Zdravim Vás, mám takový dotaz. Máme s partnerem týden před svatbou a čekáme potomka, on již jedno dítě má z předešlého vztahu,alimenty platí , ale už půl roku dítěti ani expřítelkyni nevola. Muže být nějak stíhán/pokutován za to ze neudržuje kontakt - žádný a jen platí alimenty? Jinak soudem nemá stanovené dny kdy by si měl dítě bravat,jelikož o nej nežádal. Nechceme aby nás ona hledala ani nějak kontaktovala, proto se ptám a děkuji za radu. 🙂
@berenika39 presne, mam stejny nazor. Napsala jsi to perfektne. Njn, nektere zeny jsou fakt naivni, nebo v neco doufaji.....
Takovýho bych si nevzala a ještě osobně s rozběhem nakopla do řítí. A tobě to ještě přijde normální a pokud to chápu dobře, tak ho v tom podporujes? Mám být ostřejší? Radši ne, nebo dostanu ban. Taky budeš pěkný výkvět. Dítě má na otce pravo a pokud on o něho nemá zájem, je to člověk k ničemu.
Urcite to nejde ze zakona vymahat 👍mas predstavu, jak se jednou bude chovat k vasemu diteti 🙄
Chápu vaše impulzivní reakce, ale není to tak ze by se nechtěl starat/vídat s dítětem, ale problém je v ex, jelikož nám každý den vyvolávala i 20x denně a dělala si stále nároky jakoby se nechumelilo a nemohli vklidu žít, proto to bylo jediné řešení. Jinak spolu nemají téměř žádnou vazbu co se tyče vztahu , staral se o nej finančně .
takže to odneslo dítě....nevím, no. Copak ten prcek za to může?
Promiň ale tvůj úvodní příspěvek mluví obráceně. A to že k němu nemá jinou než finanční vazbu je přece špatně a je potřeba to napravit. Mimochodem bereš si chlapa s minulostí, takže ta ex tam bohužel patří a patřit bude. Mají spolu dítě a ty místo strachu jestli na vás někdo nepřijde, že neplní vztahovou část, bys ho měla podpořit, aby se snažil. To že ex dělá problémy není argument, jemu má jít o syna a snažit se sní domluvit a komunikovat. Omlouvají ho jak chceš, ale já se nemohu zbavit pocitu, že mu to vyhovuje. Sama jsi to napsala. No, snad jednou nebudeš na té druhé straně barikády, jakože vzhledem k přístupu partnera je to velice pravděpodobne.
Nemůže, ale pokud není domluva s ex tak aby se s ni dalo domluvit nebo nás neotravovala, tak přestat se ozývat bylo jediné řešení. Malému volal 2-3 x denně pravidelně a když šel spát neměli jsme chvilku klidu anižby zvonil telefon nebo nepipala sms. Proto to bylo jediné řešení prostě to utnout. Nedovedu si představit žít aby nám někdo nedal pokoj, to jsem ještě nezažila, ona i brala prášky na psychiku , ale to není omluva když se s partnerem rozešli aby nám dělala peklo protože je jebla.
Nebudeš jednou ta jeblá ty? Uvědomuješ si to? Dítě není bejvalka, je to jeho krev, to dítě má otce....
Dítě za matku nemůže a je hrozný, že to otec takhle vzdal. Pokud volala tolikrát, stačilo vypnout telefon, zvonění, nebrat.Vyresit to soudně! Jako jasné, že to muselo být otravné, ale vy jste kvůli tomu připravili jedno dítě o tátu. Zkus si představit, že by tvé dítě zůstalo bez táty. A k dotazu, myslím, že pokud platí, tak postihnutelny není.
A jakou v tom má souvislost malý? Aby dala ex pokoj tak od střihne dítě? Proč nedal opatření k soudu? Nepovídej tu pohádky. Vám se to oboum hodí !
Ne, že bych někomu takovou prasárnu přála, ale hlavně se nediv, jestli někdy takhke odstřihne i tebe a tvoje dítě. Pro normálního rodiče nemůže existovat nic, co by ho přimělo vykašlat se na svoje dítě. Ty by ses na svoje dítě taky vy*rala, kvůli tomu, že by tě otravoval tvůj ex?
Hmm... Všechno už snad bylo napsáno. Mně teda ještě napadla jedna věc po posledním autorčině příspěvku - a s takovou jeblou (jak autorka ex nazvala) osobou nechal své vlastní dítě... Pokud si myslím, že matka mého dítěte je narušena osoba, tak se od dítěte izoluju, protože ona mě otravuje... Někdy mě logika některých lidí uvádí v němý úžas..Ach jo...
Pred svatbou a cekate potomka... Gratuluju, urvala jsi super muze. Jo pockej, ty se bojis, zda muze dostat pokutu, ze nema zajem o svoje dite.... Tak to pak ok, jste stejni degeni, good luck!
Než pokutu bych řešila to dítě? Jednou tatínkovi poděkuje, že se na něj vys*al a radši si udělal další dítě s jinou ženskou. Si bude hrát na rodinu od začátku, bez ohlížení na minulost. To bude tatínek koukat , až se najednou bude chtít zase starat, ale dítě ho bude mít na háku. To bude hned v hledáčku poradna, aby někdo pomohl napravit vztah s jeho potomkem.
