Nemá žádné ambice. Jaký na to máte názor?

licipi
28. zář 2020

Zajímal by mě váš názor na muže, kterého jsem potkala. Bydlí v Praze v maličkém bytě o jedné místnosti, kde má jen matraci a malou televizi. Nemá žádné úspory, platí alimenty na jedno dítě a žije od výplaty k výplatě. Pracuje manuálně. Na vše říká, že takhle to stačí. Tahle práce mu stačí, postel nepotřebuje, protože takhle to stačí. Když s ním mluvím o budoucnosti, tak říká, že s ženou by žil jinak. Já mám svůj hezky zařízený byt, ale nevím, jestli je rozumné být s mužem, který tahle žije.

xxx3d
28. zář 2020

Myslím, že víc než to, že nemá žádné ambice, tak nemá žádné peníze, jako navíc, takže proto ta univerzální odpověď, že tak to stačí.
Jestli je rozumné, jít do vztahu s takovým mužem, si musíš odpovědět ty sama, peníze nejsou vše, ale taky když nejsou žádné, není to výhra.

shaun40
28. zář 2020

Když není nekdo materialista tak to neznamená že je špatný.Zajímal by me jeho charakter,vystupování.Vetšina chlapu zařízení neřeši nekteři ani oblečeni.Když pracuje manuálne po zaplacení alimentu a nàjmu mu moc nezbyde.Asi jí kde se dá restaurace nákupy polotovaru atd. a to leze do penez.

mimi1004
28. zář 2020

Tak samozřejmě že s ženskou by žil jinak. Která by s ním takhle chtěla žít? Peníze nejsou vše, ale bez nich to taky nejde. A teď si představ, že by ta žena s ním otěhotněla...

emamaira
28. zář 2020

Myslím, že hodně chlapů si nepotřebuje budovat útulný byteček. Vidim to u bratra, jak bydlí po rozvodu. A ve většině domácností co znám, tak se stará o hezký byt zena. Takže věřím, že s ženou by žil jinak a rád. Spíš by mě zajímalo, proč žije od výplaty k výplatě, umí hospodařit s penězi? Má schopnosti na lépe placenou práci?

letalnica
28. zář 2020

@licipi Tak jestli je ten malý byteček skutečně jeho, zas takovej outsider to není 🙂 Mít byt, ač malý, v Praze, je celkem výhra 🙂

licipi
autor
28. zář 2020

@emamaira má tak malou výplatu, že mu to stačí jen nájem, alimenty, jídlo a další výdaje.. Jinou práci prý hledat nebude, lepší by stejně prý nesehnal.. Má tam asi 24000 čistého..

licipi
autor
28. zář 2020

@letalnica není jeho, platí nájem

alcar
28. zář 2020

Jde o to, jestli se prizpusobi tvym ambicim/potrebam a bude te v tom podporovat (at uz zucastnene nebo se k tomu nebude vyjadrovat a tolerovat to) nebo te v tom vubec nepodpori, bude te odrazovat od nakupu veci do domacnosti, sem tam si vyrazit na vylet, dovolenou, nakup noveho auta apod. Pokud by mel tendence mluvit po zbytek zivota tak, ze je vse zbytecne a nebude chtit koupit ani nove povleceni, ze to stare s dirama vystaci jeste na dalsi tri roky, tak bych vzala nohy na ramena a utekla. S takovym poustevnikem bych fakt nebyla.

kamino
28. zář 2020

Otázka - chceš hnízdit, nebo se pobavit? Pokud ti tikají biologické hodiny, nešla bych do toho - pokud chceš riskovat to, že možná ztratíš nějaký čas v neperspektivním vztahu, jdi do toho..

ruzenka95
28. zář 2020

No, to je zvlastni dotaz. Muzu se zeptat kolik ti je a kolik je dotycnymu? Ja osobne bych do toho nesla, nebavilo by me zit od vyplaty k vyplate a vadilo by mi, ze se muz nesnazi delat neco vic proto, aby to zmenil. A dalsi vec co by mi vadila je, ze uz ma dite. Na druhou stranu, kdybyste se po case k sobe nastehovali, prece jen by zbylo z jeho vejplaty vic penez. No, spis bych neztracela cas a poohledla se jinde. Povyrazeni ok, na vztah ne.

fandysek_1
28. zář 2020

@licipi taky jsem jednoho takového znala a brzy pochopila, že je to ztráta času. Sex dobrý, ale pak jsem se šla vyspat do své postele. Vzala jsem si pracovitého chlapa, který sice bydlel v době seznámení v pokoji v domě rodičů, ale za těch společných x let máme vlastní dům a stará se o nás opravdu dobře. Jen jsem od něj nikdy neslyšela, že to stačí a víc nepotřebuje.

ariadna12
28. zář 2020

Neuzivi Te ani rodinu.

kwk
28. zář 2020

To staci... presne tohle rikaji lide kteri nemaji dostatek financi a nechteji to zmenit.
Vyhovuje mu to.
Uz jen to, ze jsi napsala tento dotaz vis, ze to do budoucna muze byt problem a opravdu bude.
Ano, zena domov vysperkuje a zutulni, ale ver ze financovat to sama chtit nebudes a on se k tomu mit asi nebude.
Protoze to co ted ma bude stacit...

