Ahoj, chtěla bych se zeptat na Váš názor na dané zlozvyky. Je to pro vás ok a považujete to třeba za pravidlo minulosti, které se dneska už tak nedodržuje? Tolerovali byste to třeba u manžela nebo děláte něco z toho samy? Děkujii :D
-olizování nože
-vynechání čištění zubů v 1 dni
-neumytí obličeje ráno/večer - mytí jen při sprchování
-trhání nehtů místo stříhání
-usínání jen u puštěné televize nebo videí v mobilu
-srkání při jezení polévky
-dodržování pravopisu v emailech
A dodržování pravopisu je zlozvyk? Fakt? V tom případě jsem nestvůra zkažená, jelikož pravopis dodržuji nejen v mailech, ale dokonce i v esemeskách. Fuj, že se nestydím! 🙂
Nevadi mi neumyvani obliceje rano a vecer, ostatni mi vadi a kdyz neco z toho manzel dela opakovane, tak ho poprosim, aby to nedelal 😅. Olizovani noze obcas taky udelam, ale snazim se to nedelat. U muze to nemusim resit, ten ji vetsinou lzici a z koryta (z hlubokeho talire nebo misy) 😂.
- olizování nože u nás není zlozvyk, ale vítaná pomoc při mytí nádobí :D
- zuby čistíme
- obličej asi nechápu (jakože se sprchuješ a pak si ještě umyješ obličej?)
- nehty občas trhám, když je to praktičtější než stříhání
- mobil a televize je asi jediné, co by u mě opravdu neprošlo
- srkání polévky mě nikdy nenapadlo řešit, ale asi to neděláme
- poslední bod opět nechápu - dodržovat pravopis není zlozvyk, ne?
Mně by asi hodně vadilo to nečištění zubů a usínání u tv/videí. Samozřejmě jednou za čas ne, ale kdyby to bylo pravidelné. To s tím obličejen a nehtama dělá manžel, sice z toho nejsem moc nadšená, občas něco poznamenám, ale žít s tím můžu 😁 nůž olizuju také 😂
myslela jsem nedodržování pravopisu 🙈 A mytí obličeje myslím jakože nemytí obličeje a očí nikdy zvlášť, jen pokud je přímo celý ve sprše, tak ano 😀
A díky za názory! 😉
Opravdu hodně mi vadí srkání polévky. To nesnesu a když to manžel dělá, napomenu ho. Nečištění zubů by mi taky vadilo, ale to doma řešit nemusím, všichni čistíme poctivě.
Zuby jsou základ stejně jako mytí obličeje (večer na obličeji netrvám, protože se moji doma všichni sprchují ráno), kromě mně,já ráno i večer 😛
Olizovaní nožů??To někdo dělá??😂
Trhání nehtů opravdu nevím co je za disciplínu🙈
Srkání/mlaskání netoleruji nikomu a drze upozorním (fakt mě to sere😡)
Pravopis? Většina kritiků nemá páru ničem mluví 😉
1) nuz taky olizuju (tedy ne v restauraci), ale doma treba po namazani chleba jo. A ja tedy nekdy i vylizavam talir po obede. 🙈🤭🤣
2) nekdy vynecham rano, kdyz vim, ze budu cely den doma. Vetsinou si vzpomenu treba az na obed a to uz se nevyplati.😂
3) ja si myju oblicej rano a pak vecer ve sprse, ale je mi jedno, jestli to muz dela nebo ne.
4) pokud by to delal muz treba vecer u tv, tak ho sprdnu. 😂
5) to nepraktikujeme, ale tv mame jen v obyvaku, tak at si u ni klidne usne, kdyz chce. Ja tedy ne.
6) to nesnasim, za to karam i decka. Muj muz treba po dojezeni nechava rozvalene pribory na taliri, neda je nikdy k sobe, bezne ma kolem talire i kapance a zidli taky neprisnune ke stolu. Uklizim po nem jak po deckach. To me neskutecne sere a furt se kvuli tomu stekame.
7) ja si na pravopis potrpim. Vadi mi to, ale nikoho na to neupozornuju. Manzel, kdyz pise nekomu email, po mne chce, at mu udelam korekce. 🙂
Vetsina věci, který si vyjmenoval, je u manžela standart, a vím o nich, ale kromě toho taky pokazdy když si postezuju, že v domě chci něco jinak nebo opravit - jde to předělat, opravit nebo mi aspoň pomoct, nikdy nenesu tašku s nákupem já, pokud teda on nemá plný ruce jiných tašek (teď co jsem tehotna, tak nenosím vůbec nic a on jde vícekrát, ale to je snad samozřejmost). Když je mi v noci zima, bez keců si svy ledový nohy můžu dat hřát mezi jeho stehna ( a kdo má problém s ledovým nohama, tak že ho to bolí, ví jaká oběť to je). Nekeca mi do nákupů a že to jsou kolikrát kraviny co si vyspomenu koupit. Když nechci vařit, nevarim a jdeme někam na jídlo nebo něco objednáme (restauraci vybírám většinou já) A to jsou jen střípky, na který sem si teď vzpomněla, takže za mě - ne nevadí mi jeho drobné zlozvyky, sama jich mám fůru, a doufám že i on by na obdobnou otázku odpověděl mima kladnýma vlastnostma 😎
Vážně jde o manžela? Jako chápu, že děti je potřeba vychovávat a vést k nějakým návykům. Ale kontrolovat manžela, jestli si umyl obličej, vyčistil zuby a opravovat mu maily? Řešit na sociální síti, že olízl nůž? To jako vážně?
