Zdravím všechny,hledám odborníka,který mi poradí.
@zutinka
1) odbornika na psy tezko budes hledat na foru pro maminky
2) mozna by bylo dobre uvest s cim mas vlastne problem,spousta z nas tady pejsky ma a nebo o psech neco vi a treba ti pomuzeme ale kdyz neni otazka,neni odpoved.
3) mrkni se na youtube jeslti najdes videa it's me or the dog,cesky bud ja nebo pes.
Leckdy od milovníků se toho člověk dozví víc, než chovatele co to má na výdělek. Zkus nadhodit dotaz 😉
@amazonkajanik Desenský fakt ne, to je hovád 🙈
Problém je ten,že jsme si vzali pejska od známé(nemůže se o něj starat).Jde o to,že není pejsek zvyklý spát sám!Spal s ní v posteli.Ale u nás to nejde.Jak pejska naučit aby spal sám a v jiné místnosti?Věk pejska je 5.let(fenka).Moc díky
@zutinka
Zkusila bych ji pomalu kazdych par dnu posunout o neco dal.Nejdriv vedle postele,kousek dal od postele atd.A hlavne vytrvat a byt dusledna.Pobyt v pelechu spojit s necim prijemnym,treba odmenou a mozna ji prinest neco s pachem puvodniho domova.
Udělala bych to jak se štěndem. Dejte si na pár dní matraci k pelechu a až se tam bude cítit bezpečně, tak jí tam nechávejte samotnou. Když bude v pelíšku, dávejte jí fakt top odměnky.
@kajalka jak na koho a u koho. Nám v počátcích dost poradil a kamarádce pomohl ukázat, že nemá agresivního psa, ale ona se bojí, že se porve a on to cítí. Po 2h už běhal mezi ostatními psy dalších návštěvníků a hrál si. Míval setkání každou sobotu, máme ho 5km od baráku
Tvl já si říkám, proboha proč melou o psech když píše že chce odborníka přes hádanky..😁😁🤦
@leniczka23 o co Vám jde?
@leniczka23 Taky jsem si musela rozklinkout diskusi, abych se ujistila, co jsou háfanci 😀
@zutinka Nic ve zlém, jen prostě spousta lidí psům říká psi 🙂
@leniczka23 dvojí nepochopení ...to nevymyslíš! 🤣
Děkuji za rady!
@zutinka
proc by ji melo hned o neco jit?
@zelenaesmolda mě to přišlo tak směšný, že v tom někdo může vidět něco špatnýho, že sem ani neodpovídala.
@leniczka23 nelusobilo to na me,ze by v tom videli neco spatneho.
@zutinka
A jeste k tomu spani v posteli.Ono to taky muze byt krome zvyku i dominance.Kdyz chces psovi jasne ukazat,ze on je v hierarchii smecky az na konci tak jsou jednoduche triky jak mu to ukazat.
1) prvni budete veceret vy,pak pes.Vudce smecky zere prvni
2) vchazejte do bytu a z bytu prvni vy,vudce dmecky chodi prvni
3) spete na posteli,pes na zemi.Opet vudce smecky spi na nejvyssim miste aby mel prehled co se deje.
@zelenaesmolda a hlavně dovolit spát na posteli je výborný výchovný prostředek. Když se pes sakra provinil, nesměl na gauč,ani do postele a že já měla v tu chvíli křehké spaní, abych ho vykázala. Rozhodně to fungovalo lépe, jak odepření stravy,nebo křik. Většinou se k tomu přistupovalo, když se pes zaběhl. Ale my měli plemeno, které vyžadovalo přímý kontakt se smečkou, spal zásadně u nohou a hlídal, dokud my spali (přesvědčila jsem se o tom, když jsem v noci procitla, ležel a koukal). Jinak cuba spí nějaký ten pátek na zemi, páč je stará a inkontinentni, ale musím jí tu separaci vynahradit větším mazlenim, aby se necítila odvrhnuta. Oba byli z útulku ...
@amazonkajanik tak samozrejme,odvrhnuti je probpsa nejhorsi trest
Zkuste propotit tričko (ideálně od původní majitelky) a to navlíct na pelíšek, cítí se bezpečněji, když cítí pach majitele.
@marti89
uplne jsem si predstavila jak to maji v loznici,teplicko a smradecek :D
@zelenaesmolda A mokrej pes u topení bude lepší? 😄 To je jen dočasně, než si na ně a režim zvykne..
@marti89
ja samozrejme chapu proc a jak a je mi jasne,ze pro psa je to dobre.Jenom me proste pobavila ta predstava 🙂
Spíš si najdi někoho zkušeného v okolí, je třeba psa vidět, pokud má nějaké problémové chování.