Psala jsem o “radu” ne o urážky. Po bitvě je každý generál a každý z vás s námi žije a perfektně ví jaký máme vztah a vše okolo. Nestačim se divit kolik zlých a zákeřných lidi žije, každý vidí jen tu jednu stranu. No, děkuji Vám za vyčerpávající odpovědi a přeji dobrou noc ☺️
Mluvím z vlastní zkušenosti 😉 S manželem tímto způsobem přestal komunikovat otec a ejhle za 12 let se najednou objevil jako největší chudák, že za všechno může jeho matka, protože se sní nedalo vyjít a on chtěl mít klid a nemuset nic řešit. Strašně ho celý život miloval a miluje a měli by spolu zajít někam do poradny vyřešit si minulost. 😀 Fakt vtipné představení.
Zakladatelko: Taky se po vasem prispevku divim, kolik zije bezohlednych lidi bez kouska empatie 🙈
Ty jsi to asi nepochopila..... Tady vůbec ale vůbec nejde o tebe. Tady jde o syna z jeho prvního vztahu, který má právo na otce. Jakou zákeřnost v tom vidíš? Tohle má moje kamarádka, až na to že ona není žádný psychopat a milosti vy tatínek (plameny bejk) nemá o jejich děti zajem, protože ho a novou partnerku obtěžovali. A víš co? Takovým jako jsi ty bych pak nechala poslouchat ten usedavy pláč děti a neustále otázky, proč o ně tatínek nestojí a proč je nechce vidě a to ideálně rok, tak jak to má kamaradka... Jestli na to máš žaludek gratuluju, jsi ideální sobec.
Taky je mi líto toho dítěte. Tvůj chlap se tomu neumí postavit čelem? No tak volala stačí si jí zablokovat, nebo si pořídit jiný číslo, nebo volat skrytě. To přece všechno jde.
Presne kvuli takove krave mam se svym otcem vztah uplne na hovno. Protoze je to blb, kterej odesel za zenskou, ktera se ho snazila rozestvat s jeho detma a zarlila na me. Jak se vubec muzes na neco takovyho ptat? Zaslouzila by sis, aby se ti stalo to same. Jezkovy, to jsem se nasrala.
I kdyby co píšeš o bývalé byla pravda, vem si, ze tvůj skoro manžel utnul jakékoliv vídání a komunikaci se svým vlastním dítětem protoze ho bývalá obtezovala...chápeš na co tu všechny narazime? Ze obětoval své vlastní dítě za své pohodlí...všechno jde řešit. Mohl chování byvale řešit přes PČR, ospod, mohl zažádat dite do sve péče, domluvit si dny styku, mohl resit mediatora atd proste mohl bojovat...tech moznosti je cela řada ale nejzbabelejsi a nejsobectejsi řešení je ignorovat sve vlastní dite protoze byvalka otravuje...až budeš mít vlastní děti, možná pochopíš...
Tohle je vážně hrozné 😥 vypovídá to mnoho o charakteru tveho budoucího (ex) manžela..preji brzký střet s realitou..
Zakladatelko umíš si představit, že by si jednou půl roku neviděla svoje vlastní dítě, nebo že by si ho neviděla nikdy?
Tvůj budoucí manžel je obyčejný s*áč. Vykašlal se na svého potomka a bude se zbaběle vymlouvat na ex. On si neumí zjednat pořádek? Neumí ex nastavit hranice?
Hele, ty budeš cely život žít s tím stínem, že to může jednou udělat i tomu vašemu dítěti! A za další, bacha na boží mlýny..
No tak to je mazec, bohužel souhlasím se všemi ostatními.
Já mám něco podobného, od mého partnera ex manželka kope stále okolo sebe,telefony kvůli kravinám, občas nějaký zprávy ale nikdy by nás nenapadlo že by se nezajímal o děti, děti k nám jezdí a jezdit budou!
Asi se trochu nad sebou zamyslete jak by bylo vám kdyby vaše dítě vyrůstalo bez otce!
Narozdíl od ostatních mám osobní zkušenost: přítel má s ex děti tři. A řeknu ti to asi tak: kdyby o ně nejevil zájem, kdyby je nechtěl vídat a být s nima, starat se o ně i jinak než finančně, rozhodně bych s ním dítě mít nechtěla. A to mu jeho ex taky ztrpčuje život jak může a před dětmi ho neskutečně shazuje a štve proti němu.
Nejsem právník, ale podle mě, pokud na dítě platí, není nijak postihnutelný.
Co se týče nějaké etické a morální stránky věci, tak na to ti tu holky dostatečně odpověděly. Souhlasím s nimi, že utnutí vztahu s dítětem byla ta nejhorší a nejpitomnější možnost, jakou mohl zvolit. Měl si u soudu vyžádat přesný rozpis, kdy bude mít dítě v péči a to dodržovat. Vypnout si zvonění a nereagovat na x-tý telefonát od ní.
