ahoj všem,
nevím jak začít - mám nejlepšího přítele (už od dětství), vím o něm "téměř" vše, když začal chodit s mojí mladší (o 4roky) sestrou, byla jsem spokojená, je to hodný, spolehlivý člověk (- neměl to v životě jednoduché - matka ho vychovávala sama, měl spoustu náhradních tatínků, kteří občas pili, občas uhodili .....atp.) takže vím, že cca v 18-ti letech podstoupil vasektomii (nevím jestli jsem to správně napsala) - nechěl by prý jednou zklamat jako rodič....vím to, myslelal jsem, že to ví i má sestra, nikdy jsme se v tom nepitvali ani jsme o tom nemluvili - před 4 roky se vzali - a od tý doby sem tam někdo nadhodí, kdyže bude miminko a takový ty kecy, ségra vždycky odpověď zahrála do autu, jako že má spoustu zvířat, který jí stačí , nebo že si půjčí děti moje, nebo že má ještě spoustu času....atp.
Nedávno mi při vaření povídá, že by příští rok chtěla vysadit antikoncepci a že by se začali pokoušet s manželem o mimi - byla jsem jak v jiříkově vidění, ona nic neví, neví, že její manžel nemůže mít děti (aspoň si teda myslím, že tento zákrok je nevratný...), já to vím a co teď....mám jí to říct, nebo ne, jsem strašně zmatená, přítel a sestry manžel se o tom se mnou odmítl bavit, ale potvrdil mi, že ona to neví....Není to třeba taky na anulování manželství - zatajení zdravotního stavu ???
ahoj hronka, no to je teda situace 😖 , ale já bych to ségře řekla. A kamarád je pěkný jelito - dělat v 18 letech takováhle nevratná rozhodnutí 😠 , chudák ségra 🙄
ahoj, co bys mela delat je jen tezko radit, nicmene pravne - na zadost kterehokoli z manzelu je podle me mozne vyslovit neplatnost manzelstvi (uvedeni v omyl ve veci, ktera zapricinuje nemoznost naplneni ucelu manzelstvi)...
je to hodne tenky led a navic tak osobni, ze bych se jim do toho radsi nepletla... 😔
no já bych to teda taky řekla nejdřív jemu je to teda hnusný když jí to neřekl tak zásadní věc 😒
našla jse tohle:
Jak se dá sňatek anulovat?
Máme pro vás špatnou zprávu: NEDÁ. Ve chvíli, kdy řeknete své ano a oddávající prohlásí vaše manželství za právoplatně uzavřené, nemáte šanci. Anulovat sňatek by se teoreticky mohl pouze v případě, kdyby se prokázalo, že sňatek byl uzavřen nedobrovolně a pod nátlakem (ale to by vám musel ženich držet pistoli u hlavy). Proto si raději dobře rozmyslete, než řeknete ANO. Pak už vám zbývá jen rozvod.
Ze statistik vyplývá, že na 52 374 manželství, uzavřených v roce 2001, bylo v témže roce 31 586 rozvodů. Každý den soudy ukončily víc než 80 manželství. A to není zrovna pozitivní zpráva...
nikka: ja myslim, ze by to slo, ale bylo by to samozrejme na soudni rizeni, nicmene to je i rozvod, ze....
xmarg : já jsem si kdysi myslela že do určitých dní po svatbě se sňatek anulovat dá, ale asi je to blbost, že jo?
jo, ale blbost celkem rozsirena.... 😀 ja myslim, ze to tak je v nekterych statech v usa a pod vlivem americkych serialu se dost lidi domniva, ze je to tak i u nas....
Chápu to tak, že když se anuluje sňatek, tak je to jako bych se nikdy nevdala a nejsem tudíš rozvedená, ale stále svobodá 😕 ??? 😉 Ale myslim si, že se s tím nikdo nebude zabívat a radši doporučí rozvod ...
