Nechci hlídat kamarádce psa, urazila se...

19. srp 2024

Ahoj, jdu se k vám trochu vypovídat a doufám, že nejsem opravdu až tak přehnaně přecitlivělá jak mi bylo řečeno.
Mám dvě malé děti (10m a 4r), takže mám svých starostí dost. Ale před měsícem mě kamarádka poprosila zda bych jí pohlídala psa. Respektive, bydlí v domě vedle a řekla že během toho co bude pryč (týden), stačí když přijdu psa 3-4x pustit na zahradu aby se vyčůral atd. Vzhledem k tomu, že bydlí vedle mě to nepřišlo jako problém a řekla jsem jo. Jenže ten pes je katastrofa sama. Když jsem tam přišla poprvé (s jedním dítkem v nosítku a druhým za prdelí) zjistila jsem že celý prostor (3 Místností) který ten pes během jejich nepřítomnosti obývá byl totálně zesr💩 atd. Prostě hnus. No zkrátím to... Každý den jsem 4x uklízela bobky, vytírala jak kráva dokola. S dětmi u sebe neb manžel většinou v práci. Ten pes 💩💩 snad jen po vzduchu 😶. Dávala jsem mu i méně jídla... Po dvou dnech jsem jeho prostor omezila z 3x mistností na jednu chodbu.kdyz jsme mu otevřela na zahradu tak tam pomalu nechtěl takže nějaká potřeba tam neproběhla. No ale k věci. Úplně se mi znusilo všechno tam. Představa, u ten pes tam prostě běhal v těch 💩💩.. skákal na gauč, po stole, do postele. A já tam přijdu na návštěvu piju kafe, beru tam děti, hrají si tam. Prostě úplně se mi to začalo příčit.
Když se vrátili samozřejmě jsem jim to řekla. Zajímalo mě jestli to ten pes dělá normálně?? Protože mi vlastně i došlo, že to u nich brutálně smrdí... až teď mi došlo proč. Vždy jsem si říkala starý barák. Ale on to asi starý barák úplně nebude 😂. No ale včera přišla s tím, že má zaplacený za týden wellness pobyt s novým chlapem a že potřebuje mojí pomoc a ještě hlídat. Na což jsem jí řekla NE...a vyslechla jsem si jak jsem přecitlivělá, jak jsem neschopná jen pustit psa na zahradu, že jsem líná utřít 2-3 louže za den atd. A já si teď říkám.... Jako fakt?? !!!

No jenže včera přišla s tim

elesse
19. srp 2024

Prs potrebuje na zahradu pustit 2-3x denne minimalne, ale jednou za dva dny🤦‍♀️ to je jasny ze to nevydrzi. Navic proc by mel kdyz je evidentne zvykly. Trvej si na svem, kamaradka je blazen

candat
19. srp 2024

Pokud chce kamarádka hlídání psa, tak v dnešní době existují psí hotely. Ať si ho dá tam, bude o něj dobře postaráno.

lichozroutsudy
19. srp 2024

V zadnem pripade jim toho psa nehlidej. Vubec nemas tu povinnost, je to jejich pes, at si zaplati profi hlidani v psim hotelu. Nepotrebujes, aby si na to zvykla a pak ti toho cokla davala na hlidani kazdy druhy vikend, protoze jede preci s novym šoustrem pryc a ty jsi sobecka, kdyz ji nepomuzes. Protoze ji urcite toho chlapa neprejes!

A vazne bych prehodnotila miru kamaradsti, tohle totiz neni kamaradstvi, ale totalni vychcanost od ni. Omezila bych kontakt, obzvlast, pokud se urazila. Budes to mit snazsi.

merope
19. srp 2024

Pokud se jedná pouze o víkend (pátek až neděle), tak bych asi řekla, že jsem ochotná v pátek zavřít ze zahrady, v sobotu ráno pustit na zahradu, večer zavřít a v neděli ráno pustit. A že nebudu utírat vůbec žádné bobky, nic takového - nechala bych asi prostor klidně kompletní, ať ne*** jen v té chodbě a ať se jí dá projít. Argumentovala bych mj. tím, že čtyřletého tam prostě brát nebudu a s 10m v nosítku vytírat nebudu a hlavně na to tím pádem mám tak minutu. A doporučila bych psí hotel.

