Nejsem asi úplně mateřský typ 😞

zuzana0809
24. srp 2016

Ahoj. Čím víc se blíží porod tím víc si uvědomuji, že do druhého miminka nikdy nepůjdu. Těším se až bude mimi venku a já se budu moct vrátit do práce a tak. Svoje dítko miluji už teď, budu ji milovat pořád, ale asi nebudu ta správná maminka co na mimi šišlá a pořád ho tahá s sebou, bojí se ho dát někomu na hlídání nebo tak. Rozhodla jsem se, že nebudu ani kojit. Jen odsávat.Budu doma s mimčem jen chvilku a pak šup do práce na půl úvazku takže budu odsávat a nechávat doma mliko.Samozrejmě se jí budu věnovat, ale stejně tak se hodlám věnovat i sobě, zase chci cvičit a věnovat se svým koníčkům. Navíc má i taťku tak si to nějak rozdělíme. Myslíte že je to tak v pohodě nebo jsem divná?Mě to přijde v pohodě ale moje kamarádka která má třetí dítě mi vpálila, že jsem krkavčí matka.Musim však podotknout že je o rok mladší než já, má asi sto kilo a neví ani co je šampon na vlasy, nemá na sebe prostě čas a vůbec nechápe, že je to celkem problém.Diky za názory

kacca11
24. srp 2016

Nejsi divna. Ne kazdy je zamereny na miminka. Kazdopadne to nech plynout...

hejsa
24. srp 2016

Každá máma je jiná,nebudu tady psát,že po porodu se všechno změní...to se buď stane nebo ne...Budeš si prostě mateřství užívat po svém,stejně tak počet dětí je jen tvoje věc/a tvého muže/.Rozhodně proto nejseš ,divná,..divná bys byla v úplně jiných případech.Taky jsem nezapomněla na svůj vlastní život a moje děti nebylly zkrácené a nejsou o nic.Můj názor.

misha80
24. srp 2016

No já bych to nehodnotila před, ale až po porodu. Budeš vědět o dost víc než teď. Mluvím z vlastní zkušenosti.

lucie7411
24. srp 2016

Nejsi divná, já také nekojila a do práce jsem šla když byly malé pouhé tři týdny 🙂 a ted je dceři 10 let a máme perfektní vztah. Také jsem nedokázala na dítě šišlat a mluvit s kamarádkou jakým ubrouskem mám utřít prdelku. Každá to máme jinak, důležité je to co každému vyhovuje 🙂

zuzana0809
autor
24. srp 2016

Díky holky💐

panickatlamicka
24. srp 2016

@zuzana0809 a proc jsi uvadela, jak vypada tvoje kamaradka? Proc to nadrazovani se? Tvou nepritomnost dite urcite pociti,ale pokud zastoupi tatinek, tak se to da. Hlavni, co die potrebuje, je dostatek fyzickeho kontaktu se "svym" clovekem. Jste schopni mu toto dat?

panickatlamicka
24. srp 2016

A jinak je to tva svobodna volba...

hejsa
24. srp 2016

@panickatlamicka To je pravda s kamarádkou...můžeš na ni-Zuzko- nějak působit,aby se změnily její návyky-přeci jen,je to kámoška./mimochodem Zuzana je krásné jméno/. 😵

caverina
24. srp 2016

No ja si myslim,ze to s tou kamaradkou nebude tak strasne...-ne kazda maminka ma ambice byt zarovem i modelkou....a ze by neznala nebo spise nepouzivala sampon-se mi taky nezda....

zuzana0809
autor
24. srp 2016

Já se nad ní nenadřazuji to vážně ne.Asi to pitomě vyznělo.No já jen že nechci takhle dopadnout.Utekl ji i chlap protože nebyla schopná ani dodržovat základní hygienu, sám mi to řekl, že to už bylo moc.Snažím se jí i pohlídat holky aby měla čas třeba na sprchu a tak ale ona si jde radši zakouřit a vypít kafe na balkon.Jinak je to hodná holka a vzorná matka akorát se z ní stalo trošku cuňátko od té doby co má děti. Prostě chápu že nemá čas.Jen mi přišlo že si myslí, že každá musíme obětovat dětem úplně vše i těch pár minut péče o sebe.Je to ve mě hrozně čerstvé a nahlodala mně, proto jsem to zmínila.

