Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno
podle mě nejhorší a nejlepší jména nejsou, všechny se dají říct hezky i ošklivě. Každé se hodí i k jinému příjmení.
To se nedá říct... Je spousta krásných a ošklivých jmen...Záleží na příjmení, národnosti... Takže odpovědět se na to neda
Souhlasím s příspěvky výše. Když jsem poprvé slyšela jméno svého budoucího muže, přišlo mi šílené, teď ho miluji a dala jsem ho i synovi... Dost se to mění podle toho, koho znám, s kým si jméno spojím, plus kombinace s příjmením apod.
.. zalezi na prijmeni a narodu... ale když jsem videla v cechach : vinetou demo.. tak jsem se fakt zasmála. 🙂)....za me proste typicke české jmeno nebo prijmeni vypada proste zle ke jmenu ze světa.... chce to pak hodne vybirat.... a rict si to nahlas, napsat si to apod..
podle mě nejhorší je Doubravka ..
Předpokládám, že je to v nadsázce, takže za sebe subjektivně to vidím takhle:
1. Josef a Otýlie - oboje mi evokuje obtloustlé důchodce
2. Jan (Honzík) a Anna - oboje mi zní tak jako čistě, jednoduše a hezky 🙂
Neexistuje nejhorší ani nejlepší. Mohu jen napsat, co se mi nelíbí - chlapecké - Patrik, Samuel, Sebastian, Tobiáš, Matyáš... Holčičí -Liliana, Sofie, Natálie, Patricie, Nela... Líbí se mi staročeská jména, která by zase většina lidí asi nerozdýchala - mám syna Huberta a dceru Dorotku. Líbí se mi i Ronald, Radan, Hedvika, Hana, Rozálie, Magdalena, Anna, František, Lada, Antonín, Mikuláš apod.
@barumat Jojo, Pepa.. A ještě Marie a Blažena mi evokuje tak nějak hodně důchodce 🙂
@luska__ já jednu znám, kamarád má dceru a dal jí jméno Doubravka Iva 🙂
Není žádné jméno o kterém bych řekla, že je nejhorší. Každé je krásné, záleží i na kombinaci s příjmením.
Ale mám 2 které bych nedala, holčičce Otylka a pro kluka Bedřich.
Jsou jména, která mi v kombinaci s českým příjemním případají zvláštní, ale na druhou stranu proč ne.
Adolf a Dorota
@latkovkybrno Já si ty jména, co se mi líbí a pro dítě mi kvůli celkovému názoru společnosti nepřijdou vhodná, schovávám pro zvířátka. Takže máme kočičku Justýnu a kocourka Mikuláše. Ve společnosti je to naopak. Lidi pojmenovávají děti Sam(uel), Nely a podobně, a pak si pořídí psa a pojmenují ho Bára nebo Filip... Huberta jsme měli plyšového kance. Móda klučičích jmen končících na -áš mi jednou provždy zošklivila jméno Lukáš. Magdalena se mi poslední dobou taky líbí čím dál víc, ale k našemu příjmení by to bylo dohromady moc dlouhé. Mám dceru Pavlu a pokud bude druhé, bude to Jiří nebo Lenka.
@barumat My máme psa Čendu. Předtím jsme měli psa Noru a rodiče fenku Andělku a kočku Zuzku :D Mají taky kohouta Honzíka a slepici Evu 🙂 My máme příjmení německé - Maier - a často cestujeme po světě třeba na půl roku, rok, tak volíme jména mezinárodní bez interpunkce. Můj muž je Lukáš a v pohodě. Líbí se mi i Tomáš, ale Tadeáš, Matyáš, Tobiáš.. to už ne. Když jsme pojmenovávali dcerku Dorotka, tak polovina lidí umělo říct jenom "Máchalová?".. přišlo mi to tak trapné, že už jsem se ani neusmála.. U Huberta mi několik lidí řeklo, že je to hnusné (když jsem ho ještě čekala),ale více lidí mi říká, že je to hezké jméno, starodávné a za 20let naší školky tam nebyl chlapeček téhož jména. Říkáme mu Bertíku a jsem na to jméno hrdá, neboť je to lesnické jméno a k nám lesnictví patří.
