Německy jako samouk, máte zkušenost?

shannondrake
24. říj 2016

Velmi ráda bych se k mé angličtině začala učit ještě německy. Jsem ale úplný začátečník. Nechce se mi ale utrácet za výuku a ráda bych se naučila sama jako samouk. Manžel trochu německy umí a tak by mi mohl občas pomoci. Anglicky už se jako samouk učím několik let. Vyhovuje mi to nejvíce, protože jsem poměrně introvert. Z angličtiny jsem, narozdíl od němčiny, už poměrně dobré základy měla. Máte s tím některá zkušenosti? Nedoporučili byste mi nějaké knížky?

kaccistar
24. říj 2016

ja by som doporučila program rosetta stone. http://www.rosettastone.eu/lp/h1/?pc=dop&langua... v USA ho bežne používajú pre deti expatov, aby sa rýchlo naučili anglicky. Dá sa ale zvliť akýkoľvek iný jazyk.

shannondrake
autor
24. říj 2016

To je poměrně drahé, i když dlouhodobě asi ne. Spíš jsem myslela nějakou učebnici. Na internetu je hodně poslechu a za rohem máme knihovnu, kde mají zjednodušenou četbu, ale když nemám žádné zkušenosti s jazykem, tak musím někde začít.

78marcela
24. říj 2016

Klasika, Sprechen Sie Deutsch. Pokud jsi zacatecnik je to ceska ucebnice, gramatika vysvetlena v cestine, dost cviceni na dril..
Ale poslechy tam stoji za houby, takze to pak s necim zkombinovat.

veronicka89
22. bře 2023

Ja bych zkoušela kombinaci knížky a nějakého seriálu