Sorry , ale nemáte nějakou krizi? Jako manžel jinak než u puštěné tv neusne, na to jsem si už zvykla, ano trhá si nehty, ale to dělal vždycky, nesrka , má asi i spoustu jiných blbin, ale takového jsem si ho vzala a prevychovavat nebudu přece.Já ho prostě miluju i s těma blbinama kolem, které mi občas lezou na nervy 🙂
A jaké máš ty? Štvou ho taky? Ber to prosím s nadsázkou, pro zamyšlení a pohled z venku. Toleruju to a nevsimam si nemyti/mytí obličeje, usínání u tv, jiné z vyjmenovaných nemá, má svoje vlastní 😆 a já zas svoje. Když jsme měli krizi, štvalo mě že i dýchá, jak otáčí klíče v zámku..
@alcar talíř, taky po nějaký dobrote, nez ho dam do myčky☺️
Každý má své zlozvyky. Nejsi žádný gestapo, abys manžela rovnala do latě, že bude jak podle pravítka. Ani jedna věc není nic, co by tě omezovalo, maximálně tě to může štvát. Pokud máš potřebu o tomhle psát na sociální síť a není vidět, že by to bylo myšleno ve vtipu, problém máš nejspíš ty.
Ty žádné zlozvyky nemáš? Jakože fakt nic?
Nuz neolizuju a uplne se mi hnusi, kdyz nekdo vari. Ochutna napr lzici a pak to tam vrazi. Zuby si cistim i 15x denne, takova moje obsese, oblicej si myju rabo i vecer, ale ja se rano i vecer sprchuji, nesrkam, a nemam to rada, a pravopis si hlidam pouzr, kdyz je pro me dany twxt dulezity, napr. V praci, nebo pri komunikaci s nejakyma spolecnostma
Nedodržovanie pravopisu nie je zlozvyk ale neznalosť.
Nemam rada srkanie. A nikto z nás to nerobí.
Mě spíše jen zajímá, jak je to jinde. A třeba mi přijde, že nůž v mém okolí olizují skoro všichni. Já si pamatuju, jak mi říkali, že nůž do pusy nepatří. Asi jsem neviděla nikoho ze starší generace, kdo by olizoval nůž, ale z mladé okolo mě to dělá tak 70 % lidí. Tak mě zajímalo, jestli třeba tohle “pravidlo etikety” dnes už tak neplatí. A jestli je to tolerováno třeba i ve společnosti, jako oběd v práci a tak 🙂
K čištění zubů to mám třeba striktně tak, že večer po vyčištění už se nic nejí ani nepije nic sladkého. Ale tohle třeba bylo akceptováno a je dodržováno.
Ve zmiňovaných návykách jsou i takové, co mi nevadí, co dělám občas taky. Nůž třeba neolizuji, ale talíř občas vylížu.
Ve společnosti určitě ne, nevěřím, že to někdo dělá - oliznuti toho nože (teda asi mimo školní jidelnu, tam nejsem, tak nevim).
Asi jsem neandrtálec (co dodržuje pravopis 🤣), ale co znamená trhat si nehty? 😱
Nikdy jsem nad tímhle neuvažovala. Já si 30 let koušu nehty, například 🤷♀️a celý týden se těším, až se v pátek rozválíme u televize a já usnu. Ty jsi dokonalá?
nůž olizuju, nehet si někdy utrhnu, pravopis se snažím, ale na mobilu mi to nekdy ujede, zuby čistíme večer pořádně a ráno se snažíme, ale někdy to nestihnu, děti si je čistí, obličej si umývám taky ve sprše. Srkání polévky neřešim. Televizi máme jen v obýváku, ale někdy usnu s mobilem v ruce. Ale co je hlavní, dětem říkám co je podle etikety správně, ale rozhodně to nehrotíme a neřešíme, je to prkotina.
Situace u nas:
- olizování nože - stane se, ale jedine doma a citim se pak provinile 😉
-vynechání čištění zubů v 1 dni - ja nikdy, muz sem-tam
-neumytí obličeje ráno/večer - mytí jen při sprchování- ne
-trhání nehtů místo stříhání - ne
-usínání jen u puštěné televize nebo videí v mobilu - ne
-srkání při jezení polévky - nevnimam
-dodržování pravopisu v emailech - na to si potrpim (krome diakritiky), spatny pravopis shazuje pisatele
Trhání nehtů? To musí dost bolet. Zase ale trvá, než dorostou a je potřeba je zase ošetřit, to je fakt.
Já jsem na zlozvyky pes 😣
Osobně nevidím problém v tom, že si někdo myje obličej jen ve sprše. Důležitá je kvalita provedení. Já si ho myju zvlášť, protože se musím odmalovat a je to pro mě pohodlnější. Vadilo by mi, že si nečistí zuby, jelikož čištění zubů je nejlepší prevence proti kazu. Při televizi nebo mobilu bych nedokázala usnout, mám ráda ticho a tmu. Olizování nože mi nevadí. Trhání nehtů, provádím pouze jako nouzové řešení, když nemám po ruce nůžky a zlomí se mi nehet, muž to samé. Pravopis neřeším, ne každý je v tom zběhlý, mně samotné občas něco ujede, tady v diskuzi často používám nespisovné tvary, místo hezký den píšu hezkej den.
Co se zlozvyků týče, nemám ráda, když někdo olízne lžičku a pak jí dává zpět do jídla, co jí všichni, přesněji řečeno nevadí mi to u blízkých příbuzných, u ostatních lidí ano.
Dělám skoro všechno :D až na ten pravopis... Nikdo není dokonalý...