@barumat Já asi nemám opravdu žádné jméno, co by mi přišlo hnusné. Prostě se mi jen nelíbí. Třeba jméno Petr mi úplně znechutilo asi 5 nositelů tohoto jména, kdy každý z nich je totální blb :D A třeba jméno Janička je obyčejné, ale znám několik Jan a jsou to moc prima holky atd. Obecně se mi moc nelíbí jména, která dávají všichni, připadám si pak jako kus ze stáda, ale že bych nutně stála o to být něco extra a vyčnívat, to ne. Vinetua nebo Hildegardu bych fakt nedala 🙂
Já "nesnáším" jména Anežka a Jáchym, ale je spousta lidu, co je miluje. Je to hodně subjektivní záležitost 🙂
Ja som alergicka na Jan, Marie, Filip a Erik, Nikolas. Specialne prve dve su podla mna najhusnejsie 🙂
ono když má člověk někoho rád, tak mu potom přijde i sebeblbější jméno krásné a naopak😀 jinak teda třeba zde zmiňovaná Doubravka se mě docela líbí, ale s Otylkou musím plně souhlasit😀 potom mi nahání hrůzu ještě holčičí jména Božena, Regina, Blanka a Vanda (přitom třeba Boženku mám jedenu kamarádku a je to moc fajn ženská, ale to jméno je prostě děsný😀) a z kluků mi příjdou hrozné teď oblíbené jména Nicolas, Eliáš a Kristián. Můj subjektivní názor, nic proti. Ale zas se mi líbí třeba jména Magdaléna, Taťiana nebo i Slavěna😀 a klučičí třeba Martin, Miroslav, Vladimír....
@latkovkybrno za me je Dorotka nejkrasnejsi ceske jmeno, mam teda dva kluky, ale mit holku, tak to bude jednoznacne Dorka🙂 A to s tou Machalovou jsem slysela milionkrat, nejvic me na tom bavi, jak si lidi mysli, ze jsou originalni🙄
Jinak za me -- o zadnem jmenu bych nerekla, ze je nejlepsi nebo nejhorsi, ale osobne bych nedala jmeno, co je aktualne "in" -- v soucasne dobe jsem fakt alergicka na Natalku, Nikolku a Sofinku, prijde mi, ze jine jmena se snad ani nedavaji, obdobne pak Tobias, Sebastian a Max.
Jinak z holcicich se mi moc libi uz vyse zminovana Dora, Greta, Meda, Eva, Sarlota, Stela (i kdyz tech uz taky zacina dost pribyvat), z klucicich pak (krome Honzika a Alana, ty mam) Mikulas, Jachym, Vaclav, Adam.
@latkovkybrno mám bratrance Huberta (dnes už dospělý chlap, který má 3děti) je široko daleko jediný . Dokonce dělá i lesnické povolání, takže "patron" se vším všudy 🙂
Nedokážu napsat jedno nejhnusnější ani jedno nejhezčí jméno. Z klučičích jmen se mi nelíbí jména končící na slav,obzvlášť Stanislav a Jaroslav jsou hrozná jména,taky se mi vůbec nelíbí Pepa,to je děs,Karel je další tragické jméno. Hezké je jméno Richard. Holčičí jméno které mi vadí je Marta,hezké není Božena,Růžena,Slavěna. Naopak pěkných dívčích jmen je oproti klučičím hodně,třeba Alžběta,Agàta,Adriana...
JÁ TEĎ ČETLA ŽE SLEČNA SE JMENUJE TRINITY NOVOTNÁ
Za mě nejhorší Květoslav a Věnceslava. A nejhezčí klučičí (když má být jen jedno, vynechám dvě nejhezčí mých synů) Štěpán a holčičí Ester.
Je to těžké, my jsme milovníci staročeských jmen, máme Antonína, a teď se nám líbí František, Marie, Svatava, Doubravka, Bohunka...a nemyslím, že by měla ta jména být hnusná. Možná lepší než módní jména, která potkáte na každém rohu 😀
za mě nejhorší "cikánská" jména : angelika, sandra,ornela atd...nejhezčí jsou samozřejmě ty, co jsem dala já 🙂
@lili_liska_z_lesa Nelíbí se mi Hynek-jako měla B:Němcová-zemřel. Že zahyne...je to hloupost, ale mám to tak.Taky Emanuel.. Z holek asi exotická jména. Naopak staročeská se mi líbí.Mám Annu, Adélu...Líbí se mi Kai-nebo Kay-ale odpovídal by tomu Kajetán-to už je horší...Tak máme Jáchyma-Jáchaje...
Nelibi se mi..Karel, Alois, Josef, Miloš....Veronika, Natalie, Kristyna, Ema, Nela.
Nesnasim, jak nekdo da jmeno diteti po prarodicich ci praprarodicich. (Ferdinand, Frantisek, Marie, Květa, Helena...)
2.NEJHEZČÍ chlapecké a dívčí jméno