ilema
28. zář 2020

@licipi já vím, že Praha je Praha, sama jsem tam hodně dlouho žila a pracovala jsem ve velkém vydavatelství a plat jsem měla téměř stejný, za mě to tak málo není. Teď žiju v kraji, kde by takové peníze byly hodně slušný plat. Jinak ne každému záleží jen na financích a někdo může být životem zklamaný a když se není pro koho snažit 🤷‍♀️ Srovnání možná bude pro někoho nebe a dudy, ale ty každý páteční večer, který plánujes doma, se namaluješ, hodíš se do gala a pak sedíš u televize, nebo se snažíš vypadat dobře, kdyz jdeš zrovna na rande? Jasně jsou také co bez líčení nevyjdou ani s košem, ale ty nemyslím. Prostě někdo potřebuje nakopnout, mít vidinu toho, že to má smysl. Ja osobně bych tomu šanci dala.

cherie24
28. zář 2020

@licipi můj ex má taky takové názory. Žili jsme spolu pouze rok, když jsem otěhotněla a celou dobu jsme se o všem hádali. O nábytku - já chtěla velkou skříň pro nás všechny, on chtěl dovést svou skříň, která byla malá i jemu, ale stačila by nám ... O autě - obě rodiny přes 100 km daleko, ale stačila by nám stará rezavá felda, co by ani neměla projít technickou, tam by jsme naložili dítě a jeli, však nás rodiče taky odvozili ve starých autech, o výbavě - nechápal vůbec, že jsem si chtěla koupit šátek za 2 tisíce a koupil za 3 stovky šátek se slovy to aby jsi neutrácela za kraviny, nebo mi chtěl vnutit starý kočárek rezavý, vyšisovaný, který měli 4 roky ve sklepě známí, však kočár jako kočár, proč bych s ním nemohla jezdit po velkoměstě. Peklo, na ničem jsme se neshodli a teď o mě všude mluví jak jsem rozhazovala prachy, kde se dalo za úplné kraviny, všechno bylo po mém a po něm jsem chtěla ať solí prachy. A to jsem do společného bytu dala všechny své úspory ☺

licipi
autor
28. zář 2020

@ilema v Praze to dobrý plat není, když nájem malého bytu vyjde na 16000 plus poplatky.. Dobrý, ve dvou se to utáhnout dá.. Ale já už jsem ve věku, kdy uvažuji o potomkovi.. Jak by nás uživil? Tváří se a nemá problém s kupováním nových věcí, pokud by to bylo společné, ale nechápu, kde na to chce vzít.. Takže on je pro, aby se koupilo tohle a tohle, ale aby to nedopadlo jako u vztahu minulého, kdy si také bývalý přítel naporoučel do společného bydlení spoustu věcí, ale platila jsem to já, protože byt by v případě rozchodu zůstal mně..

dixi86
28. zář 2020

Tak zalezi na vice vecech. Nekomu to pro jeho potreby opravdu staci a je spokojeny, dokud nezjisti, diky treba zene, ze se da zit lepe, v hezcim bydleni,...problem vidim v tech penezich, ze zije od vyplaty k vyplate a nema potrebu mit svoje a vice. Otazka je, zda by zena neco zmohla nebo je to zarytec. Muj manzel mel, kdyz jsme se poznali, nic, pro me hruzu, ale mel svuj dum, nemel dluhy vyjma hypoteky, rekonstrukce v ramci moznosti a stacilo mu to. Na vic nebylo. Ale ja byla zvykla na neco, dokazala jsem ho zmenit a budujeme spolecne nas sen. A muzu rict, ze jsem na nej sakra pysna, co sam, jen s popostrčením, dokazal. A ted po letech, kdyz vim, z jakych pomeru je a v cem zil, jsem rada, ze jsem to nevzdala a dala sanci cloveku, ktery byl pro vsechny looser, jen proto, ze nemel VS a jak zil. Ale vedela sem, ze to bude skvelej tata a je to dobry clovek, kterych uz moc na svete neni.

shaun40
28. zář 2020

@licipi Musíš si najit chlapa který vydeláva víc penez.Já žila z ex mela jsem 7600kč rodičak on jako řidič autobusu mél 19000kč platby jsme meli 11000kč .Na živobytí nám zústavalo cca 14000 neco jsme dávali do benzínu.Kupovala jsem oboum detem pleny a UM tak nám zbylo celkem asi 12000kč a to nám bohate stačilo .Záleži jak si naročna.Ja jsem samoživitelka a každý mesic pujčuji kámošce do výplaty na jídlo a to mají z mužem přes 50000kč mesične za byt a poplatky dávají 10000kč mají jedno díte a ona vše utrati.Má plné almary klumpu ,kabelek,bot a blbosti.Každy ctvrť rok kupuje krávoviny do bytu sedí u netu a objednáva soboty nedele beha po metropoly.Hadru má tak na tři životy.Ja mám penez málo a jsem spokojená mám vše co potřebuju.Každy máme jiný životní styl.Né každý chlap přinese domu 50000kč nebo znám kluka IT technik bere 130000kč ale ten je na vzhled a vzdeláni partnerky náročný žije sám má jen občasné sexíky ponevadž mu žádna není dobrá .