Můj manžel by skončil na antidepresivech, pokud by nemohl vidět svoje (naše) dítě. Nerozdýchal by to. Protože svoje dítě miluje. Stejně jako každý normální rodič (ať žena nebo muž).
Ja bych nebyla zdaleka tak radikální. Umím si představit důvody, proč nechtěl mít s ex nic společného. Ale oni už nikdy nebudou dva cizí lidi, protože mají dítě a to dítě za rodiče nemůže. Být tebou, Sednu si s mužem a měli byste se pokusit nějak obnovit vztah. Synek bude mít brzo nevlastního bráchu nebo ségru, berte to jako příležitost. Jak tu zaznělo, obtěžování ze strany ex lze vyřešit vypnutím zvuku nebo celého mobilu, nezvedanim hovorů častěji než jednou denně a jen v rozumné hodiny.
Postižitelný není, ale je to škoda odstřihnout se od dítěte kvůli špatným vztahům s matkou.
@michaela666 to jsem taky zažila. Táta nás odstřihl, protože měl novou rodinu, paní měla dcera s předešlého vztahu a pak se jim narodil syn. Táta mi pak říkal, že si to máma přála aby se s námi přestal stýkat, a podle mě se mu to hodilo, že měl doma klid. Protože kdyby mu fakt o nás šlo, tak ten kontakt nedstřihne. Když mi máma zemřela, tak jsem chtěla ten kontakt s tátou otužit, a naivně jsem si myslela, že on bude chtít taky, když nám zbyl už jen on. Taky mi říkal, jak na nás pořád myslel, a jak je na nás pyšný, jak si v životě vedeme, ale to je celý. Už o nás vůbec nestojí, má chatu, a mně bylo blbý se k nim vnucovat na návštěvu, a jeho to za celých 7 let, co tady máma není nenapadlo. Dorazil to letos, když jsem u něj čekala útěchu, protože mě čekali nějaké zákroky, a místo i jen blbýho, to dobře dopadne, neboj. Mi napsal, že se s tou svojí mají báječně, že si užívají na zahradě, a že mladý (jejich syn s rodinou, můj nevlastní brácha) k nim jezdí na víkendy. A já si říkám, vždyť mi s mým bráchou jsme taky jeho mladý, a nejezdíme k němu. Má od nás celkem 5 vnoučat, a jsou mu stejně ukradený jako my 2.
Hrozně moc mě to mrzí, že vlastně žádnýho tátu nemám, a kontakt s ním jsem ukončila, nebavilo mě se mu pořád vnucovat, když stejně o nás nestojí.
Jo a o moji mámě taky říkal, že byla blázen. Možná měla nějaké psychické problémy, ale v té době se to moc neřešilo, a místo aby ji pomohl, tak se na nás vykašlal a šel za jinou. Máma, když zemřela, tak vlastně zemřela nenávisti k němu, protože na nás na děti se vykašlal.
A ještě dodám, i když podle něj máma byla vyšinutá, tak nás vychovala dobře, a byla to ta nej máma na světě, která na nás byla pak celou dobu sama. Já ji za to obdivuju ❤️.
@kridav To je mi líto. Sama jsem si takovou situaci neuměla představit. Mám to štěstí a rodiče pořád spolu. I když jsme neměli peníze na dovolenou v zahraničí a drahé oblečení, vždycky pro nás udělali první poslední, abychom měly se sestrou krásné dětství a hromadu zážitků. Brala jsem to jako samozřejmost, protože každý rodič chce pro dítě to nejlepší... Nepochopím, jak se může člověk vykašlat na své dítě. Když nevím, jak vyrůstá, jestli je zdravé nebo nestrádá.
Vždycky mě chytne taková zlost, když vidím jak to manžela mrzí a trápí.
První rodinné vánoce zažil, až se mnou. Naši ho pozvali na svátky a mi večer děkoval, že mohl být s námi a takové vánoce zařídí i našim dětem. Já brečela jak želva jaké musel mít asi dětství s vědomím, že tátovi nestojí ani za blbý telefonát a malý dárek.
Kolikrát se snažil navázat vztah s otcem, ale protože měl novou rodinu tak neměl zájem. Prostě totální ignorace nebo pubertální výmluvy - nakonec se mi schůzka nehodí, musíme jet tam a tam a nedá se to odložit. Teď ho ženská oškubala o všechno, rozvedla se s ním, našla si mladšího chlapa a najednou, když je sám si vzpomněl na syna. Do toho čekáme jeho první vnouče, tak čekám že se začne vnucovat ještě víc. Rozhodnutí nechám na manžela, jestli to zvládne hodit za hlavu a přijmout ho.
Nepochopím ženské, které si najdou rozvedeného chlapa s dětma a nenápadně na něj tlačí, aby přerušil kontakty s původní rodinou. Což nemusí být příklad zakladatelky, ale spíš obecně.
Má dítě, a nevolá, neozývá se? Nekontaktuje ho? Nechce se s ním vídat, být jeho táta? To samé může udělat i tobě...přeci nejde o ni, aby vás nekontaktovala, ale o to dítě, které má tátu a neví o něm.....