Čeká někdo miminko a je to opravdu nečekané?
@nikolpohl Ahoj,taky jsme se těšili,že začneme cestovat,když už jsou děti odrostlé.Synovi jsem zaplatila soukromou školu a záhy přišlo nečekané těhotenství a od května jsem na neschopence.Tak taky čára přes rozpočet.Ale nějak to prostě zvládneme a těšení se na malého je silnější.Když si představím,že v našem věku se nám tohle ještě podařilo a přirozenou cestou,považuji to v dnešní době tak trochu za zázrak.
Před 3 lety jsem podstoupila miniinterupci,nebylo to nic příjemného po stránce psychiky,dnes už bych to neudělala.Držím Ti palce,ať vše zvládnete v pohodě,uvidíš,že radost z miminka vše přehluší 🙂
Take cekame neplanovane tretatko. A tesim se z toho zazraku, ktery nam byl dopran.... Vek 35 a 41let neni az tak moc, spis pres me zdravotni problemy (borelioza, mutace genu, antileukocitarni latky v krvi, 2x cysta, podezreni na endometriozu s navrhem na odstraneni delohy...) to bylo uz necekane...
Manzel nadseny vubec nebyl, planoval na leto Sumavu na 16 dni (kola a stan) a ja zjistila, ze jsem tehu...
Kluci maji 9 a 13, tak jsme si taky zacinali uzivat toho, ze uz jsou samostatni a nemusime porad byt s nimi...
Nekdy si taky rikam, jestli budu mit na toho nejmensiho jeste trpelivost...
Holky,jak já vám závidím.Taky bych chtěla jednou třetí,ale manžel nechce,tak tajně doufám,že buď změní názor časem,nebo mimčo přijde neplánovaně samo ☹
Ahoj holky, také čekáme neplánovaně třetí mimi 🙂. Ze začátku bylo velké rozhodování, byla jsem už objednaná i na mini interupci, ale nakonec jsme si to rozmysleli a už se všichni moc těšíme 🙂. Budeme mít holčičku, tak nás bude v rodině převaha 🙂 Také jsme už třetí neplánovali ani do budoucna, museli jsme i rušit leteckou dovolenou na toto léto, což jsme nakonec vzhledem k momentální situaci rádi, že jsme nikam neletěli. Bude to ze začátku určitě záhul, protože mám obě děti ještě malé, ale vše se dá zvládnout 😉
@jandulinkaa moc držím palce. Také jsem kdysi před lety byla potřetí těhotná. Měla jsem v té době 2 syny a nemocnou matku a myslela si, že bych třetí dítě nezvládla. Šla jsem nás mini interrupcí. Tenkrát mi nikdo neřekl , nechte si to miminko, zvládnete to. Mohu říci, že od té doby mi toto rozhodnuti často mrzelo a kolikrát jsem si říkala, že jsem to dělat neměla. Pozdě! Určitě jste se dobře rozhodla. Přeji vám krásné a zdravé miminko. A kdyby jste potřebovala někoho k ruce, takovou náhradní babičku, hlásím se. Vnoučata ještě nemám žádná a tak ráda bych už měla malé děti kolem sebe.
