Ahoj holky,
ať hledám v tématech jak hledám, nikde jsem nenašla diskuzi o "problému", který teď řeším já (momentálně my s manželem). Momentálně dobírám poslední plato HA, o miminko se zatím snažit nechceme, protože není vyřešené bydlení a tak kvůli tomu musíme počkat. Plánovali jsme si, že bysme se mohli začít snažit v létě, jenže situace s bydlením nevypadá tak růžově, jak jsme si to představovali a tak ani nevíme, jak se to vyvine. Nevím, jestli si mám nechat předepsat další HA na tři měsíce a pokračovat s práškama a nebo jestli mám vybrat tuhle a pak si to prostě "jen hlídat" a nechat tělo pomalu, ale jistě očistit od hormonů a až budem chtít opravdu začít, tak na to pak už je vlítnem a bude 😀 ráda bych znala vaše názory, popř. jestli jste některá v této situaci, že HA neužíváte, jen to "hlídáte" a ono to funguje,...... díky moc 😉
mia: myslím že už si novou HA neber - alespoň si vyčistíš tělo od hormonů 😉 přestaň brát HA, dopuj se vitamínama pro snažilky a s manželem si dávejte pozor. My s manžou si dáváme taky pozor, páč prezervativy pro nás nejsou 😉 a v pohodě 🙂
a už tu je jíný názor. 🙂
prášky už beru pomalu 8 let a mám takový obavy, aby nám to potom šlo 😖 slyšela jsem o nějaké mastičce jako antikoncepce, ale moc bych tomu teda nevěřila 😕
mia: ja bych byt tebou vzala jeste jedno baleni - ty 3 mesice uz te po 8 letech nevytrhnou, ne? (a asi byste z toho byli zbytecne ve stresu) Ja jsem brala ruzny HA skoro 10 let a otehotnela jsem asi 2 mesice po vysazeni (nektery HA se davaj, aby se srovnal cyklus a teda pro podporu otehotneni)
já jsem otěhotněla okamžitě po vysazení - sylšela jsem, že tělo je "nadržené" a že se snadněji otěhotní. Proto bych si to vysazení asi rozmyslela, pokud nemáte situaci vyřešenou a jakmile se to vyřeší, tak šup na to 😉
holky díky za názory, zatím jsem slyšela jenom, že bych měla vysadit a alespoň 3 měsíce se nechat jakoby očistit a pak se teprve začít snažit, jenže když nevíte co bude. Kdybych věděla, že to klapne na 100%, tak bych klidně přestala, ale takhle budu v HA asi pokračovat 😒
Miia4 - ptala jsem se na to čištění doktorky a prý se to doporučovalo dřív, když byly antikoncepce ještě trochu jiné. Dnes není nutné po vysazení 3 měsíce čekat, ani se to nedoporučuje. Já jsem brala HA 10let a otěhotněla jsem měsíc po vysazení 😉
no já je brala též dlouho vysadila jsem a nic a stejně to nebylo léky. hele než riskovat a žít v napětí a při milování mít hlavu zda se to náhodou neseklo v době civilizace bych jako neřešila. Já otěhotněla u dr. hned po vyndání tělíska. 🙂
já brala HA 9 leta otěhotněla jsem 3 měsíce po vysazení, žádné čištění, jen jsem brala kyselinu listovou
Mio ta mastička se jmenuje Pharmatex. Já jsem vysadila a hned jsme na to vlítli. Nějaké čištění od hormonů je babský drb. Mě ale bohužel stávkovalo tělo. Neměla jsem MS ani ovulaci. Trvalo rok než se zadařilo.
mobi: z toho mám taky strach, že tělo bude stávkovat a než se to dá do pořádku bude to trvat 😅 ale jelikož jsem měsíčky měla vždycky pravidelně (a to i před tím, než jsem začla brat HA), tak snad to bude OK
My vysadili, dávali si 3 měsíce pozor, abych se očistila, pak jsme na to vlítli a hned jsem byla v tom🙂)
mia4 - já vysadila HA, protože už jsme chtěli baby, ale nezadařilo se a my se vrhli do podnikání a tak jsme snažení stopli a používáme globule Pharmatex a nemůžu si je vynachválit. Pač se mi znovu do HA nechtělo, protože se mi skoro rok srovnávala MS. Takže já radím čípky 😉
já vysadila HA a vlítla nato žádné čištění ono když to nechce jít tak to nejde a tělo smao ví kdy jak se zadařit. 😀
hlídat to bych tedy nedělala,ale je to věc názoru. 🙂