zuzana0809
autor
24. srp 2016

@caverina Fakt nekecam.Tři dny chodila zase s mastnou hlavou.Opět a pak mi řekla, že neměla čas jít do města pro šampon a beztak nemá čas si umýt hlavu. Nakonec si umyla ty vlasy když jsem byla u ní na kafi a hlídala holky.Prostě je mi jí i líto, sama nejsem žádná kráska, hlavně co jsem těhu ale být čistá a mít vyčištěné zuby prostě musím, to ať mi dítě křičí v postylce třeba deset minut.

zuzana0809
autor
24. srp 2016

Ale jinak děkuji za postřeh, vůbec mi nedošlo jak to vypadá. Doufám že ona nemá pocit že se povyšují. Já to tak vážně nemyslím. Možná se jí to dotklo a proto proti mě tak ostře vyjela. Jsem to ale vůl😞

caverina
24. srp 2016

@zuzana0809 vis me spis zarazilo ze jsi to vubec o tom zacala mluvit...jakoby jsi si tim chtela omluvit ze nejsi jak sama rikas tak uplne matersky typ....je to tvoje vec jak to citis....ja to sice nechapu,ale je to ciste tvoje vec jak si to zaridis.....

verka4d
24. srp 2016

@zuzana0809 Tak to je taky o tom,jak si kdo umí (nebo chce) zorganizovat čas. My máme s manželem čtyři děti,chodím upravená,mám na to čas,doma je navařeno,vypráno,uklizeno,děti přes školní rok všechno hotové do školy a školky,máme čas samozřejmě i na děti,hrajeme stolní hry,přes léto jsme hodně na kolech,po výletech,v bazénu... a nezanedbáváme ani kamarády. To je spíš asi o tom,že se kamarádce nechce,i když pokud je bez chlapa,tak to má samozřejmě mnohem těžší,to je fakt... možná už nějak rezignovala či co,nebo jí to nevadí. S příchodem dítěte nemusíš vypadat jak šmudla,není pravda,že se všeho vzdáš,ne ne,právě naopak,mnohem víc získáš a tvůj život bude bohatší. Poznáš nové lidi,rodiny s dětma,místa,kam si dřív nechodila... budeš určitě super maminka,když nad tím už teď tak přemýšlíš. Ale něco jiného je se na to připravovat a představovat si to a něco jiného je to prožívat. Možná přehodnotíš názor,až se mimi narodí... 🙂 a třeba pak časem dojde i na toho sourozence. Přeji hodně štěstí a krásných chvil s miminkem!

hejsa
24. srp 2016

@zuzana0809 nejsi vůl,myslím,to,že píšeme ,jen, slova bez citového zabarvení/při řeči/ a to může slovům dávat jiný význam - budeme ta slova chápat tak,v jakém rozpoložení mysli zrovna budeme apod.Nevím,jestli jsem to napsala jasně...kámošce je třeba asi říkat věci natvrdo,jinak jí to nedojde.

siiia
24. srp 2016

měla jsem to stejně, prakticky až do porodu jsem se víc rozplývala nad pejskama u kočárku než o děti v něm.... a dnes? pro malou bych udělala a obětovala vše, nejsem dokonalá máma, ale pro mne je ona úplný Bůh...navíc jsme zůstaly samy a zvládám i pravidelně cvičit, navštěvovat kadeřnici, manikuru, pedikuru i na to kafe se najde čas s kámoškou.. být matkou neznamená hned přestat být ženou a nemoci se o sebe postarat... začátky jsou někdy krušnější a já na to první týdny, měsíce neměla stejně ani náladu. Když jsme se s malou více sehrály, tak to všechno hezky postupně šlo 🙂

sromulenka
24. srp 2016

Nikdy neříkej nikdy. Dítě tě změní. Já také tak mluvila před prvním porodem. Jak se malá narodila, věnovala jsem se ji naplno, jako každá máma. A zkoušela jsem s ní nové věci. A když maminka chce, umí si zorganizovat čas tak, aby se mohla věnovat jak dítěti, tak i sobě. Když budeš chtít, půjde všechno, budeš pěkně upravená bez mastných vlasů, budeš kojit, protože zjistíš že je to pro miminko nejlepší, jednodušší a hlavně Ty ušetříš čas s ohříváním flašek. Do práce se můžeš vrátit kdykoliv, čas strávený s miminkem Ti pak už nikdo nevrátí, proto si jej budeš užívat co nejvíce a práce počká. Cvičit můžeš dle stavu hned po šestinedělí - s mírou. A koníčkům se můžeš věnovat i tak, zatím co miminko bude mít na starost tatínek. Jak píše
@verka4d . Maminky, které si umí zorganizovat čas, mají o to více jednodušší život. Všechno jde.... Chi, neboj nejsi divná. Více nastávajících maminek takto uvažuje, ale málokterá u svých zásad po narození potomka zůstane. Přeji krásnou rodičovskou dovolenou 😉