shaun40
28. zář 2020

@licipi Ja koukám že asi partnera menit nebudeš čekáš miminko .

klokanka31
28. zář 2020

@licipi Takového nebrat ani náhodou.

meronym
28. zář 2020

@cherie24 Uplne chapu, ze je ex. To by mne zabilo... tedy takhle. Muj muz byl vlivem vychovy neco podobneho, ale mel ambice a byl formovatelny. Za ty spolecne roky nastesti pochopil, ze laciny - dvakrat placeny a hlavne, ze je prijemne zit v hezkem prostredi, slusne se oblect...

letalnica
28. zář 2020

@meronym Můj ex mi třeba řekl, že Bulharsko pro kluka je zbytečné a že my jako malí taky k moři nejezdili. No, je to Mořský koník, kdyby to nepotřeboval, nikdo mu to neschválí, ale pro jeho otce je to zbytečnost a proto nepřispěje, protože s tím nesouhlasí. Smutný.

zuzineckah
28. zář 2020

@licipi určitě by žil jinak s ženou, která má svůj hezký zařízený byt😉

mariegroth
28. zář 2020

A mate si co rict? Mate spolecne zajmy?

Neznam te, ale myslim si, ze ty nejake ambice mas a bavi te v zivote se nekam posouvat. Podle me to vubec neni o penezich, ale spis o tom, ze mate jinou povahu.

smarket
29. zář 2020

Když jsem poznala manžela, žil ve spolubydlení v pokojíku 2x2 😁 taky mu všechno stačilo, neměl ani úspory ani ambice. Teď je plnohodnotý otec, manžel i živitel rodiny. Neměl pro koho fungovat, potřeboval svojí rodinu a teď je to strašně pracovitej a dovolím si říct, že i o dost šťastnější člověk. Dala bych tomu šanci jestli s ním chceš být a máš ho ráda. Pokud si i prošel rozvodem a tak dále, tak je dost možné, že je to takové to mezidobí než chytí druhý dech a znovu se nastartuje. Ale zkus to s nim probrat, myslím si ,že když mu odhalíš svá očekávání do budoucna, ukáže to jestli jste v tomhle směru kompatibilní.

westie
29. zář 2020

Kdyz odhlednes od penez, ma v zivote chut neco menit, vymyslet, delat? Nebo mu vyhovuje, ze nejak se zaridil, aby nebyl pod mostem a zbytek uz ho nezajima? Ma nejake zajmy? Ma vubec chut do zivota?
Zkus si predstavit, ze jeho zivotni model predate vasim detem, libi se ti to? Neberim na to, ze se clovek dokaze tak radikalne zmenit, urcite se nezmeni kvuli diteti. A aby se pak vase rodina nekam posouvala, budes to neustale tahat ty a on bude stale jen rikat, ze takhle to staci.
Taky zalezi, co chces od zivota ty, jak moc akce potrebujes. On asi nebude moc akcni typ, kdyz vse dosavadni mu staci.
A penize? Na Prahu vydelava opravdu malo, dlouhodobe to na slusne uziveni rodiny neni.

pavlinar
29. zář 2020

Kdyz jsem potkala manzela, zil v podobnem byte. Ale ambice teda mel a sel si zatim. Takhle jak ho popisujes by me nezaujal

irmamala
29. zář 2020

To není o ambicích, uživit sebe a rodinu je nutnost. Výše platu mi nepřijde tak zoufalá, záleží, jaké má vzdělání, jestli není na hranici svých možností. To, jak nakládá s financemi je důležitý ukazatel, ale neměl by být jediný při výběru partnera. Spíš by mě zajímalo obecně, jak se staví k životu, jak vychází s ex, s dítětem, proč to nevyšlo atd....

codal
29. zář 2020

Některým lidem se nechce nic budovat, když jsou sami. Nepotřebují žádné super bydlení, protože tam často jen přespávají, nemají úspory, protože si prostě užívají, tam záleží na tom, jestli má chuť na změnu, jestli i on chce rodinu nebo je to prostě způsob života, který měnit nechce, vyhovuje mu a budoucnost neřeší. Do vážnýho vztahu musíš jít s člověkem, který má stejný pohled na budoucnost, na rodinu, finance, bydlení, musíte mít stejný pohled na trávení společného času, na péči o děti, atd. To, že teď žije jako "poustevník", neznamená, že se to nemůže změnit, ale ta změna musí přijít od něj, on musí mít pocit, že je ten správný čas a důvod na změnu, ty to za něj neuděláš.

bamak
29. zář 2020

@licipi pokud máš na svůj život jiný pohled, tak NE, není rozumně s timto mužem žít. O tom, že se změní bych vážně pohybovala. Lidé se nemění, jen se kratší nebo delší dobu snaží hrát jinou roli, ale je to dost vyčerpávající a dříve nebo později je to přestane bavit.