Ahojte, hledám inspiraci na zajímavé neotřelé dívčí jméno, nějaké pěkné a použitelné, které není v českém kalendáři, ten mám x-krát prolistovaný a nic mě nějak zvlášť nezaujalo...Něco co byste samy třeba daly, žádné šílenosti prosím 🙂 Děkuji. ❤
Zkus si sehnat knížku od Knappové Jak bude vaše dítě jmenovat. Ne všechny jména jsou v kalendáři, mmch, která jména se do kalendáře tisknou určuje vydavatel, takže každý kalendář může mít i jiný jména.
Máme doma Heidi 😊
Dorothea, Ingrid, Mia, Samara, a je jich docela dost. 😉
My měli ve výběru Berenika, Dorothea, Kira, Hermína, Florentina, Viola, ( ale máme nakonec kloučky). Ještě se mi líbí Jenovéfa, Petronela, Odeta, Malvína, Háta, Zita, Zora, Zoe
Já měla až téměř do porodu jasno v tom, že budu mít Miu, ale manžel mi do toho nakonec ty vidle hodil. A ještě jsem zvažovala Ronju podle dcery Loupežníka 🙂.
Neotřelé jméno pro holčičku? co třeba Anabel ❤ ? tak jsme v roce 2014 pojmenovali naši dceru 🙂 líbí se mi ještě Adina, Berenika, Bianka, Bibiana, Gréta, Melánie, Noemi...
Ségra má dcerky Miu a Timeu
...máme Magdu a jsem moc ráda, že jsem právě tohle jméno dala, moc se k dceři hodí... Kolegyně z práce dala dceři jméno Anika...
Arleta, Greta, Skarlet, Arabela
Meda,Aleta
Gvendolina ❤️ nakonec to byla jen 'přezdívka' v těhotenství.
My máme Bereniku. V běžném českém kalendáři není, slaví svátek na Veroniku. Je to super jméno, dá se udělat spousta různých odvozenin. Teď budeme mít Magdu (takhle krátce). Ve výběru teď byla ještě třeba Adina a Hedvika.
Tak ono taky jaké k tomu příjmení ze jo?😉máme Carlu. Hodně se mi líbila Malin, ale tu už bych teď měla s jiným mužem a Malin Hřebíčková? To fakt ne😂stejně tak i moje Carli by s tímhle příjmením byla max Karla😉
Ja jsem nikdy nebyla pro netradicni jmena a mame Adinu, ktera zrovna v kalendari neni :D A je to super jmeno, jsem rada, ze jsme ho dali. Taky se mi moc libi Hedvika nebo Meda
Mně se líbily Adina, Berenika, Evelína, Marlena a Luisa. Zajímavé mi přijdou i i Matea, Meda, Malvína.
Taky hlasuju pro Hedviku, ať ta moje, co mám doma, není sama 🙂 Ale je to normálně kalendářní jméno, svátek v říjnu 🙂 Ve slovenském kalendáři se mi líbí třeba jméno Etela.
Erin
Mně se líbí Stina a Pernilla.
Bibi (Bibiána) nebo Birgit.
nebo Danae🙂
Mě se líbí Bianka. Kamarádka má Elin.
Helga, Luna, Leontýna, Háta
Meda,Beata,Adina 🙂
Jadviga (což je vlastně několikrát zmíněná Hedvika), Doubravka, Kunhuta, Adléta
Kupte si knížku od Knappové, tam je netradičních jmen snad víc než těch obvyklých😀
My mame Elizabeth, druha dcera bude Maya. Svagrova ma Aniku, taky moc krasne jmeno.
Flora
Já mám Zoru, v kalendáři je. Za mě ale nejdokonalejší jméno. Kdyby její dvojce byla holka asi by to byla Adina. Další neotřelá krásná jména jsou: Meda, Mália, Inna. Kamarádi mají Maru a včera se jinýmu kamarádovi narodila Stázka (Anastázie).
Tina, Lara
@katkagabinka Samara je bozi. To sem chtěla dát. Ta studna 😁😁😁
Podivej se na kalendare z jinych zemi