Holky cestovatelky řeckem, můžete mi prosím poradit, na který řecký ostrov se máme v létě vydat? Jedeme sami dva s manželem a chceme si to užít. Písčité pláže, čisté moře, taverny, obchůdky, procházky, romantika...
díky za vaše tipy 🙂
Thassos a jih Kosu 🙂
My byli na Kosu na svatební cestě 🙂 Je to krásný ostrov, byli jsme na výletě po celém ostrově a nádhera🙂 příroda, památky, nádherný moře🙂
Rhodos, Kos
Lefkada 😵 😵
1) jednoznačně Lefkada, 2) Korfu, 3) Rhodos, Zakynthos si mi líbil trochu míň, Kréta se mi nelíbila 😅
@efes nejsou tam typicke plaze, dlouhe x km a narvane turisty, jsou to jakoby mala zakouti, me se to moc libilo, je to romanticky 🙂 Na Lefkade je taky moc hezky, jinak ostrovy jako Rhodos, Zakynhos, Korfu jsou hrozne turistické, Řecko má mnohem mnohe krásnější ostrovy 😉 a ještě doporučuji nejezdit tam v srpnu, to mají všichni řekové z pevniny dovolenou a vyrážejí na ostrovy 😉
@efes Byla jsem na hodně místech v Řecku, ale jen na Lefkadě jsem zažila nádherné bílé pláže, tyrkysovou vodou a nikde ani živáčka 😉 . Doporučuju červen nebo začátek září, kdy je tam méně lidí a konkrétně letovisko Vassiliki, je nejlepší pro vyjíždění na krásné pláže na západním pobřeží 😉
takže můj výběr se pravděpodobně zúžil na Santorini x Lefkáda... Je paradox, že každý ostrov je úplně jiný. Jeden vyvřelý kráter, kde toho moc neroste a druhý celý zelený 🙂
@efes Ne, ale byla jsem na Santorini. Krása, ale jen na výlet na jeden, max dva dny. Všude davy lidí, žádné pláže. Jako je to krásný, stojí to za vidění, ale je tam příšerně draho a fakt to celé prohlédneš za jeden den. Nedovedu si představit strávit tam dovolenou. Ještě můžu doporučit jižní Krétu, Paleochora. Tam jsou taky nádherné pláže bez lidí, dá se dojet do zátoky Balos, koukni na net na fotky. Asi nejmíň se mi líbil Lesbos. U mne zůstává jednička Lefkada 😵 😵 . Zkusím vyhrabat nějaké fotky 😉
Na Mykonos jsem taky koukala a byl fest drahý. Ještě se mi líbil Karpathos. No ale na tom Iosu jsem objěvila podobné pláže jako má Mykonos...
@efes Co jsme měli možnost navštívit z řeckých ostrovů, tak bych doporučovala taky Zakynthos. Nás na něm uchvátila hlavně jeho příroda, krásné pláže, dobré jídlo, klid a pohoda🙂 Užili jsme si i výlety, opět hlavně za přírodou - slavná pláž Navagio nebo opravdu úžasné modré jeskyně (mohli jsme se tu i koupat) a hnízdí tu želvičky kareta ;) Informace o jednotlivých oblastech a plážích najdeš třeba tady (https://www.kalimera-recko.cz/ostrov-zakynthos/), my byli v letovisku Laganas a super!
@efes Byla jsem na Krétě (2x), Rhodosu a Kosu. Nejvíc se mi líbil Rhodos, pak Kos a nakonec Kréta. Ze všeho nejvíc bych však chtěla navštívit Zakynthos, tak snad se tam někdy podívám.