Ahoj, taky máte občas pocit, že chcete udělat spoustu věcí, ale prostě nestíháte? Čím více se člověk snaží, tím hůře to jde? Čekám od okolí pochopení, ale dočkám se opaku? Chci být svěží pro čas se svým miminkem, ale jsem unavená už jen představou, co vše je ještě na práci. Co s tím? Nebo to je jen tím deštivým počasím...
@klarisa6 Zrovna nedávno jsem měla několik dní, kdy jsem si připadala totálně neschopná, obě děti byly nemocné, protivné, ubrečené, budily se v noci tak 10x, holce pak vyskočila horečka, narychlo jsme valily k doktorovi ... to pak nevím co dřív, jestli utírat nosy, chovat oba ubrečence, podávat léky a totál nevyspalá zabezpečit jakžtakž chod domácnosti... Jasně že když není něco tip top tak si rád někdo do mě rýpne, hlavně moje mamka je na to expert. Mě se teď osvědčil systém že všechno dělám po troškách, nečekám až se to nakupí, např. nádobí umývám během dne hned jak se ušpiní, hračky průběžně sbírám jak jdu okolo, pokud to jde učím děti aby je sbíraly, úklid nedělám najednou (třeba jeden den koupelnu, druhý den prach, atd. je to pár minut a čas na to nějak najdu), jídlo pro děti vařím ve větším množství a mrazím, prádlo taky peru jakmile nashromáždím jednu pračku.... já mám totiž stres když se to všechno nakupí a pak lítám od jednoho k druhému a nic mi nejde. Dřív jsem všechno víc řešila, teď už nemám zdaleka takové nároky, věnuju se radši dětem, stejně když jsou oba vzhůru, žádná práce s nimi není dost efektivní 🙂
uklízecí systém mám jako lenicka07. uklízím průběžně, co kde vidím to seberu a dám kam to patří, pračku zapnu hned jak se naplní, nádobí myju taky průběžně nebo šoupnu do myčky, každé ráno vyluxuju. udžuju čistý stůl, volnou linku. Uklízecí den pro velký úklid mám pondělí, utřu prach, vytřu, převlékám postele. Než se narodila dcerka měla jsem naklizenou domácnost včetně vůně desinfekce (pro mě je to savo), leštila jsem každou zaschlou kapku, otisky prstů na dveřích trouby a mikrovlnky jsem neúnavně leštila. Pak přišla alenka a přestalo ěm to rychle bavit a navíc jsem si řekla že u úklidu nestrávim mládí a radši půjdeme na procházku a budu se jí naplno věnovat.
S dětmi naklizená domácnost prostě nejde.
Buď v klidu, nestresuj se když nestíháš. Já si vždycky říkala bordel neuteče a jelikož to za mě nikdo neudělá pustím se do toho až bude čas nebo chuť 🙂
Někdy nestíhám? Já bych napsala NIKDY nestíhám 🙂 Mám možnost pracovat z domova a protože má manžel malý příjem, musela jsem to přijmout. Takže když Ema spí jenom pracuju a často i večer. Mám doma bordel a deptalo mě to hodně, hlavně ty kecy okolí. Ani to třeba nemysleli zle, ale i tak mě to mrzelo, protože jsem dřív byla na pořádek pedant. Uklid jako luxování, vytírání, wc, koupelna stíhám většinou jen o víkendu, přes týden jen přemisťuju věci a uklizím kuchyň, kde se udělá největší bordel. Peru téměř denně, ale naštěstí mám sušičku, takže nežehlím. Od té doby, co jsem otěhotněla a dcera začala kramařit jsem nad věcí, jinak bych se z toho zbláznila. Špínu doma nemám a rozházené věci dělám, že nevidím 🙂
Tak to nejsi sama 🙂 , já tomu říkám nekonečný příběh. 😀
Ahoj, taky mam nekdy pocit silenstvi, kdyz vidim, co je potreba udelat a kolik se toho realne da stihnout... Na prvnim miste je dcera, potom aby bylo uvareno a kuchyn v poradku a pak ten zbytek😉. Sice stiham bezny uklid jako vyluxovat, vytrit, umyt koupelnu, ale byt by potreboval poradne vygruntovat - od vnitrku skrini po umyti oken. A to tedy opravdu nejsem schopna zvladnout....
@klarisa6 na 1.místě mimi a vše kolem něho.....vše ostatní počká. Domácí prace jsou nekonečné a vidět jsou při dětech pouze chvíli....dnes jsem za dopolko vysala 2x....o nadobi nemluve, to je porad.....a uklid atd.....a není už to vidět....prostě to je život.... 🙂
Taky jsem mela problém,ze to okolí nechápalo, moje sestrenka kterou jsem brala jak segru vykládala,, jak to mateřství prozivam az moc.....ze už se nabízeli několikrát na návštěvu, min třikrát a ze jsem je odmítla....ze ona me neodmítla nikdy.....no prostě se nezavdecis.....
Opravdoví přátelé i lidi co vas maji radí to pochopí.....a ostatní jejich věc...ty jsi v první řadě matka a v druhé manželka a samozřejmě dcera....mimi se o sebe nepostara, od toho ma rodiče....všichni ostatní se o sebe postarají sami....
A pokud mas nepořádek nebo nevyzehlene prádlo apod, no to je normální....cílem není mít tip top naklizeno...cílem je byt spokojena rodina, spokojena máma rovna se spokojeně dítě i manžel....
Tak se drž a nenechal se rozhodit když nestihas..... Je to normální.... 🙂