Nějaký odborník přes hafánky?

zutinka
8. bře 2021

Zdravím všechny,hledám odborníka,který mi poradí.

kajalka
8. bře 2021

Spíš si najdi někoho zkušeného v okolí, je třeba psa vidět, pokud má nějaké problémové chování.

zelenaesmolda
8. bře 2021

@zutinka
1) odbornika na psy tezko budes hledat na foru pro maminky
2) mozna by bylo dobre uvest s cim mas vlastne problem,spousta z nas tady pejsky ma a nebo o psech neco vi a treba ti pomuzeme ale kdyz neni otazka,neni odpoved.
3) mrkni se na youtube jeslti najdes videa it's me or the dog,cesky bud ja nebo pes.

amazonkajanik
8. bře 2021

@zutinka jak píše @kajalka
Člověk se domnívá, že je problém u psa a ono je to u páníčka ...
A jinak Rudolf Desentský ma online poradnu, ale ten dělá většinou fakt extrémní případy a nebere si s lidmi servítky ...

marti89
8. bře 2021

Leckdy od milovníků se toho člověk dozví víc, než chovatele co to má na výdělek. Zkus nadhodit dotaz 😉

kajalka
8. bře 2021

@amazonkajanik Desenský fakt ne, to je hovád 🙈

zutinka
autor
8. bře 2021

Problém je ten,že jsme si vzali pejska od známé(nemůže se o něj starat).Jde o to,že není pejsek zvyklý spát sám!Spal s ní v posteli.Ale u nás to nejde.Jak pejska naučit aby spal sám a v jiné místnosti?Věk pejska je 5.let(fenka).Moc díky

gracinka7
8. bře 2021

@kajalka a všichni ho pořád obdivují. Já ho nemůžu ani cítit.

gracinka7
8. bře 2021

@zutinka není u vás zvyklá, to se poddá. Zkusila bych jí ukázat její místo a jednu dvě noci zůstat s ní u jejího pelíšku. Časem si zvykne.

zelenaesmolda
8. bře 2021

@zutinka
Zkusila bych ji pomalu kazdych par dnu posunout o neco dal.Nejdriv vedle postele,kousek dal od postele atd.A hlavne vytrvat a byt dusledna.Pobyt v pelechu spojit s necim prijemnym,treba odmenou a mozna ji prinest neco s pachem puvodniho domova.

kajalka
8. bře 2021

Udělala bych to jak se štěndem. Dejte si na pár dní matraci k pelechu a až se tam bude cítit bezpečně, tak jí tam nechávejte samotnou. Když bude v pelíšku, dávejte jí fakt top odměnky.

amazonkajanik
8. bře 2021

@kajalka jak na koho a u koho. Nám v počátcích dost poradil a kamarádce pomohl ukázat, že nemá agresivního psa, ale ona se bojí, že se porve a on to cítí. Po 2h už běhal mezi ostatními psy dalších návštěvníků a hrál si. Míval setkání každou sobotu, máme ho 5km od baráku

leniczka23
8. bře 2021

Tvl já si říkám, proboha proč melou o psech když píše že chce odborníka přes hádanky..😁😁🤦

zutinka
autor
8. bře 2021

@leniczka23 o co Vám jde?

rebe
8. bře 2021

@leniczka23 Taky jsem si musela rozklinkout diskusi, abych se ujistila, co jsou háfanci 😀

@zutinka Nic ve zlém, jen prostě spousta lidí psům říká psi 🙂

amazonkajanik
8. bře 2021

@leniczka23 dvojí nepochopení ...to nevymyslíš! 🤣

zutinka
autor
8. bře 2021

Děkuji za rady!

zelenaesmolda
8. bře 2021

@zutinka
proc by ji melo hned o neco jit?

leniczka23
8. bře 2021

@zelenaesmolda mě to přišlo tak směšný, že v tom někdo může vidět něco špatnýho, že sem ani neodpovídala.

zelenaesmolda
8. bře 2021

@leniczka23 nelusobilo to na me,ze by v tom videli neco spatneho.

zelenaesmolda
8. bře 2021

@zutinka
A jeste k tomu spani v posteli.Ono to taky muze byt krome zvyku i dominance.Kdyz chces psovi jasne ukazat,ze on je v hierarchii smecky az na konci tak jsou jednoduche triky jak mu to ukazat.
1) prvni budete veceret vy,pak pes.Vudce smecky zere prvni
2) vchazejte do bytu a z bytu prvni vy,vudce dmecky chodi prvni
3) spete na posteli,pes na zemi.Opet vudce smecky spi na nejvyssim miste aby mel prehled co se deje.

amazonkajanik
8. bře 2021

@zelenaesmolda a hlavně dovolit spát na posteli je výborný výchovný prostředek. Když se pes sakra provinil, nesměl na gauč,ani do postele a že já měla v tu chvíli křehké spaní, abych ho vykázala. Rozhodně to fungovalo lépe, jak odepření stravy,nebo křik. Většinou se k tomu přistupovalo, když se pes zaběhl. Ale my měli plemeno, které vyžadovalo přímý kontakt se smečkou, spal zásadně u nohou a hlídal, dokud my spali (přesvědčila jsem se o tom, když jsem v noci procitla, ležel a koukal). Jinak cuba spí nějaký ten pátek na zemi, páč je stará a inkontinentni, ale musím jí tu separaci vynahradit větším mazlenim, aby se necítila odvrhnuta. Oba byli z útulku ...

zelenaesmolda
8. bře 2021

@amazonkajanik tak samozrejme,odvrhnuti je probpsa nejhorsi trest

marti89
8. bře 2021

Zkuste propotit tričko (ideálně od původní majitelky) a to navlíct na pelíšek, cítí se bezpečněji, když cítí pach majitele.

zelenaesmolda
9. bře 2021

@marti89
uplne jsem si predstavila jak to maji v loznici,teplicko a smradecek :D

marti89
9. bře 2021

@zelenaesmolda A mokrej pes u topení bude lepší? 😄 To je jen dočasně, než si na ně a režim zvykne..

zelenaesmolda
9. bře 2021

@marti89
ja samozrejme chapu proc a jak a je mi jasne,ze pro psa je to dobre.Jenom me proste pobavila ta predstava 🙂