Cítím se trochu pod tlakem. Ze všech stran mě bombardují úspěšné a schopné ženy. Studují, učí se jazyky nebo se třeba realizují v nějaké tvorbě. Je to úžasné a moc jim fandím, ale mám takový pocit méněcennosti, když nemám potřebu se realizovat. Má práce je jednotvárná a monotónní, ale baví mě a jsem ráda, že mě nestresuje (jsem hrozný stresor). No a co dělám dále? Baví mě číst, pravidelně cvičím, mám ráda procházky a cestování, ráda koukám na filmy a seriály. Mám ráda svůj život, ale ve srovnání s ostatními mi přijde jako bych se flákala a málo na sobě pracovala. Máte někdo podobný problém? Je špatné žít takový život jaký žiji? Poraďte prosím.
chápu, jak to myslíš..a mám to podobně, spíš to uklidnění /a spokojenost sama se sebou/ ke mě přišlo s věkem, bezdětná jsem se o hodně víc věnovala práci, časově i jinak náročné...a nejdůležitější pro mě je, že jsem spokojená, jsem to já....doma, v klidu, s knížkou, u rodiny, na výletech, třeba pod stanem..jediné, co mě zasáhlo je kuchtící šílenství, to mě baví..lehce to dráždí manžela, protože je sportovec, jakýkoliv sport začne dělat, daří se mu, bez pohybu nemůže být a těžko chápe, že já ano..ale už si zvykl /zkouší mě dostat na kolo/.
Podle toho, co píšeš, že tě baví, bych řekla, že jsi introvert a těmto lidem stačí ke štěstí jejich vlastní prožívání, prostě žijí sami sebou, většinou si vystačí sami a dávají velký důraz na kvalitní vztahy, kterých nepotřebují hodně. To, že se věnují činnostem jako četba, filmy, procházky, pak může vytvářet dojem, že jsou vlastně málo aktivní navenek ve srovnání s ostatními. Ale je to naprosto fuk. Důležitá je jejich vlastní vnitřní spokojenost se sebou samými (což se týká vlastně kohokoli). Vůbec bych tohle neviděla jako problém a myslím si, že žádný život nelze hodnotit jako špatný nebo dobrý, každý život je prostě jedinečný, problém způsobuje jen to, když se člověk začne srovnávat s těmi druhými. A je pravda, že k tomu dojde člověk až věkem, že se prostě najde a je se sebou spokojený.
Ahoj, já myslim, že už si se dávno realizovala tím nejlepším způsobem 🙂 Přesně jak píše
@anansie40 - vnitřní spokojenost.. Někdy mají lidé tzv. "všechno", ale šťastní nejsou, pořát se za něčím dál honí..a myslí si - až ze mě bude toto.. až budu mít tamto.. ... tak budu šťastný.. Hledají to svoje štěstí a pravdu někde venku, mimo sebe, mimo své nitro - já s oblibou říkám, že tohle nejsou Akta X a pravda není tam někde venku 😀 Máš obrovský štěstí, protože JSI v přítomnosti a doopravdy žiješ 😎
Jestli jsi spokojená sama se sebou, pak rozhodně nic neměň. Jsem stejná jako ty, akorát teď na mateřské, ale jinak knížka, kolo, film. Žádný diskotéky ani flámování mi nikdy k srdci nepřirostly, kamarádky jsou spíš známé a radši než s lidmi jsem sama- teď s malou. Nic si z toho nedělej a buď ráda za to, jaká jsi a MĚJ SE RÁDA 😀
@shannondrake Dobrý den, já si nemyslím,že žijete špatně. Jste spokojená se vším,co děláte,s prací,osobním životem... a tak je to přece správně. Každá žena přece nemusí studovat,podnikat,vést úspěšnou firmu nebo pořádat noblesní večírky. Proč? K čemu? Já mám taky jednotvárnou práci,žádný karierní růst opravdu nehrozí,ale taky mě baví a neměnila bych. Nemám potřebu někomu nebo i sobě něco dokazovat a pořád se snažit dělat něco víc,být strhaná a nervozní. My třeba máme čtyři děti,tak to prostě beru tak,že je mi dáno být matkou,snad i dobrou,to musí posoudit děti 🙂 Co bych měla chtít víc? Mám skvělého manžela,rodinu,tak jsem to vždycky chtěla a jsem za to vděčná a děkuji Bohu za to,že to tak je. Vždyť takové ty každodenní drobné maličkosti,vlídné slovo,pohlazení,jednička některého z dětí,školní besídka,pochvala za dobrý oběd,procházka nebo rodinný výlet na kolech,jsou přece naprosto dostačující!! Možná pro někoho žiji nudný život,ale pro mě je to to pravé. Myslím,že jste úplně normální a není třeba podléhat nějakým splínům jen proto,že někdo ve Vašem okolí dodělal VŠ nebo povýšil v práci. Určitě žijete skvěle,Váš život za Vás nikdo jiný žít nebude a nemusíte nikomu nic dokazovat nebo se nějak ospravedlňovat. Hlavně buďte v pohodě,šťastná,veselá a optimistická a soustřeďte se na sebe a své blízké. Nikomu jinému do Vás nic není. Přeji hodně štěstí v životě,hlavu vzhůru a pěkný den!! :D Vždyť spoustě lidem na Vás záleží a mají Vás rádi právě proto,jaká jste a jek žijete... 😉