Neplánované třetí dítě

keckemet
29. led 2015

Ahoj mamky, vlastně ani nevím co pořádně napsat. Je to týden zpět, co mi vyšel pozitivní test. Neplánovaně. Prožívá to někdo stejně? Děkuji a zdravím

perloocko
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
tarra27
29. led 2015

@keckemet překvapení a v hlavě to,jak to zvládnout? Neznám nikoho kdo by litoval ze ma tři děti.....ale kdybys jsi mimi nechtěla, poloz sama sobě otazku ,zda by jsi dokázala žít s tím,ze by jsi šla na potrat......podle me to musí byt strašně těžké......navíc budeš porovnat kolik by mimi bylo ted když jednomu je tolik a druhému tolik......

Mas manžela? Nejsi na děti úplně sama? Myslím si ze mas jako máma strach jak to zvladnes....a je normální ze ti to není jedno....ale budeš rada ze tři děti mas ;)

evulina77
29. led 2015

@keckemet já taky neplánovaně otěhotněla a máme třetí holčičku. Jsem šťastná, že ji máme, je to usměvavé sluníčko. Prostě to zvládneš, budeš mít třetí dítě. Není to konec světa, je to zázrak a prostě se to mělo stát. Věř si a bude dobře 🙂

keckemet
autor
29. led 2015

@evulina77 A vůbec jsi nebyla zaskocena? Proste normalka? Ja resim, ze bydlime na samote, uz jsem 6,5 roku doma, ted studuju 2.rocnik VS, do toho zavodne sportuju, proste jedno proti za druhym... S klukama uz jsme parta, všechny aktivity spolecne, miminko bude zase krok zpet, ve vsem

evulina77
29. led 2015

@keckemet zaskočená a v šoku jsem byla. Trochu jsem si i pobrečela, kvůli starším holkám, že je svým způsobem trochu okradu o prostředky, o pozornost apod. Pomalu jsem se chystala do práce... Měla jsem trochu strach to říct manželovi, ale on mě podržel. Slovo potrat vůbec nezaznělo a já jsem mu za to vděčná a asi jsem ho začala mít ještě víc ráda. Těhotenství proběhlo v pořádku, malé si teď všichni užíváme. Starší holky mají ségru rády a ona se na ně furt kření. Vím, že to bude ještě větší hukot až bude malá chodit apod., ale co jsme si uvařili, to si i sníme... 😀

anetka1701
29. led 2015

Ahoj. Já chci třetí - plánovaně... Pokud je těhotenství v pořádku, je to dar, určitě bych ho nezahazovala... Co se třetího týká, jde nosit v šátku, kojit, ono se to zvládne :o) Já jsem takto odtahala druhé, zvládla jsem s ní šéfovat stavbě, lítali jsme po výletech, dala jsem všechno úplně v pohodě :o)

romca05
29. led 2015

Já bych tak chtěla potřetí neplánovaně otěhotnět! Fakt, vždycky jsem toužila po třech dětech 🙂 Plánovaně do toho už asi nepůjdem, hlavně kvůli zdravotním důvodům 😒 A taky mám takový vnitřní pocit, že mám být šťastná za dvě krásný zdravý děti a nepokoušet osud... Ovšem kdyby se to stalo, brala bych třetí mimčo všema deseti!

orchidis
29. led 2015

@keckemet Zvládete a budete rádi, uvidíš 🙂. Dítě není překážkou v seberealizaci. Pokud studuješ, jedině dobře, budeš se udržovat a s miminkem akorát odstuduješ, odpromuješ a budeš se moct vrhnout do práce. Navíc, dva kluci...🙂.
Jak to tak čtu, připadá mi to jako dokonalá situace na třetí 🙂. Šátek a croozery asi znáš, tak víš, že ani sport (neříkám vrcholovej) není s miminem tabu. Prostě taky máme víc dětí a naučila jsem se ničeho se předem nezříkat, pracuju, sportuju, užívám si i s dětma 🙂.

teatime
29. led 2015

@keckemet My čekáme neplánovaně druhé. I když jsme chtěli dvě děti a malé samozřejmě chceme, stejně jsem z toho docela zaskočená a prožívám to jinak, než při prvním, kde jsme to čekali. Tak při třetím to už musí být hodně zajímavý. Docela Tě chápu.

teradka13
29. led 2015

Něco podobného řešila i sestra - hypotéka, 2 děti, malé auto, manžel do večera v práci, sama se těšila do práce...a pak pozitivní test...trvalo jí, než se smířila s novou situací,ale teď už je to lepší a už se na miminko moc těší. Víte,za rok, rok a půl už budete parta i s tím nejmenším a uteče to,i když se to nezdá... my se teď snažíme o druhé, nejde to, jedno těhotenství skončilo špatně...co bych dala za nečekaný pozitivní test ☹ 🙂 všechno má svůj důvod!!!