Pridavam se. Ja jsem sice treti chtela, ale nejdriv az deti pujdou do skoly, pokud se mi do toho kolotoce bude jeste chtit no a stalo se. Manzel, ktery chtel jen dve deto se tesi no a ja sem jak na houpacce, jeden den se tesim, druhy den si rikam, ze mi rodicovska zrovna dvakrat nechybi, uz jsem 2 roky zpatky v praci, konecne sem to zacala vsechno zvladat ke sve spokojenosti a ted kdyz se mi to nejmin hodi opet tehu. A pak zase si rikam, ze deti budou ve skolce, budu dopo jenom s mimineckem, takze to vlastne bude pohodicka co jsem u holek nezazila a budu mit na sebe aspon trochu cas po letech. Na podzimni dovolenou samozrejme neletim, nedostanu razitko, poprve mam tehu trable, tak snad bude aspon miminko rozumne a bude jako ma druha dcerka jenom bastit a spinkat 🙂. Jinak bych to asi taky mela povazovat za zazrak, ale to jsou vsechny me deti, mam mit diky mutacim problemy s otehotnenim i dale, me vejcovody jsou taky prekazkova draha atd, takze nechapu, jak se to dite vzdycky pres ochranu podari, ale u tech dvou co mam jsem stastna ze je mam a nakonec i za to ze prisly, kdyz prisly, tak doufam, ze to potreti bude stejne 🙂
Řeším podobné pocity jako vy a věřte nebo ne není to nic příjemného.Máme také skoro odrostlé děti nejmladšímu je deset a najednou bác těhu.Už Jsem prodělala nedávno jeden potrat a celkem mne to štvalo a jelikož to ted přišlo znovu tak to asi tak mělo být.Ještě čekáme na výsledky screeningu a genetiku.Třebas ještě bude vše jinak,ale spíš si myslím, že ne a mimi bude ok.Chlap o mimču nechce slyšet a myslím si,že má i trochu strach jako já, ale zároven, že pak bude dobrej táta a vychutná si to, i když to bude někdy těžké.
Jak to tady tak pročítám, tak si říkám, že ten leden 2015 byl nějaký plodný 🙂 . I já jsem neplánovaně otěhotněla. Ještě tak před 5 lety jsem o miminku uvažovala, ale manžel nechtěl ani slyšet, tak jsem to nechala plavat a pořídili jsme si fenku. V prosinci jsem byli na návštěvě u známých a já tam tenkrát říkala, jak je to bezvadné, že jsou už dcery velké a samostatné a mám více času pro sebe. A najednou letos v únoru nevěřícně koukám na ty dvě čárky na testu - oba nás to s manželem zaskočilo.
Na mimčo se už všichni moc těšíme a těhotenství si užívám. Dokonce ani ta vedra mi moc nevadila. Raduji se z každého dne a okamžiku. Doufám, že to nadšení mi vydrží...
Ty joo bonulinko...to už budete mít mimi za chvilku a jaké jsou tvé pocity?A jak to vzali děti?
@nikkoli Po zjištění byly pocity dost smíšené, prostě už jsme měli do budoucna jiné plány. To ale přešlo během několika dní a pak už se jen těšilo a řešilo, co a jak zařídit a předělat do porodu. Několikrát se objevil i strach o miminko, to když jsem onemocněla a vypadalo to dost bledě, pak špatné triple testy, tlak od doktorů, abych šla na odběr plodové vody...Ten jsme tedy odmítli s tím, že 1. screening dopadl dobře a že tedy chceme podrobnější ultrazvuk. Na ultrazvuku žádná VVV vidět nebyla a i další ultrazvuky byly ok.
A jak to vzaly děti ? Mladší dcera si ještě sourozence přála, takže té se přání splnilo 🙂, starší byla zaskočená, sourozence už má a dalšího nějak nepotřebovala, ale vstřebala to velmi rychle a když měli ve škole psát sloh na téma : Nejkrásnější zážitek, tak psala o tom, jak byla s námi na ultrazvuku ve 12. tt. Češtinářka mi to dávala číst a musím přiznat, že mě až dojalo, jak krásně to dcera napsala a jak moc se už na sourozence těší.
A jak už jsem psala v jiné diskuzi, raduji se teď z každého dne a těhotenství si užívám. Beru to jako dar, který přišel sice neočekávaně, ale určitě naší rodinu pozitivně obohatí. A manžel ? Ten se chová tak skvěle, že jsem to ani u jednoho plánovaného těhotenství nezažila. Teprve teď asi dozrál do tatínkovské role, anebo je rád, že bude mít konečně syna, kterého si přál už poprvé.
@nikolpohl V říjnu čekáme chlapečka.Vzhledem k našemu věku,mně je 41 a manželovi 47,jsme už další dítě neplánovali.Já mám z prvního manželství dvě děti 20 a 16 let a manžel dvě dospělé dcery.Ale zkrátka mimčo přišlo,tak musela být i svatba 🙂 Ale můžu říct,že třetí těhotenství si opravdu užívám a moc se na malého těšíme.