Zdravím vás maminky, z vlastní hlouposti jsem nedodělala gympl a odjela do zahraničí 😒 Teď bych se chtěla vrátit zpátky do školy, dodělat maturu a pak hurá na vysokou 🙂 Na gymnázium jsem ukončila 4 ročník, tak se chci zeptat : Nevíte někdo jak je to s uznáním předchozího studia?? Myslím tím, lidé s výučním listem můžou jít na 3-leté nástavbové studium, ale na to se asi můj "úspěch" na gymnáziu nevztahuje??? Nevíte někdo??? Chce se mnou jít ještě jedna maminka co má jen 3 dokončené roky, jak je to u ní??? Chystám se na obor veřejná správa... Za každou radu předem děkuji 🙂
@lu24 ahoj...doufám, že je to tak, jak to teď napíšu, protože chodím zrovna do školy s jednou holčinou, která taky odjela pracovat do zahraničí a proto tady nedodělala školu. Nevím jak dlouho jsi ze školy, ale dneska by ses musela vrátit zpět ke studiu do dvou let k pokračujícímu studiu, jinak jestli je to dýl, musíš začít znovu od I. ročníku, pokud teda náhodou není někde možné si dodělat rozdílové zkoušky a jít rovnou do vyššího ročníku 🙂
@lu24 nejlepsi bude zavolat do te skoly, kterou chces zacit sutdovat a zeptat se na to a osvetlit jim tvuj problem 😉
Hned zítra jdu volat ;) dám vědět jak jsem dopadla, držte mi palce 😉
@lu24 ahoj, není to sice úplně stejný problém, ale princip ano....syn se takhle přesouval s přestávkou z gymnázia na cestovní ruch, a bylo to jinak, než kdyby chtěl jít na jiný gympl. je to indivindi, každá škola má jiné podmínky. skončil ve druháku, nabídli mu varianty - bud znovu od začátku bez zkoušek nebo vyrovnávací zkoušky a opakovat jen druhák. jediné řešení je zjistit si to přímo na té škole. tak at ti to vyjde a dostuduješ ve zdraví🙂))))
Maminky, popřípadě nějaký web, kde se dají sehnat informace....... díky