puresin
24. srp 2016

@zuzana0809 Nemyslim, ze to souvisi s vzhledem nebo spolecenskosti te ktere mamy. Ja cekam treti ditko a pritom na sobe v mezidobi poctive makam, bavit se chodim co nejvic, at si babicky taky uziji (nutno podotknout, ze to delaji nadsene) a porad jsem 'clovek', ne jen inkubator. Na druhou stranu deti a jejich spolecnost mam rada odjakziva, a ty svoje zboznuju, i kdyz o nich nemam prehnane predstavy. Do prace jsem se castecne vracela v jejich 9 mesicich, s tim ze hlidala prave babi a stihla jsem kojeni. To bych si totiz vzit nedala - pracovat budu dalsi desitky let, ale moje deti me budou potrebovat jen chvilinku. Chci tu byt. 🙂

lv
25. srp 2016

zvláštní, nešišlám, a myju se úplně stejně jako před dětmi, pracovat jsem šla v jejich 3 .. a přijde mi to normální

karlajasmine
25. srp 2016

ja bych pred porodem opravdu jeste nehodnotila...
Ja mela takovych planu, napr., ze dite bude za kazdou cenu spat ve svoji postylce, protoze prece nebudu takova ta matka, ktera ma dite v posteli... :D haha. Ted to mame zarizene tak, ze ja spim s miminkem a manzel sam, protoze tak nam to strasne moc vyhovuje a je to super.
A s tim odsavanim, uvidis.. ja plne kojim a neodsaju z prsu skoro nic, mam to tak od zacatku... odsavacka je uplne neco jinyho nez kojeni, tak bych radeji v tomto moc neplanovala a pokud chces, aby dite melo tvoje mliko, tak zkus to, co bude fungovat a toho se drz. Nekdo odsava v pohode, nekdo ne.
A muzes byt umyta, upravena, spolecenska maminka a zaroven milujici maminka, co pro dite udela prvni posledni... ty veci se navzajem nevylucuji 🙂

evulina77
25. srp 2016

@zuzana0809 je to jen a jen tvoje volba, ale... V práci a všude jinde jsi nahraditelná, ale jen jako matka jsi nenahraditelná. Ať budeš dělat, co budeš chtít, tvé chování přímo nebo nepřímo ovlivní tvé dítě. Okamžikem, kdy jsi otěhotněla, nejsi už tak důležitá, ale důležité je tvé dítě. Správná matka nemusí mít mastné vlasy a 100 kg, nemusí na dítě šišlat, ale musí tam být pro dítě, když je potřeba. Podle mě z tebe mluví naivita a taky nezkušenost, být matkou je nepřenositelná zkušenost, to se prostě stane, nebo taky ne. Já ti přeji, aby se to stalo

kerstinka
25. srp 2016

Cekam treti mimco..kluci maji 16 a 14let. Cili toto bude takovy rekneme jedinacek. Kojit tedy chci-hlavne z financnich duvodu...ono co si budeme povidat, je to usetrenych spoustu penez. Do prace chci jit v roce male tak na ctvrt uvazku. Uz ted me napsdaji myslenky ze nic nesezenu na tak maly uvazek apod..-((
Priznam ze neustale chovat nebo nosit dite nechci- mela jsem to s mladsim synem a byla to hruza kdyz jsem varila, jedla, pomalu i na wc a porad v naruci. Divna nejsi

stastnablcha
26. srp 2016

jasne ze si normalna🙂 ja som sice "hormonalna matka" ze by som dieta este v 8 rokoch najradsej nosila na rukach, ale to mi skor pride ze normalna niesom ja🙂 kazda sme ina a sme dokonale take ake sme... co sa tyka prace - kedze sa venujem hladaniu ludi, vela zamestnavatelov teraz - chlabohu - pochopilo, ze matka po MD je namotivovana podat vykon a ze je viac multifunkcna, takze uz to nieje take zabite ako kedysi..netreba mat strach