Pokud chce na celý týden, tak to asi moc nejde tam nechat bobky z pondělí třeba do neděle, takže ať dá psa do hotelu.

kokoska29
19. srp 2024

Kamarádka je pěkná kráva 🤦 má psa a má za něj zodpovědnost, takže když si chce jezdit na dovolené má ho buď vzít sebou a nebo mu zajistit adekvátní hlídání. Což puštění na zahradu není 🤷 pes potřebuje i procházku a společnost. Ať ho dá do hotelu. Každopádně je dobře že si jí řekla ne. Evidentně tě chtěla jen využít a věřím tomu že by tyto situace postupně nastávaly častěji a častěji. Člověka co by mi řekl že jsem přecitlivělá a líná jen proto že bych se odmítla starat o JEJÍHO psa bych rovnou vyškrtla ze života 🤷

exbordelar
19. srp 2024

@elesse ja pochopila 3-4x denne 😅

Kazdopadne ten pes kadi doma schvalne - z trucu, ze je tam sam. To tak nekteri psi delaji 😬
No a jinak - sobecka ani hystericka nejsi. Tva sousedka zrejme jeste nema deti, kdyz po tobe chce starat se o psi pako a uklizet po nem bobky s batoletem a miminem v zavesu.
Ne, nehlidej ho, at si zaplati hotel.
Pokud ma kamarad hlidat psa, tak by mu to melo delat radost a mit to jako prijemne zpestreni, ne aby to pro nej byla zatez a starost navic.
Jinak na fb jsou skupiny hlidani mazlicku, kde si lidi vzajemne pohlidaji i zadarmo nebo za mensi poplatek. Tak ji to zkus navrhnout.

veroniquecz
19. srp 2024

Sousedku bych poslala někam. Existují profi hlidaci služby, tak ať si pěkně zaplatí.

mabs
19. srp 2024

Podle mě mu vadí, že je doma sám. Nemohl by být na zahradě a ty bys ho chodila jen krmit? To by mi přišlo jako fajn kompromis.

exbordelar
19. srp 2024

No ale co me hlavne zarazi, ze kdyz vi, ze ma psa stresare, ktery tohle dela, protoze neumi byt sam, tak ze si uplne v klidu odjede 😅 To je to samy, jako kdyz by nechala doma samotne trilete decko - taky to prezije, ale bude celou dobu brecet. Ten pes to ma stejne, jen to projevuje tak, ze steka a dela doma bobky a louze.

erchia
19. srp 2024

Za mě jsi určitě udělala dobře, že jsi si vymezila hranice.
Kdysi jsem takhle chodila kamarádce hlídat psa, ten tedy ještě byl takový, že z hodně lidí byl ve stresu, mě bral právě v pohodě. Jo, bylo to fajn, měla jsem její byt pro sebe a tak. Pes tedy nevykonával potřebu po bytě, on byl fakt jinak zlatý. A i ta panička bývala fajn.
Ale jednoho dne mi prostě oznámila, že potřebuje hlídat, že jede s kamarády pryč.
V tu chvíli mi došlo, že jsem dobrá jako hlídačka, ale ne jako kamarádka.
Navíc jsem ten víkend nemohla, tak jsem jí to odmítla. Nelíbilo se jí to a naše kamarádství skončilo, což tak zřejmě mělo nakonec být.

No a moje tchýně je taky expert, klidně si naplánuje, že bude pryč a psa nám tu nechá.
Upřímně se těším na den, kdy i my někam pojedeme a ona najednou zjistí, že si musí nějak poradit.
A to nejsem normálně pomstychtivá, ale tohle se doufám už brzo splní.

A ještě jsem pochopila, že jí máš krýt před stávajícím partnerem, zatímco pojede pryč s milencem? Tak to už vůbec.

A uklízet psí bobky s dětma za zadkem... tak to by se mi taky nelíbilo.

gdpr
20. srp 2024

Nie si precitlivelá my máme doma 4 psy a ani jeden nám doma nes... Ani ja o takého psa bez hygienických návykov nestrážila nikomu. Inak zdravý pes má veľkú robiť 1-2x denne takže zdravotne tiež asi na tom nie je veľmi ok.

mourovatakocka
20. srp 2024

Přistoupila bych max na chodit krmit psa, který je na zahradě. Ale - pokud dělá naschvály v bytě (a sorry jako, nic jiného to není, je smutný, že je sám a takhle se krásně zabaví), tak na zahradě bude hrabat záhony, výt, poškodí plot, co já vím. A zase budeš za tu špatnou. Pokud s tebou počítala, protože ses osvědčila minule, tak i chápu její rozhořčení. Ale být tebou trvám na svém, proč proboha se dobrovolně vystavovat takové pakárně, a pokud by se ona po schladnutí nervů neomluvila, pak bych tohle kamarádství omezila - dělat rohožku a ještě si nechat vynadat když odmítnu 😒 Jinak zvířata doma máme, minulý týden jsme spolužačce chodili kontrolovat potkany.