No on bude muset stejně s pravdou ven, ne, až se budou nějakou dobu snažit a ono nic a půjdou pak třeba k odborníkům - tak se na to přijde, ne? 😕 To si vůbec neumím představit, jak bych se zachovala já. Nechápu proč jí to neřekl než se vzali, přece bylo jasný, že jednou bude (budou) chtít dítě 🤐 . Na anulování manželství to podle mě možná i je, ovšem předpokládám, že ségra ho miluje. Otázka je, jestli ho bude milovat i až se tohle dozví 😒 😅 . Ježiš, to je jeliman, ten chlap ☹ 😠
xmarg...já to má právě asi taky z filmu nebo z nečeho..nevim kde jse to vzala 😅
jasny, po anulovanym snatku jsi neposkvrnena a svobodna, jako na zacatku... 😎 trochu problem by zrejme byl s panenstvim, ale to uz dneska stejne nikdo neresi.... 😀 😀
ale kdyz se na to podivam jako ze by se to mohlo stat me, ja bych ho snad zabila..... na duvere stoji vztah, ne?? 😅
xmarg - ono i to panenství se dá chirurgicky vrátit 😀 😝
jab: ale to uz jsme v trochu jinych sferach.... 😀 😀 nebo mozna i casoprostorech.... a pak, ze nejde vratit cas....
no jasně že je to tele - nechat si udělat takovej zákrok (vůbec nechápu, že mu ho v 18-ti letech provedli) ale on 100% ví,a věděl, že děti nikdy nechce a co kdyby potom jeho manželka někdy dítě chtěla, on ne a ona by prostě jen vysadila antikoncepci a jemu nic neřekla, otěhotněla by....pak by dítě měli a přitom on ho nechtěl a mohl by jako rodič zklamat - když jeho rodiče taky zklamali....moc tomu nerozumím, ale když jsem mu naznačila, že když jí to neřekne sám, udělám to já, tak se mi jen vysmál, že mi buďto neuvěří a on řekne,že to není pravda, nebo řekne, že jsem to taky celou dobu věděla (což má pravdu) a neřekla jsem jí to - jenže já myslela, že to ví....je to celý zmatený a jak znám ségru - bude trvat na anulování sňatku - už kvůli majetkovýmu vypořádání...
xmarg - no fakt, známý je plastický chirurg a několikrát už tohle dělal 😀
hronka - takže on to dítě nechce ani teď (příští rok)? Chápu to dobře? 😕
hronka: Pokud nemá v plánu jí to říct, tak jí to musíš říct ty. A hned ji řekni, žes to věděla celou dobu, ale že jsi nevěděla, že ona to neví. Být na sestřinem místě, tak by se mi nelíbilo, kdybys to tajila dál.
Jab: treba jako darek manzelovi k vyroci svatby? 😀
jabber - jasně že miluje - zatím 😠
A ještě tvá sestra úplně zbytečně do sebe cpala to svinstvo 😠
hronka a je to 100% jiste ze ten zakrok podstoupil? nelhal tehdy taky? kdyz lze ted, mohl i predtim, ne?
jabber - on nechce mít děti nikdy, ani s ní ani s nikým jiným....
ona taky dřív byla taková že děti spíš neeee.....ale přece jenom už jí bylo 26, všechny kamarádky děti mají, a asi začali taky biologický hodiny tikat....firma je slušně rozběhnutá a zajetá....a teď tohle
xmarg - no asi i to by šlo 😀
hronka - ježiš a věděla ségra, že si bere chlapa, co nikdy nechce děti??? 😕
lukin - to ze mě vypadlo taky, když jsem mu nadávala, že jí to neřekl.....
josefa - nevím, myslím, že tenkrát mi nelhal, vlastně mě nelhal nikdy (si myslím) a tehdy se ségrou ještě ani nechodil....
jabber - jasně že věděla, že zrovna k dětem moc netíhne, ale jsou mladý, myslela, že časem k tomu prostě dospějou - ona taky léta říkala, že děti nechce, možná že někdy....no a teď to někdy asi přišlo
no ja vim ze se mi ted nikkous vysmeje 😀
ale on jako normalne ejakuluje po te vasektomii, ja teda nevim jak to chodi?
jo, normálně ejakuluje, ale v ejakulátu nejsou spermie - prý - nevím, nemám vlastní zkušenost - ale předpokládám, že kdyby neejakuloval, že by si ségra snad za ty roky všimla, že je něco jinak 😀
Já bych řekla tvému švagrovi, že pokud to tvé sestře neřekne do určité doby on sám, tak to uděláš ty! Nechová se fér, to je hodně důležitá inforace do budoucnosti a já se tohle dozvědět, tak se asi rozvedu. Hlavní důvod by byl to, že se můj muž neobtěžoval zdělit mi tuhle zprávu 😔 Včem bude lhát a zatajovat informace příště? 😲