Nárůst hmotnosti po ukončení kojení. Měly jste také tak?

helcakab
31. říj 2020

Ahoj holky, před měsícem jsem přestala kojit 10 měsíční dítko. A teda od té doby je vše katastrofa, imunita s3 horší, pleť otřesna a hlavně během měsíce nárůst hmotnosti o 5 kg a celkově si přijdu otekla, opuchla. Měly jste taky tak? Jinak léčim se se stitnou zlazou,v listopadu me ceka další kontrola, tak uvidím, zda se mi to nějak nejhoršilo. Ale to přibírání je děs, jsem víc oplacana než měsíc po porodu.

niki1107
31. říj 2020

@helcakab Já jsem taky začala přibírat po skončení kojení, na váze během měsíce +2kg a přišla jsem si rozkydlá, přestože jsem měla váhu nižší než na začátku těhotenství. Ale někdo to tak má, já když to přeženu, tak jsem během kojení mohla jíst od rána do večera a nepřibrala bych ani deko, člověk má větší výdej kvůli kojení, takže logicky je po skončení kojení nižší. Ale já to zarazila v začátku, dala jsem se na zdravou stravu, začala jsem cvičit a během 5 měsíců zhubla deset kilo (chtěla jsem už před dcerou, ale nebylo odhodlání) a dost jsem se vyrýsovala. Jinak jsem narozdíl od tebe neměla žádné zdravotní potíže, resp jsem se s ničím neléčila.

helcakab
autor
31. říj 2020

@niki1107 no ono spíš kdy sportovat, mám2 děti, starší sice nastoupil do školky, ale je to katastrofa furt nosí domů nemoci a hlídání skoro nemáme, tak aspoň pokud to jde chodím s kočárkem.

mzacikova
31. říj 2020

Já přibrala po skončení kojení to, co jsem zhubla od porodu. 10kg nahoře během třičtvrtě roku 🤦‍♀️ do fitka jsem začala chodit a dolů to absolutně nešlo. Chce to nejvíc tu stravu, pohyb přidat taky, aspoň teda procházky, ale strava dá 80%

niki1107
31. říj 2020

@helcakab Já ti rozumím, já mám sice jen jedno dítě (teď už dvouleté) ale velmi neposedné, nespavé a zlobící, ale já jsem se prostě hecla a cvičili podle možností - přes den, když malá zabrala, večer nebo i s ní, když dostala svačinu do židle. Žádný extrém 3-4x týdne 30-40min. Taky nemám žádné hlídání a manžel buď pracuje nebo rekonstruuje byt. Navíc si každý musí najít svůj způsob a musí ho to bavit 👍. Kočárek je taky fajn, ale je to pohyb, na který si tělo velmi rychle zvykne a považuje jej za samozřejmost, já denně nachodila od narození malé kolem 15km.

niki1107
31. říj 2020

@helcakab A určitě, jak píše @mzacikova strava je klíčová, ale já měla větší nároky a to celkově zpevnit a zesílit 🙂. Stále platí pravidlo pro hubnutí, že výdej musí být větší než příjem. Pokud někdo špatně jí, tak to ve fitku fakt nevytrhne 😀. Ale jestli se neorientuješ, doporučuji aplikaci katolické tabulky. Často se setkávám s tím, že mají lidi pocit, že jí přece správně, ale stačí zadat jeden jediný den do tabulek a hned jde krásně vidět, kde je kámen úrazu.

niki1107
31. říj 2020

*KALORICKÉ 😀

jjasmina
31. říj 2020

Základ je strava , aspon u mě, samo to u mě nešlo