Nedostavím se na testy Covid. Je za to nějaký postih?

zoraloki
27. únor 2021

Dobrý den jsou nějaké pokuty za to, že se nedostavim na PCR testy? Jsem už objednaná na určitý termín. Jen mě zajímá jestli je za to nějaký postih.

meronym
27. únor 2021

@zoraloki Postih neni. Krome vlastniho spatneho svedomi, ktere byste mela mit.

maki90
27. únor 2021

@zoraloki řešila jsem teď u dcery, byla v kontaktu ve školce. Paní z hygieny mi řekla, že nás k tomu nikdo nutit nemůže, nicméně je potřeba dodržet 14 dní karanténu. Dcera teda nakonec půjde. Myslím, že postih ti nehrozí.

alcar
27. únor 2021

@zoraloki pokud to byl test objednany tebou (treba z preventivnich duvodu nebo ze jsi mela podezreni), tak to jde normalne zrusit. Pokud je to test, na ktery te posila KHS, tak tam by mohl byt problem. Ale nejspis nebude, nic nestihaji, takze to vysumi. Znam i lidi, kteri na test nesli, protoze proste kvuli zdravotnimu stavu nemohli (horecky apod).

cilkat
27. únor 2021

Nedá se termín zrušit? Taky mám teď vystavenou zadanku, kterou nechám propadnout, protože vím, že tam kontakt nebyl (kontakt měl být ve školce v den, kdy byl syn místo ní na logopedii), ale přišlo by mi blbé blokovat termín.
Jinak na mé protesty, že na test jít nechceme, my na higiene řekli, že to už je na mě, že oni jen musí vypsat zadanku.

alcar
27. únor 2021

@cilkat ano, jde to zrusit. My to rusili primo v odberovem miste.

themuffin
28. únor 2021

@zoraloki označí vás automaticky jako pozitivní

marika.y
28. únor 2021

@zoraloki A to máte nařízené z hygieny? Postih není. Pokud Vám ale nic nebrání v testování, tak je to povinné. Takhle by jim na ty testy nikdo nechodil. Každý si řekne jako Vy, že se nedostaví, a je to☹

nita1984
28. únor 2021

@marika.y bohužel, celá tahle situace je o osobní zodpovědnosti. Dokud to nepochopí každý jeden, budeme pořád tam, kde jsme

lachtanice86
28. únor 2021

@zoraloki ne, znam dost lidí co nešli. Proc taky? Stačí zůstat doma

lachtanice86
28. únor 2021

@nita1984 stačí zůstat doma, k čemu test?

drep
28. únor 2021

@lachtanice86 přesně, na Babicu: když se ti nechce chodit na test, buď doma, když se ti nechce být doma, choď ven s pomůckama, když se ti nechce nosit pomůcky, tak se na to prostě vybodnu 😂 best in covid aneb oni to ti zdravotníci ještě dalšího půl roku vydrží

nita1984
28. únor 2021

@lachtanice86 pokud neměla žádné kontakty pro které by bylo relevantní info o tom, že je C+ a dodrží 100% karanténu 14 dní, ať si klidně nikam nechodí.

alcar
28. únor 2021

Boze devcata, proc zas hned utocite. Ani nevite duvod, proc chce test zrusit. Treba ma k tomu padny duvod.

apollo20
28. únor 2021

@themuffin to myslíš vážně, nebo jsi troll?

themuffin
28. únor 2021

@apollo20 ne, to myslím vážně. Bude s vámi zacházeno jako s nemocným - tzn. Karanténa

jelenice_zavodnice
28. únor 2021

@themuffin Ano, karantena nikoliv automaticky oznacen jako pozitivni. Jinak je to stokrat opakujici se a zavadejici blud.
@zoraloki Pokud nepujdes, zrus to vcas, uvolnis tim termin nekomu, kdo tam chce a musi i presto dlouho cekat.

lachtanice86
28. únor 2021

@drep no a k čemu je jako test dobrej? Nechápu. Kdyz bude doma tak o co jde?
Ten zbytek co si psala, komentovat nebudu, neb to nemělo žádnou informativní hodnotu k tomu co jsem psala

j.a.n.i
28. únor 2021

@lachtanice86 No, je dobrej k tomu, aby ti, kdo přišli do kontaktu s tebou, věděli, ze si pozitivní... Ale jasne, srat na druhé.

apollo20
1. bře 2021

@themuffin nemáš pravdu a ještě to šíříš... Hrozný peklo tohle, že může kamkoli psát kdokoli cokoli bez ověření...

