarád jelikož miluje manželku tak ji ho dovolil ikdyž se mu Kristian nelíbil. No nakonec se jim narodil páreček Zara a Kristian. Už jim je 5 let a kamarád lituje toho, že manželce povolil jméno Kristian.

ponikmonik
autor
20. bře 2020

@krupka3 Jaké jméno jste vybrali?

krupka3
20. bře 2020

@ponikmonik Nase druha dcera se bude jmenovat Maya 🙂 (nemame ceske prijmeni). Jinak Kristian se mi hrozne libi taky, ale zamitla jsem si ho sama pri predstave, jak mu vlastne budu zdrobnele rikat.. Kiki?

pilsenfan81
20. bře 2020

@ponikmonik kdyby jméno já dostávam sežrat, ze to bude holka

widowblack
20. bře 2020

Původně jsme chtěli Barborku ( tu ná nepovolil Ústav českého jazyka nebo jak to je) tak jsem chtěla Stelu - to nechtěl muž že Stella je hnusný pivo 🤦‍♀️, tak sme chťli dát Veroniku po našich ségrách ( on i já máme sestry Veroniky a ještě můj brácha manželku😂) tak sme uznali že by Veronik bylo už moc proto jsme zvolili starořeckou variantu jména a máme Bereniku, a až pak sem se dověděla že existuje Berenika Kohoutová 🤣🤣🤣🤣

ponikmonik
autor
20. bře 2020

@krupka3 Říkají mu Kris, Kristy, Kikine, Kristiane. Jinak Maya je nádherné jméno. Sice máme cizí příjmení, ale k našemu se nehodí.

ponikmonik
autor
20. bře 2020

@pilsenfan81 Promiň ale tvůj manžel se chová jak sobec🤨. Měl by být rád že je miminko zdravé.

ponikmonik
autor
20. bře 2020

@widowblack Stelu máme. Nám v okolí říkali věty typy: Vždyť je to moc moderní, chudák bude mít ve školce/škole spoustu jmenovkyň( v okolí máme jen jednu Stellu, přitom to je Stella a naše Stela),Stela že je to tuk nebo pivo. Nám je to jedno. Jméno se nám líbí a okolí nám do toho nemá co mluvit. Dnes jsou všichni ze Stelinky poprdění a všichni nám jméno chválí.

jitkaem
20. bře 2020

Stejne... netradicni jmeno Mia dnes dava hodne maminek.... a - da se rici - tradicni jmeno Jitka, uz malo kdo... z netradicnich se stavaji tradicni a naopak 🙂

pilsenfan81
20. bře 2020

@ponikmonik já nejsem vdaná

theuska29
20. bře 2020

U nás tedy problém nebyl žádný 🙂 Každý jsme projel kalendář a vypsal, co za jména se nám líbí. Poté se daly dohromady společná jména a ty se nalepila na dveře 🙂 Bylo asi 20 kluků a 40 holčiček 😅 Každý den se jedno odebralo. Nejhorší bylo vybrat už mezi dvěma 😂

ponikmonik
autor
21. bře 2020

@theuska29 Jéžiš tak to máte s manželem stejný vkus ne?😂 My jsme se shodli tak na 10 jménech😅. Z jakých jmen jste vybírali?

theuska29
21. bře 2020

@ponikmonik No, nebudu jmenovat všechno :D Ale chtěli jsme jméno, které není psanou formou mockrát v ČR. U holčiček to byla Georgia a Olívia, kdy vyhrála Livča. A u kluků Sebastián a Edward, kdy vyhrál Edward. Sebastián je hodně používané jméno.
Jinak měla jsem mít do porodu holčičku, takže jsem kluka moc neřešila. Kluk měl být jen formalita na papíru a nakonec se narodil 😂

ponikmonik
autor
21. bře 2020

@theuska29 Georgia je moc pěkné❤️. Z klučičích se mi nelíbí žádné ale každý jsme jiní🤗

klllarinka01
21. bře 2020

Kdyz jsme vybirali jmeno pro prvniho synka, chtela jsem jmeno po manzelovi, moc nechtel, kvuli poste ze se pak nebude vedet, pro koho to je atd. Tak jsem mu rekla, at do toho formulare do porodnice napise, jake se mu libi, kdyz se neshodneme. A kdyz pak prinesl vyplneny papir, bylo tam jmeno, jake jsem chtela. Mela jsem velkou radost a ted je i manzel rad. Druhe jmeno pro synka jsem vybrala a souhlasil hned 🙂