Nejsou červené šaty do divadla moc výrazné?

simcza
25. srp 2014

Prosím poraďte mi ...
Cca za měsíc se chystáme do divadla.
Jde o pražské Divadlo v Dlouhé. Vím, že bych měla mít nějaký vhodný společenský oděv. Mám vybrané jedny šatečky ... Mají širší ramínka, překládaný výstřih, dozadu uvázat stuha. Ani pouzdrové, ani široké. Prostě lahodící postavě. Délka zhruba kolem kolen. A jsou červené. Místo kabelky psaníčko a na nožky lodičky. Takový je zhruba má představa. Jen nevím, jestli barva není do divadla příliš výrazná. Na ples bych si v nich troufla s přehledem, ale u divadla si nejsem jistá. Přiznávám, že takto jdu do divadla poprvé a navíc nejsem pražská, tak nemám přehled na jaká představení a v čem se tak nějak chodívá. Nerada bych přestřelila ve výběru. Ráda bych si večer užila v naprosté pohodě a bez stresu z toho, že jsem se třeba neoblékla až tak, jak by bylo nejvhodnější.

kocour1
25. srp 2014

Já osobně nejsem zrovna divadelní návštěvník, ale byla jsem v mnoha pražských divadlech a dokonce i opeře apod...a uklidním tě. Lidi tam chodí zcela různě oblékaní. Někdo to neřeší, má klidně džíny, druhý jde z práce, tak má nějaký kostým, černé kalhoty apod...a někdo se snaží, dá si práci a má hezké šaty. Já osobně pokaždé, když takhle někam jdu, tak si šaty beru, k tomu sako, lodičky...ale spíš takové ty šaty, ve kterých by šla klidně za lepší i do práce. V malých večerních, které třeba nosím na ples u nás, jsem nešla ani jednou. Ale každé šaty se dají doladit doplňkama - záleží jaké k tomu zvolíš boty, bižuterii...a té červené bych se nebála, to je v pohodě, kort takhle v letních měsících🙂.

simcza
autor
25. srp 2014

@kocour1 Když my jdeme téměř na konci září ... Mám také trochu obavy, aby mi nebylo i chladno přes ramena. Musela bych sehnat ještě nějakou šálku nebo tak něco. A Přes mám kabát, ale ten vypadá zase skoro jako zimní ... Nevybrali jsme asi zrovna 2x dobrý termín. 😅 Doplňky pouze jednoduché. Šaty nejsou nijak přeplácané, ale mám ráda spíše jednoduchost.
Právě, říkám si, že je to vyjímečná událost, tak nechci jít jen tak oblečená a chtěla bych si na tom nechat záležet. Ale takové ty "malé večerní" bohužel nemám ... 😒 Tak snad to bude OK.

gingerone
25. srp 2014

@simcza Až uvidíš, v čem tam přijdou ostatní... Můžeš si klidně takové šaty vzít, budeš vypadat hezky a upraveně a určitě udělají parádu. Já se snažím oblékat se do šatů nebo sukní a potom se skoro cítím divně, když polovina lidí jd́e jen tak v džínách a triku s nápisem 😖

lenicka07
25. srp 2014

@simcza Za mě určitě ano. Není přece žádná ostuda když budeš naparáděná. Pokud někteří jiní přijdou v džínách, oni jsou ti co to zrovna nevychytali a neoblékli se vhodně, ty můžeš být v klidu. Červená je krásná barva, nevidím důvod proč ji neobléknout. Jsi mladá.

simcza
autor
25. srp 2014

@gingerone no právě, abych tam nebyla jak bílá myška mezi houfem černých ... Ale uklidňujete mě, takže asi vyrazím s červenou "do boje" ... A raději budu v plesovkách než v monterkách, resp. džínách a triku a s mega kabeluo na ruce 😝

simcza
autor
26. srp 2014

@lenicka07 Děkuji.
Děkuji za všechny odpovědi. Do divadla se moc těším, v těchto šatech se cítím dobře. Takže vše se vlastně skvěle doplňuje - příjemný zážitek z představení i pocit, co se oblečení týče. 🙂