hanih
1. bře 2021

@lachtanice86 Infekcni muzes byt uz predtim, nez se zavres do karanteny. Test je kvuli tomu, aby pak mohli byt kontaktovani ti, s kterymi jsi prisla do kontaktu predtim. V podstate to nedelas pro sebe, ale pro ostatni.

gramar
1. bře 2021

@jelenice_zavodnice nevím jak je to teď, ale na podzim to bylo tak, že pokud jsi se nedostavila na test, tak ti přišla SMS že jsi pozitivní, nejdříve to označili za chybu systému, ale pak se veřejně vyhlásilo že pokud na test nepřijdeš tak se automaticky předpokládá že jsi pozitivní a tedy musíš dodržovat vše dle tohoto režimu... Ale jak říkám bylo to na podzim a je otázka jak se to řeší teď... 🤷

jelenice_zavodnice
1. bře 2021

@gramar Ne, nebylo to fakt tak ani na podzim. Na SR vypátrali přes FB dámu, která to začala šířit a musela se veřejně omluvit a omluvila se. Stejně tak, jako se rodině zemřelého neplatilo za to, že místo infarktu mu tam napíšou covida. Dorazilo několik sms se jménem jedné nemocnice kvůli hackerským útokům ale sms byla stejně prapodivně zformulovaná.
A já se testuji od jara na vlastní náklady a výsledky chodí jak sms tak i mailem. V sms stojí začátek RČ aby bylo jasné, pro koho sms je, plus ověřovací kód k tomu.
To už je k pláči, když člověk čte, co všechno se šíří sítěmi. ☹

gramar
1. bře 2021

@jelenice_zavodnice no já dva takové případy řešila osobně, kdy se nedostavili a SMS přišla a dokonce opakovaně (dva termíny, tzn. celkem čtyři SMS) a když jsme tam volali, tak nejdříve řekli že je to technická chyba a pak právě že nedostavení se berou jako pozitivní, protože se předpokládá že se nemohli dostavit z důvodu nemoci... Jednalo se o Pražskou hygienu 🤷 tak jsem to dal nezkoumala a brala to jako fakt, neb to kupodivu zní i logicky a to je momentálně co říct 🤣

jelenice_zavodnice
1. bře 2021

@gramar Škoda, že ty sms nikdy nikdo nezveřejnil 🙂 jak přesně vypadá text, stejně jako potvrzení registrace na termín. Protože na základě toho co tam stojí by se dala ověřit identita člověka a potvrdit, případně vyvrátit pravdivost těchto tvrzení.

gramar
1. bře 2021

@jelenice_zavodnice já je nemám, jednalo se o kamarády, jinak bych ti je klidně poslala. Byla to klasická SMS tak jako chodí i telefonické vyjádření z nemocnice souhlasilo, nějak extra jsem to neřešila s ohledem na to že se to opravdu zdá být logické (když nevíš, chováš se jako nemocná). Asi týden/dva na to jsem zaznamenala že se to veřejně řešilo tuším byla i nějaká iniciativa na FB, ale to už jsem neřešila...

marika.y
2. bře 2021

@lachtanice86 jak jinak bez toho testu poznáš, že si se nakazila? Respektive už nakazila třeba manžela? Ty sice dodržíš karanténu 14 dnů, ale tvůj protějšek si bude moct chodit nakažený kde chce. Tak přesně k tomu je ten test dobrej. Už chápeš?

novamamina
12. bře 2021

Holky prosím, máte někdo současnou zkušenost jestli jde zrušit zadanka na pcr? Já a parntrner jsme vyšli poz (i když je to ale nepochopitelný, pac kontakt nebyl - no nic). Dcera vyšla negativní 5.3. Dr mi řekla že má jít Dcera znovu 19.3. Ale já už nechci. Přijde mi to absolutně zbytečný a fakt si začínám myslet že ty testy kecaj. Ani jednomu nám nic není, nic prostě. Chtěla bych to zrušit, karantenu samozřejmě dodrzime. Jde to?

properjoey
12. bře 2021

Tak já vám nevím, ale když je žádanka, tak mi vyhrožovali pokutou 3miliony, když se nedostavim s dcerou, pokud Dr a nebo hygiena dali ti zadanou, tak je povinné, tam jít.samozrejme, že se asi nic nestane, ale právně ta možnost je

properjoey
12. bře 2021

Tady třeba odkaz...jistě dohledate i jinde https://llp.cz/poradna/koronavirus/

hanih
12. bře 2021

@novamamina A proc jste byli na testech, kdyz vam nic neni a kontakt nebyl? Z jakeho duvodu vas tam posilali? Jinak myslim, ze dceru zenou podruhe proto, ze se sice nemusela nakazit spolu s vami, ale mohla by se pak nakazit od vas a tim padem by mela zpozdeni a i delsi karantenu.