tarra27
29. led 2015

@keckemet krok zpet bude jenom na chvilku, nebo krok zpet....proste že nepujde vše tak jako ted...ale rozumím ti, kluci spí celou noc, mají kroužky, mužete na dvolenou atd....ale za tři roky to bude stejné jako ted...a uteče to .-)

veruska007
29. led 2015

Ahoj, taky jsme čekali třetí dítě, naprosto neplánovaně, nechápu, jak se to mohlo stát 😅 . Ale stalo se... bohužel, o chlapečka jsme přišli. V tu chvíli nám bylo jasné, že tři děti prostě chceme a o necelý rok později jsme se dočkali nejmladší berušky... a teď vím, že je moc dobře, že ji přeze všechno máme, vložila nám do rodiny novou energii... neměnila bych. I když jsem zase zabředla do plínek... vydržela jsem, co to šlo a pak jsem začala více myslet i na své potřeby. Ale skutečně, nelituju.

nechynka
29. led 2015

my taky máme neplánovaně třetího chlapečka 😀 jenom jedna rada - UŽÍVEJTE SI KAŽDÝ DEN - já když jsem to zjistila tak jsem tak týden probrečela, celé těhu bylo takové jaksi nešťastné - nedokázala jsem se tak radovat a těšit,když to nebylo plánované-navíc už bylo naplánovaného úplně něco jiného (chtěla jsem se vrátit do práce, splácíme hypotéku-takže jdeme od výplaty k výplatě a tak jsem se těšila,že si konečně finančně přilepšíme)- na druhou stranu o potratu jsme vůbec neuvažovali-já bych to prostě nedokázala - a teď bude mít to naše neplánované štěstí za měsíc 2roky a když se podívám zpátky? je mi líto každého dne-kdy jsem si to těhotenství neužívala- kdy jsem nehladila to břicho a netěšila se na něho- Honzíček je naše zlatíčko, mazílek a připadne mi,jak kdyby prostě věděl,že má mezi nás přijít 😵 nedokážu si bez něho představit náš život-přinesl nám tolik radosti a štěstí 😵

emisekkk
29. led 2015

já už jsem to tady někde psala, když jsem měla mladá první 2 děti (rodila jsem v 27 a 29 letech), byla jsem mnohdy otrávená, že jsem přišla o svoje - práci, volnost, vše člověk věnuje dětem...však to víme všechny. Naše sousedka od vedle, starší dáma - mi říkala, že děti jsou dar a já to nějak nebrala. V téměř 39 letech jsem porodila dceru a užívám si, ač od 4 týdnů po porodu pracuji, 3 děti je blázinec, domácnost atd. ...dokážu si vyšetřit i čas pro sebe a pro manžela. Kluci jsou famozní - parťáci, mám z nich radost, a teď už vím, že DĚTI JSOU DAR!
Jen mne mrzí, že to čtvrté, už moc neplánované, jsem v listopadu potratila...to by byl teprve hukot!
Ale i tak chápu Tvé pocity a je každého věc jak tu situaci vyřeší, nikoho nesoudím. Jen vím, že když jsem zjitila naposledy, že jsem těhu, ořvala jsem to, už jsem to nečekala, pak jsem se smiřovala a když jsem potratila, byla to strašná, ukrutní ztráta...nikdy bych otmu nevěřila!

somalicats
29. led 2015

Já mám neplánované obě děti, a na rovinu - kdybych otěhotněla neplánovaně potřetí, tak bych se vůbec nezlobila 😀. Ani v jednom případě jsem neuvažovala o tom, že bych se miminka zbavila, i když obě děti přišly v ne úplně vhodnou dobu. Ale jsem moc ráda, že je mám, a neměnila bych.

libara
29. led 2015

Před 8 měsíci se nám takové třetí neplánované štěstí narodilo 😀 . Je to něco úžasného. Každý den děkuju za takové překvápko.

keckemet
autor
29. led 2015

Maminky, to se tak hezky čte 🙂 Moc Vám děkuju za Vaše poznatky, za Vaše sdělení a podělení se a Vaše pocity a osudy....Děkuju Vám 🙂 Už je mi malinko líp 🙂

vera_vila
29. led 2015

@keckemet také jsme počali třetí dítě neplánovaně... Tedy, bylo plánováno, ale později, takže nás to taky dost zaskočilo a překvapilo, ale řekli jsme si, že je přece jedno, jestli se narodí v listopadu, nebo v květnu, hlavně, aby bylo vše v pořádku a bylo zdravé... No, a teď mi tu v postýlce oddychuje 2-měsíční holčička... Jo, mám honičku, po mateřské hned musím zase do práce, ale neměnila bych...

keckemet
autor
30. led 2015

Kamaradka doktorka mi rikala,ze ted po Vanocich vypisuje v ambulanci jednu zadost na ITP za druhou :-/

michalusenka
30. led 2015

@keckemet a pak tu sou ty, co nemuzou mit....to je proste nefer...

keckemet
autor
31. led 2015

@michalusenka ano,to je pravda...ale v zivote je vždycky něco nefer

jantarov
2. říj 2021

Myslíte že nějaké babské rady jak sama zastavit těhotenství fakt fungují? Nebo neni šance bez gynekologa to dítě nedonosit?